BMW 6 SERIE COUPÉ.

'END OF PRODUCTION'

Een lange motorkap, korte overhangen en een vloeiend in de achterzijde overgaande daklijn – de BMW 6 Serie Coupé is een sportieve tweedeurs coupé met elegante uitstraling. Ook in het interieur vindt u deze karaktereigenschappen terug. Tweekleurig Exklusivleder Nappa met uitgebreide omvang, interieurlijsten in hoogwaardige edelhoutuitvoeringen en fijn contraststiksel zorgen voor een exclusieve ambiance.

Met de BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor, de BMW TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor en de BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotor hebt u keuze uit drie krachtige en zeer soepele aandrijvingen uit de BMW EfficientDynamics familie. Innovaties van BMW ConnectedDrive, zoals het BMW Head-Up Display, de Launch Control en Driving Assistant Plus vestigen ook in deze bijzonder exclusieve autoklasse opnieuw maatstaven.

DESIGN.

slide

Exterieurdesign

De BMW 6 Serie Coupé oogt gracieus en krachtig tegelijk. Heldere lijnen en zelfbewust gemodelleerde oppervlakken karakteriseren zijn exterieur. In combinatie met het M Sportpakket benadrukken volumineuze luchtinlaten en markante uitlaateindpijpen de sportiviteit van de BMW 6 Serie Coupé nog eens extra. Aan de voorzijde domineren de imposante nierengrille met twee keer negen glanzende spijlen, geflankeerd door de LED-koplampen. Brede wielkuipen en naar binnen toelopende achterlichten verlenen de achterzijde een lage en gespierde uitstraling. Samen versterken de genoemde details uw eerste indruk: een elegante sportcoupé, die uw hart sneller laat kloppen.
slide

Adaptieve LED-koplampen

De adaptieve LED-koplampen met geïntegreerde dim- en grootlichtfunctie van de BMW 6 Serie Coupé worden gekenmerkt door een lichtverdeling die zich automatisch aan de rijsnelheid aanpast en zorgen zo voor een dynamische verlichting van de rijbaan. Naast knipperlichten en dagrijverlichting in LED-techniek omvatten ze de functies adaptieve bochtverlichting met variabele lichtverdeling voor stad en autosnelweg, hoekverlichting en BMW Selective Beam (antiverblindings-grootlichtassistent) die automatisch schakelt tussen dim- en grootlicht. Zo garandeert dit systeem optimale verlichting van de rijbaan onder alle omstandigheden. De beweegbare koplampen laten u in het donker ver de bocht in kijken zodra u instuurt. De hoekverlichting verbetert het zicht in de directe omgeving van de BMW en wordt automatisch geactiveerd door het inschakelen van de richtingaanwijzer of het verdraaien van het stuur – zelfs als de auto stilstaat. De adaptieve koplampen zorgen ook dan voor optimale verlichting van de directe omgeving en verbeteren daarmee de actieve rijveiligheid. Met de functie BMW Selective Beam rijdt u permanent met grootlicht ingeschakeld, wat optimaal zicht mogelijk maakt in het donker. Het systeem herkent vooruitrijdend en tegemoetkomend verkeer en voorkomt verblinding van andere weggebruikers door het grootlicht zelfstandig te regelen.

slide

Interieurdesign

De op de bestuurder gerichte plaatsing van de belangrijkste instrumenten, displays en schakelaars staat garant voor de bij een sportcoupé onmisbare, absolute controle. Royale oppervlakken en sterk geaccentueerde lijnen zorgen in combinatie met detailrijk vormgegeven instrumenten en hoogwaardige materialen voor exclusieve zintuiglijke indrukken. Belangrijke informatie over de rit levert het hoge-resolutie Control Display, dat van een omlijsting in Galvanik is voorzien en vrijstaand op het dashboard van de BMW 6 Serie Coupé is geplaatst. Het scherm is ook bij fel daglicht goed afleesbaar. De middenconsole in fraai Black Panel-design vormt de finishing touch voor de hoogwaardige uitstraling van het interieur. Transmissiehendel en iDrive Controller zijn naar wens uitgevoerd met applicaties in keramiek. Alle zitplaatsen zijn ruim bemeten en ergonomisch vormgegeven. Het dashboard, de middenconsole alsmede het bovenste deel van de portier- en zijpanelen zijn uitgevoerd in bijzonder hoogwaardig Exklusivleder Nappa met uitgebreide omvang en voorzien van contraststiksel. Voor individuele accenten zorgen de interieurlijsten in met zorg geselecteerde edelhoutuitvoeringen of koel aluminium.

