DE NIEUWE BMW i3 EN i3s.

KOM MAAR OP.

TWEE UITVOERINGEN: BMW i3 en BMW i3s.

slide

DE NIEUWE BMW i3s.

Maximaal sportief, maximaal elektriserend: de BMW i3s combineert uitmuntende rijeigenschappen met de modernste technologieën.

DE BMW I WALLBOX

slide

Tijdelijk gratis basis installatie

Laad uw elektrische of Plug-in Hybride BMW comfortabel op met de BMW i Wallbox. Als u nu een nieuwe BMW i of BMW Plug-in Hybride aanschaft profiteert u tijdelijk van veel voordeel op de BMW i Wallbox, inclusief Basis Installatie Service.

AANDRIJVING EN TECHNOLOGIE.

slide

Energiek rijplezier

Bij het starten hoeft u alleen maar het gaspedaal aan te raken om de BMW i3 krachtig en vrijwel geluidloos vanuit stilstand met het volledige koppel te laten accelereren. Remmen doet u met ditzelfde pedaal. Zodra u het loslaat, voelt u hoe de auto begint af te remmen. De BMW i3 wint vrijkomende bewegingsenergie namelijk terug en slaat deze direct op in de accu. 'One-pedal-driving' heet deze innovatie. 

slide

Range Extender

Verlengt het rijplezier: de optionele Range Extender bevindt zich naast de elektromotor achterin de BMW i3 en kan de actieradius van de BMW i3 (94 Ah) van maximaal 200 km in rijprogramma COMFORT vergroten tot maximaal 330 km. De kleine en stille 2-cilinder benzinemotor drijft een generator aan die de laadstatus van de hoogvoltage accu constant houdt, zodat de BMW i3 puur elektrisch kan blijven rijden. De Range Extender wordt automatisch ingeschakeld bij een lage laadstatus van de accu.
slide

Mobiliteit op maat

BMW verdeeld de architectuur van de auto in twee onafhankelijke eenheden: terwijl in de Drive-module van aluminium onderstel- en aandrijfcomponenten evenals de hoogvoltage-accu zijn ondergebracht, hebben inzittenden alle ruimte in de Life-module daarboven. 

slide

Carbon – een nieuw tijdperk begint.

CFRP (met koolstofvezel versterkte kunststof) is een zwaar belastbaar composiet van koolstofvezels en een kunststofmatrix. Het is zo'n 30 procent lichter dan aluminium en 50 procent lichter dan staal. Het gebruik van carbon zorgt voor een hogere stabiliteit van de carrosserie en meer veiligheid voor de inzittenden. 

OPLADEN.

slide

Thuis opladen

Thuis opladen is geen probleem met de BMW i3. Sluit de BMW i3 met het standaard oplaadsnoer eenvoudig aan op een huishoudelijk 230V stopcontact, en de hoogvoltage-accu is in nog geen acht uur weer voor 80% opgeladen. Nog sneller en comfortabeler laden kan met de BMW i Wallbox, die onze Installatieservice graag voor u monteert. 

slide

Onderweg opladen

De BMW i3 kunt u zowel openbare laadstations met wisselstroom (AC) als met gelijkstroom (DC) gebruiken. Niet alleen geeft u dat meer flexibiliteit, u kunt er ook uw BMW i3 zo snel mogelijk mee opladen. Want bij een openbaar snellaadstation (DC) wordt de energie met dezelfde stroomsterkte rechtstreeks overgedragen naar de hoogvoltage accu van de auto. Zo kunt u de BMW i3 in nog geen 40 minuten voor 80% opladen. 

