BMW 5 SERIE SEDAN ZAKENAUTO VAN HET JAAR 2019.

ONTDEK DE BMW EXECUTIVE EDITIONS. UW VOORDEEL € 722,-

Proefrit aanvragen Offerte aanvragen

Sportief en stijlvol voor elke gelegenheid: de BMW 5 Serie Sedan is dankzij zijn atletische design de concurrentie altijd een stap voor. En dat succes is geen toeval. Het zit namelijk niet alleen in de genen - succes is ook een uitdrukking van nauwkeurige aandacht voor detail. De BMW 5 Serie Sedan maakt al bij stilstand een krachtige indruk. Grille en koplampen sluiten in de zevende generatie van de sportiefste business-sedan ter wereld voor het eerst direct op elkaar aan.

De naar achteren vloeiend aflopende daklijn verleent de gespierde carrosserie een elegant, coupé-achtig silhouet. En de brede achterzijde onderstreept de hoge prestatiegerichtheid van de BMW 5 Serie Sedan.

 

Kom gerust eens langs in één van onze vestigingen in Schiedam, Wateringen of Brielle.

ZAKENAUTO VAN HET JAAR 2019.

Met grote voorsprong heeft de BMW 5 Serie de Zakenauto van het Jaar verkiezing 2019 gewonnen. De BMW 5 Serie scoort niet alleen de hoogste positie in het segment van de grote zakenauto’s, maar doet dat zelfs zo overtuigend dat hij ook overall de winst naar zich toetrekt.

DESIGN.

slide

Exterieur

De BMW 5 Serie Sedan maakt al bij stilstand een krachtige indruk. Grille en koplampen sluiten in de zevende generatie van de sportiefste business-sedan ter wereld voor het eerst direct op elkaar aan. De naar achteren vloeiend aflopende daklijn verleent de gespierde carrosserie een elegant, coupé-achtig silhouet. En de brede achterzijde onderstreept de hoge prestatiegerichtheid van de BMW 5 Serie Sedan.

slide

Adaptieve LED-koplampen

De uniek gevormde buisjes van de adaptieve LED-koplampen bepalen het pijlvormige design van de BMW 5 Serie Sedan en onderstrepen zijn uiterst verfijnde sportiviteit. De dagrijverlichting geeft duidelijk meer licht dan de stads-/parkeerverlichting en zorgt daarmee overdag voor een duidelijke verbetering van de verkeersveiligheid. De beweegbare koplampen laten u in het donker ver de bocht in kijken zodra u instuurt. BMW Selective Beam regelt het grootlicht afgestemd op de situatie, wat optimaal zicht mogelijk maakt in het donker.

slide

Interieur

In het interieur onderstrepen met zorg geselecteerde materialen en een door perfect handwerk gekenmerkte afwerkingskwaliteit de premium ambiance. Met veel reiscomfort op alle zitplaatsen benadrukt de BMW 5 Serie Sedan zijn kwaliteiten voor het moeiteloos afleggen van grote afstanden. Het Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System biedt een geluidskwaliteit van topklasse. Het Ambient Air pakket omvat een geur- en luchtionisatiefunctie.

RIJDYNAMIEK EN EFFICIENCY.

slide

Rijdynamiek

De BMW 5 Serie Sedan verlegt grenzen als het om dynamiek gaat. Krachtige motoren vertalen zijn sportieve uiterlijk op indrukwekkende wijze naar fascinerende prestaties. Maar behalve kracht bezit de BMW 5 Serie Sedan ook intelligentie. Progressieve technologieën maken hem tot een ware held en laten hem zijn dynamiek op efficiënte wijze benutten.

slide

Adaptive Mode

De Driving Experience Control biedt de bestuurder keuze uit het standaardrijprogramma COMFORT, de op efficiëntie gerichte ECO PRO Modus en het rijprogramma SPORT, dat nog dynamischer rijden mogelijk maakt. Het nieuwe, interactieve rijprogramma ADAPTIVE past de Dynamic Damper Control, de besturing en de Steptronic transmissie voortdurend aan de actuele rijsituatie aan.

slide

Efficiency

De BMW 5 Serie Sedan neemt geen genoegen met middelmatigheid. Daarom is het niet meer dan logisch dat hij wat betreft acceleratie en lage CO2-emissie de onbetwiste kampioen in zijn klasse is. Ook vanwege de Intelligent Auto Start Stop functie die voor het eerst is geïntegreerd: de motor wordt alleen uitgeschakeld als de stilstand naar verwachting een bepaalde tijd gaat duren.