RIJDYNAMIEK EN EFFICIËNTIE.

slide

BMW EfficientDynamics

Of het nu gaat om maximale performance of om minimaal verbruik ‒ bij BMW draait alles om ongeëvenaard rijplezier. BMW EfficientDynamics is de strategie van BMW die erop is gericht om brandstofverbruik en emissie te minimaliseren en tegelijkertijd dynamiek en rijplezier te maximaliseren. Dit pakket aan maatregelen omvat aandrijving, energiemanagement evenals het op BMW EfficientLightweight gebaseerde autoconcept – en wel standaard bij elke BMW. Voor meer vermogen bij een geringer verbruik staat de actuele generatie van het BMW TwinPower Turbo motorengamma garant, zowel in benzine- als in dieseluitvoering. Voor nog meer efficiency zorgt ook de geoptimaliseerde aerodynamica.

slide

Sportuitlaatsysteem

De krachtige sound van het sportuitlaatsysteem past perfect bij het sportieve karakter van de BMW 6 Serie Coupé. Bovendien kan de klank middels geïntegreerde kleppentechniek worden beïnvloed. De kleppen worden aangestuurd door het selecteren van een van de rijprogramma’s van de Driving Experience Control: zo zorgen de dynamische rijprogramma’s SPORT en SPORT+ voor een meeslepende en nog markantere sound, terwijl de op comfort gerichte programma’s passend bij de luxueuze rijbeleving een subtielere en voor lange afstanden zeer geschikte sound met zich meebrengen.

slide

Rijdynamiek

Uitmuntende wegligging, uiterst precieze besturing en een zeer directe respons op het gaspedaal. Een ideale verhouding van wendbaarheid en stabiliteit. De BMW 6 Serie Coupé maakt rijdynamiek voelbaar. Krachtige motoren en de standaard 8-traps Steptronic Sport transmissie zorgen bovendien voor een zeer comfortabel rijgevoel, van de eerste tot en met de achtste versnelling. Systemen zoals de Integral Active Steering garanderen excellente spoorstabiliteit en nog dynamischere rijeigenschappen. Gecontroleerde kracht, die van iedere rit een belevenis maakt.

UITRUSTINGEN.

slide

M Sportpakket

Met het M Sportpakket verandert uw BMW 6 Serie Coupé in een afgetrainde atleet. Hier vindt u alle uitrustingen die u nodig heeft voor maximale dynamiek, atletisch design en een extra stoot adrenaline.
slide

Design Pure Experience

Met het pakket Design Pure Experience oogt de BMW 6 Serie Coupé dynamisch en sportief. Een bijzondere blikvanger hierbij zijn de nierengrille met spijlen in hoogglans zwart en de optioneel leverbare 20-inch lichtmetalen wielen in multispaak styling 616. Andere in zwart uitgevoerde uitrustingsdetails voor het exterieur en vele indirecte lichtbronnen in het interieur maken deze designuitrusting compleet.

slide

Design Pure Excellence

Met het pakket Design Pure Excellence geeft u uw BMW 6 Serie Coupé een bijzonder exclusieve uitstraling. Alle componenten van deze uitrusting, zoals de 19-inch lichtmetalen wielen in V-spaak styling 366 of de interieurlijsten in edelhoutuitvoering Pappel Maser Grau, zijn door de BMW designers met de grootste zorg samengesteld en op elkaar afgestemd – zowel voor het exterieur als voor het interieur.

slide

BMW Individual

De uniciteit van elk karakter schuilt in de details. Daar ligt de oorsprong van ware exclusiviteit. Geef uitdrukking aan uw streven naar perfectie. Met de BMW Individual uitrustingen voor de BMW 6 Serie Coupé.