slide

Wallbox Installatieservice

Profiteer van de BMW i Wallbox Installatieservice. Daarmee ontvangt u een veilige, op uw behoeften aangepaste oplossing, die naast een installatiecheck ook een competente installatieservice ter plekke omvat. Gekwalificeerde elektriciens controleren tijdens de installatiecheck direct bij u ter plaatse de aansluitmogelijkheden van de BMW i Wallbox. Na installatie krijgt u volledige uitleg over de bediening van de BMW i Wallbox en maakt u samen met uw installatiepartner een eerste gebruikersaccount aan. De betrouwbare werking van de BMW i Wallbox is verzekerd – met 24 maanden garantie. Met onze online pre-check kunt u heel eenvoudig direct online zelf testen of uw individuele situatie geschikt is voor installatie van een BMW i Wallbox of een BMW i Wallbox Pro.

slide
slide
slide
slide

CONNECTED NAVIGATIE.

Met het optionele navigatiesysteem ziet u met één blik op de dynamische actieradiuskaart welke bestemmingen binnen uw bereik liggen. Mocht de laadstatus van de accu onvoldoende zijn, dan stelt het systeem alternatieve manieren voor om u uw bestemming te laten bereiken. Bovendien worden op de navigatiekaart vrije laadstations weergegeven.

Een bijzonder comfortabele functie is intermodale routing, waarmee u in druk verkeer waardevolle tijd kunt besparen. Het systeem stelt alternatieve vervoermiddelen voor en leidt u naar Park & Ride-parkeerplaatsen.

DUURZAAMHEID.

slide

Doordachte duurzaamheid

Duurzaamheid is bij BMW i geen loze kreet. Het is het uitgangspunt van waaruit wij handelen. Daarom hebben wij de gehele levenscyclus van de BMW i3 vormgegeven in lijn met het principe van minimaal gebruik van middelen en maximale duurzaamheid. Met de BMW i3 is het eenvoudig om duurzaamheid te integreren in uw dagelijks leven. Nul emissie tijdens gebruik betekent namelijk minder luchtvervuiling en meer frisse lucht voor u om in te ademen. Als u 'groene stroom' tankt of uw stroom zelf opwekt met zonnecellen, bent u consequent emissievrij onderweg. En het rijprogramma ECO PRO vergroot de actieradius en vermindert het stroomverbruik. Bovendien genereert u in uw BMW i3 vrijwel geen geluid of geur, en daar profiteren zowel uzelf als uw omgeving van. De BMW i3 is tot wel 95% recyclebaar.

slide

Duurzame productie

Onze fabriek in Leipzig hebben wij uitgerust met windmolens om de BMW i3 te kunnen produceren met groene stroom uit windkracht. Daarnaast konden wij het energieverbruik voor de productie met nog eens 50% verlagen ten opzichte van het toch al lage verbruik voor andere BMW modellen. De carbonvezels waar het ultralichte passagierscompartiment van de BMW i3 van is gemaakt, worden geproduceerd met 100% groene energie: waterkracht uit een van de grootste waterkrachtcentrales ter wereld aan het Moses Lake, ongeveer 300 kilometer ten oosten van Seattle.

slide

Duurzame materialen

Elementen van 30% kenaf. Door voor grotere oppervlakken in het interieur kenaf toe te passen, zijn wij erin geslaagd op aardolie gebaseerde kunststoffen te vervangen en het gewicht van de BMW i3 te verlagen – de kenafvezel is tot 30% lichter dan conventionele materialen. Stoelen met 40% scheerwol. Gecertificeerd pure scheerwol is een hernieuwbare grondstof die veel comfort biedt. Bij het interieurdesign Lodge bestaat 40% van de stoelbekleding uit dit materiaal. Interieurlijsten van eucalyptushout. Eucalyptus is van nature vochtresistent en heeft daarom ongeveer 90% minder oppervlakteveredeling nodig dan traditionele houtsoorten. Leder voor 100% gelooid met olijfbladextract. Het leder van de BMW i3 wordt voor 100% gelooid met het natuurlijke extract van olijfbladeren. Dit heeft verschillende voordelen: olijfbladeren zijn een bijproduct van de olijvenoogst en worden op deze manier nuttig gebruikt.