BMW 6 SERIE GRAN COUPÉ.

'END OF PRODUCTION'

Een gestrekt silhouet, geprononceerde wielkuipen en taillelijnen, verchroomde details – de BMW 6 Serie Gran Coupé laat zien wat hij in huis heeft: elegantie, exclusiviteit en temperament. De fraaie cockpit biedt uitzicht op zorgvuldig geselecteerde materialen, nauwkeurig verwerkt leder en ergonomisch perfect geplaatste instrumenten en displays. De exclusieve uitrustingen van BMW Individual maken van uw BMW 6 Serie Gran Coupé een uniek exemplaar. En de 4+1-zits configuratie van de BMW 6 Serie Gran Coupé biedt achterin aan maximaal drie personen een zitplaats – ideaal voor kortere trajecten.

Zo kunnen vijf personen met volle teugen genieten van de krachtige aandrijving, die wordt verzorgd door de veelvuldig onderscheiden BMW TwinPower Turbo motoren uit de BMW EfficientDynamics familie. Omvangrijke camera- en assistentiesystemen bieden extra ondersteuning in iedere rijsituatie. Met als resultaat compromisloos rijplezier in een ruime, comfortabele en chique ambiance.

DESIGN.

slide

Exterieurdesign

Een lange, karakteristieke lijn loopt van de voorzijde over de gestrekte motorkap, stijgt langs de voorruit en vloeit van het dak over in de krachtige achterzijde. Subtiel in de flanken aangebrachte taillelijnen onderstrepen met hun indrukwekkende licht- en schaduwspel de exclusieve en dynamische elegantie van de BMW 6 Serie Gran Coupé. Verchroomde accenten zoals de uitlaateindpijpen, flankelementen en nierengrille zorgen voor een elegant en tegelijkertijd sportief verschijningsbeeld. Met name de spijlen in de nierengrille werden nieuw gemodelleerd en in aantal gereduceerd. Hierdoor oogt de voorzijde met de grote luchtinlaten in de nieuw vormgegeven voorbumper nog krachtiger. De scherpe blik van de LED-koplampen is van veraf herkenbaar. In combinatie met nieuwe carrosseriekleuren, zoals het hier getoonde BMW Individual Frozen Brilliant White metallic, zorgen ze voor een indrukwekkend uiterlijk.

slide

Adaptieve LED-koplampen

De adaptieve LED-koplampen met geïntegreerde dim- en grootlichtfunctie van de BMW 6 Serie Gran Coupé worden gekenmerkt door een lichtverdeling die zich automatisch aan de rijsnelheid aanpast en zorgen zo voor een dynamische verlichting van de rijbaan. Naast knipperlichten en dagrijverlichting in LED-techniek omvatten ze de functies adaptieve bochtverlichting met variabele lichtverdeling voor stad en autosnelweg, hoekverlichting en BMW Selective Beam (antiverblindings grootlichtassistent) die automatisch schakelt tussen dim- en grootlicht. Zo garandeert dit systeem optimale verlichting van de rijbaan onder alle omstandigheden. De beweegbare koplampen laten u in het donker ver de bocht in kijken zodra u instuurt. De hoekverlichting verbetert het zicht in de directe omgeving van de BMW en wordt automatisch geactiveerd door het inschakelen van de richtingaanwijzer of het verdraaien van het stuur – zelfs als de BMW stilstaat. De adaptieve koplampen zorgen ook dan voor optimale verlichting van de directe omgeving en verbeteren daarmee de actieve rijveiligheid. Met de functie BMW Selective Beam rijdt u permanent met grootlicht, wat optimaal zicht mogelijk maakt in het donker. Het systeem herkent vooruitrijdend en tegemoetkomend verkeer en voorkomt verblinding van andere weggebruikers door het grootlicht zelfstandig te regelen.
slide

Interieurdesign

De BMW 6 Serie Gran Coupé heeft slechts één doel: sportieve elegantie nog exclusiever interpreteren. Daar laat het interieur geen misverstand over bestaan. Langgerekte lijnen en gebogen vlakken creëren een verfijnd gevoel van ruimte. Optionele uitrustingsdetails zoals de BMW Individual interieurlijsten in edelhoutuitvoering Esche Maser Weiß of de BMW Individual vollederuitrusting Amarobraun benadrukken het exclusieve karakter van deze vierdeurs coupé. Belangrijke informatie over de rit levert het hoge-resolutie Control Display, dat van een omlijsting in Galvanik is voorzien en vrijstaand op het dashboard is geplaatst. De fraai aansluitende oppervlakken zorgen voor een bijzonder hoogwaardige uitstraling. In de middenconsole springen met name de hoogglanzende oppervlakken in Black Panel-design in het oog. Transmissiehendel en iDrive Controller zijn naar wens uitgevoerd met applicaties in keramiek. Achterin de BMW 6 Serie Gran Coupé nodigt de bank met twee optisch separate stoelen uit om te ontspannen. Wanneer de middenarmsteun omhoog wordt geklapt, ontstaat op kortere trajecten ruimte voor een derde persoon achterin. Nieuw zijn de uitrustingspakketten Design Pure Experience en Design Pure Excellence. Middels het eveneens nieuwe Exklusivleder Nappa met uitgebreide omvang in Cognac/Schwarz of Elfenbeinweiß/Schwarz en tal van andere details kunt u naar wens het sportieve of juist het elegante karakter van de BMW 6 Serie Gran Coupé benadrukken.