BMW M PERFORMANCE.

slide

Motor

Onder de motorkap van de BMW M550i xDrive schuilt pure power: de M Performance TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor speelt in alle aandrijvingsdisciplines een toonaangevende rol. Dat is te horen ook – zijn krachtige sound getuigt dankzij het M sportuitlaatsysteem van een door en door sportief DNA.

BMW M550i xDrive Sedan: Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 9,2-8,9* CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 209-204*

* De hier vermelde waarden zijn voorlopig en nog niet officieel bevestigd.

slide

Rijdynamiek

Het adaptieve M onderstel is 10 millimeter verlaagd en speciaal afgestemd op de BMW M550i xDrive, de besturing geoptimaliseerd, het M sportremsysteem afgesteld op maximale vertraging. Als dat nog niet voldoende kick geeft, is er als optie het adaptieve M onderstel Professional voor nog meer rijdynamiek: wat rijbeleving betreft bepaalt de BMW M550i xDrive de regels. Want degene die aan kop gaat, bepaalt het spel.

slide

Design

Een aanblik waar adrenaline bij vrijkomt: behalve het M Aerodynamicapakket heeft de BMW M550i xDrive als prominente kenmerken vergrote luchtinlaten en bijzondere designaccenten in Cerium Grey. Deze exclusieve lak is ook toegepast in de markante omlijsting van de nierengrille, de aerodynamische spiegelkappen en de modelaanduiding. Afgerond wordt de zelfbewuste uitstraling met twee voor M Performance specifieke wieldesigns in 19 inch en 20 inch*.

* Naar verwachting leverbaar vanaf tweede kwartaal 2017.

INNOVATIES.

slide

Display key

Met de BMW Display Key kunt u de actuele status van uw BMW 5 Serie bekijken en via het geïntegreerde Touch Display diverse functies bedienen. Zo kunt u de tijd, de hoeveelheid brandstof in de tank en de actuele actieradius, serviceaanwijzingen en de status van de centrale vergrendeling, de zijruiten en het glazen schuif-/kanteldak aflezen. Daarnaast kunt u via de BMW Display Key de functies Remote Parking en interieurvoorverwarming (beide optioneel) bedienen. De BMW Display Key kan draadloos (Wireless Charging in de auto) of met het meegeleverde USB-snoer worden opgeladen en wordt standaard bij iedere nieuwe BMW 5 Serie in Nederland geleverd.

slide

Park Assistant Plus

Met het uitrustingspakket Park Assistant Plus wordt het parkeren en manoeuvreren met de BMW 5 Serie kinderspel. Tot deze uitrusting behoren: Surround View inclusief Top View, Remote 3D View, Park Distance Control (PDC) en Park Assistant. Het systeem Surround View biedt ondersteuning bij het inparkeren door weergave van de Top View, een Panorama View met automatische activering evenals een 3D View. Zelfs op afstand: u heeft de mogelijkheid om via Remote 3D View de omgeving van de geparkeerde BMW 5 Serie te laten weergeven op uw smartphone. Bij het handmatig inparkeren bewaken extra sensoren - Park Distance Control (PDC) - het gebied aan weerszijden van de BMW 5 Serie en worden obstakels weergegeven in het Control Display. De noodremfunctie Active PDC ondersteunt u bij het achteruit inparkeren, om botsingen te voorkomen dan wel om de ernst van een aanrijding te verminderen. Park Assistant parkeert uw BMW 5 Serie volledig automatisch in parkeervakken die parallel aan of haaks op de rijbaan liggen. Het systeem meet parkeerplekken op als u er met lage snelheid langs rijdt (minder dan 35 km/h) met een zijdelingse afstand van maximaal 1,5 m tot de rij geparkeerde voertuigen. Is een passende parkeerplek gevonden, dan hoeft u alleen nog maar de richtingaanwijzer te activeren, waarna de Park Assistant het sturen, schakelen, gas geven en remmen van u overneemt. U hoeft vervolgens alleen maar het parkeerproces te bewaken.

slide

Gesture Control

Naast via de iDrive en het nieuwe touch screen kunt u nu ook in de BMW 5 Serie gebruik maken van handgebaren om functies te bedienen. Met BMW Gesture Control kunt u specifiek vastgelegde functies door middel van bepaalde bewegingen van uw hand bedienen. Eenvoudige gebaren zoals 'vegen' of 'wijzen' worden in het herkenningsgebied boven het voorste deel van de middenconsole herkend, waarna een functie wordt geactiveerd, zoals het aannemen of weigeren van een inkomend telefoongesprek. Door draaibewegingen met de wijsvinger kan bovendien het geluidsvolume worden geregeld. Voor routenavigatie van het navigatiesysteem zijn eveneens gebaren zoals 'wijzen' en 'vegen' te gebruiken, en ook de spraaksturing laat zich bedienen met gebaren. BMW Gesture Control vormt een aanvulling op de bestaande bedieningssystemen, zoals de iDrive Touch Controller . Als hulp worden de gebaren die u op dat moment voor bediening kunt gebruiken weergegeven in het Control Display . Daarnaast geeft het systeem direct hoor- en zichtbaar een reactie op herkende gebaren.

slide

Driving Assistant Plus

De Driving Assistant Plus maakt semi-autonoom rijden mogelijk met meer comfort en veiligheid in eentonige en gevaarlijke situaties zoals files, langzaam rijdend verkeer of lange ritten in de stad, op provinciale wegen of snelwegen enerzijds, en bij kruisingen of gevaarlijk wisselen van rijstrook anderzijds. De BMW handelt als de bestuurder dat niet wil of kan. De Active Cruise Control met Stop & Go-functie houdt de gewenste snelheid (tot 210 km/h) en afstand tot de voorligger aan. Altijd afhankelijk van de op dat moment geldende maximum snelheid. Ook bij langzaam rijdend en stilstaand verkeer houdt uw BMW de gekozen afstand aan door zelfstandig remmen en accelereren. In een snelheidsbereik tot 210 km/h staan de Steering Assistant en Lane Control Assistant ter beschikking, die naar wens ook het sturen overnemen en de BMW comfortabel in het midden van de rijbaan houden. Ook is het mogelijk om automatisch van rijstrook te wisselen – of om bij onopgemerkt verkeer naast de auto of onbedoeld verlaten van de rijstrook tegengehouden of gecorrigeerd te worden, om aanrijdingen te voorkomen. Collision Warning reageert zo nodig met een steeds intenser wordende waarschuwing, licht afremmen en uiteindelijk, indien nodig, een noodstop. Daarnaast herkent de BMW kritieke situaties op kruisingen, zoals bij het niet verlenen van voorrang of bij kruisend verkeer. Crossing-traffic Warning voor en Wrong-way Warning assisteert de bestuurder bij het naderen van een kruising door te waarschuwen voor voorlangs passerend verkeer in situaties met beperkt zicht en waarschuwt bij het inrijden van een rijbaan met een inrijverbod. Avoidance Assistance helpt om een plotseling opdoemend opstakel te ontwijken door middel van stuurassistentie bij beschikbare uitwijkruimte. Het systeem Side Collision Warning waarschuwt met visuele signalen en trillingen in het stuurwiel voor een inhalend voertuig als de bestuurder van rijbaan wisselt (tussen 30 en 210 km per uur). Indien nodig grijpt het systeem in met een stuurcorrectie om uit de gevarenzone te raken.

slide

BMW Connected App

Met de BMW Connected App voor iOS (beschikbaar in de App Store) kunt u op elk gewenst moment gedetailleerde informatie opvragen over de actuele status van de auto, zoals de actieradius of de laadtoestand. De efficiëntieanalyse helpt de bestuurder om een zo efficiënt mogelijke rijstijl en daarmee een zo groot mogelijke actieradius te behalen. Daarnaast zorgt de programmeerbare klimaatregelings- en oplaadtimer ervoor dat de BMW i bijvoorbeeld van maandag t/m vrijdag reeds voor vertrek perfect op temperatuur en volledig opgeladen is. Via de kaartfunctie worden Points of Interest en beschikbare laadstations weergegeven en direct naar de BMW verstuurd. Ook de ChargeNow laadstations uit het 360° ELECTRIC aanbod zijn zichtbaar op het display. Bovendien ondersteunt de BMW Connected App via de BMW i Navigation de dienst Intermodale Routebegeleiding, die ook rekening houdt met het openbaar vervoer, de actuele dienstregeling toont en u naar een beschikbare Park & Ride-parkeerplaats in de buurt van de betreffende halte brengt. Voor gebruik is een eenmalige activering van de BMW Connected App in de BMW ConnectedDrive portal vereist op bmw-connecteddrive .com.