COMFORT.

slide

Multifunctioneel Info Display

Het Multifunctionele Info Display met Black Panel-technologie en een schermdiagonaal van 10,25 inch zorgt voor een indrukwekkende weergave van de voor BMW kenmerkende ronde instrumenten. Het toont informatie op maat, zodat de bestuurder zich kan concentreren op het autorijden en niet wordt afgeleid. Drie verschillende weergaven en hun specifieke kenmerken, elk grafisch en in kleur aangepast, zijn herkenbaar in de instrumentencombinatie: COMFORT, ECO PRO en SPORT. Anders dan in rijprogramma COMFORT, dat grotendeels overeenkomt met de tot nu toe vertrouwde weergave, domineert in de ECO PRO Modus de kleur blauw, waarbij de nieuwe weergave van EfficientDynamics functies en de bonus-actieradius de bestuurder ondersteunen bij een zo efficiënt mogelijke rijstijl. Het rijprogramma SPORT is daarentegen herkenbaar aan een design met rode tinten en biedt specifieke weergaven voor snelheid en toerental. Het Multifunctionele Info Display van de BMW 6 Serie Gran Coupé maakt ook de weergave van navigatie-informatie inclusief aanwijzingen van de anticipatie-assistent, alsmede entertainment- en telefoonlijsten mogelijk.

slide

Ruimtelijk gevoel

Elk detail in het interieur van de BMW 6 Serie Gran Coupé is gericht op maximaal comfort. Terwijl bestuurder en voorpassagier genieten van de sportieve ambiance in de cockpit, worden de passagiers achterin verwend met ergonomisch gevormde zitplaatsen en veel bewegingsruimte. In de middenarmsteun van de achterbank vinden dranken een plekje, kleinere voorwerpen kunt u op vele plaatsen kwijt en de eigen plek kan dankzij de automatische airconditioning met 4-zoneregeling individueel op temperatuur worden gehouden. Voor extra privacy en schaduw op warme en zonnige dagen zorgen elektrisch bediende zonnerolschermen voor de achterportierruiten en de achterruit. En indien nodig biedt de derde zitplaats op kortere ritten ook meerijgelegenheid voor een vijfde persoon. Wanneer er meer bagage mee moet, dan kan de 460 liter grote bagageruimte dankzij het doorlaadsysteem en de in de verhouding 40:60 gedeeld neerklapbare achterbank eenvoudig tot 1.265 liter worden uitgebreid.

slide

Centraalstelling van de bestuurder

Altijd aan de veilige kant: in de BMW 6 Serie Gran Coupé bevindt elke schakelaar, elk display en elk bedieningselement zich daar waar u het intuïtief verwacht. Links naast het stuur de schakelaars voor de assistentiesystemen en de verlichtingsinstellingen, recht voor u het Info Display (instrumentencombinatie) met alle voor het rijden en de rijveiligheid belangrijke informatie, die het full-colour BMW Head-Up Display desgewenst direct in uw gezichtsveld op de voorruit projecteert. Vanuit de bestuurder iets naar rechts gezien staat het optionele, vrijstaande 10,25-inch full-colour Control Display. Daaronder volgen de voorkeuzetoetsen, waarmee u zelf gedefinieerde functies en voorgeprogrammeerde instellingen direct kunt oproepen. Iets lager bevinden zich de bedieningselementen voor de airconditioning. Meteen aansluitend en intuïtief binnen handbereik van de bestuurder is de Driving Experience Control in de middenconsole geplaatst. Ernaast bevindt zich de iDrive Controller, die zo ook voor de voorpassagier comfortabel met één hand te bedienen is.

UITRUSTINGEN.

slide

BMW Individual

De uniciteit van elk karakter schuilt in de details. Daar ligt de oorsprong van ware exclusiviteit. Geef uitdrukking aan uw streven naar perfectie. Met de BMW Individual uitrustingen voor de BMW 6 Serie Gran Coupé.
slide

Design Pure Excellence

Met het pakket Design Pure Excellence verleent u uw BMW 6 Serie Gran Coupé een bijzonder exclusieve uitstraling. Alle componenten van deze uitrusting, zoals de interieurlijsten of de 19-inch lichtmetalen wielen in V-spaak styling 366, zijn door BMW designers met de grootste zorg samengesteld en op elkaar afgestemd – zowel voor het exterieur als voor het interieur.

slide

Design Pure Experience

Met de zwarte exterieurdetails en de als optie leverbare 20-inch lichtmetalen wielen in multispaak styling 616 van het pakket Design Pure Experience toont de BMW 6 Serie Gran Coupé zich van zijn sportieve kant. De niervormige BMW grille met hoogglanzend zwarte spijlen en de vele indirecte LED-lichtbronnen in het interieur maken de bijzonder dynamische uitstraling compleet.

slide

M Sportpakket

Het verschil tussen een sporter en een topatleet: het M Sportpakket. Hier vindt u alle uitrustingscomponenten die u nodig heeft om het sportieve karakter en het atletische design van uw BMW 6 Serie Gran Coupé maximaal tot zijn recht te laten komen.