DE BMW M2 COUPÉ.

EEN GEBOREN ATLEET.

Design en concept van de eerste BMW M2 Coupé knopen aan bij de rijke historie van BMW M GmbH. Deze compacte sportauto combineert een verbluffend prestatiepotentieel en traditionele achterwielaandrijving met de precisie en wendbaarheid van een state-of-the-art M model.

De karakteristieke voor- en achterbumper optimaliseren de luchttoevoer en de aerodynamica. Het sportief afgestemde onderstel en de krachtige M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor zorgen voor adembenemende performance.

DESIGN.

slide

Exterieurdesign

Een compacte auto, perfect voor snelle sprints en vlot genomen bochten – de BMW M2 Coupé toont in alle details immense kracht, wendbaarheid en precisie. Grote luchtinlaten in de voorbumper voorzien de high performance M motor van de benodigde koellucht. De motorkap vormt de aanzet tot de atletische coupélijn, die pure dynamiek ademt en in het zijaanzicht bijzonder gespierd oogt. Air Curtain en M achterspoiler optimaliseren de uitmuntende aerodynamica. Tegelijkertijd verlenen de traditionele M nierengrille met dubbele spijlen en M kieuwelementen de BMW M2 Coupé een nog sportievere uitstraling. De indrukwekkende lichtsterkte van de standaard full-LED koplampen garandeert een soevereine uitstraling overdag en een perfect verlicht wegdek in het donker.

Dankzij de zeer exact afgestemde lichtgewicht achteras, de bijzonder brede banden en de grote spoorbreedte ligt de BMW M2 Coupé nog beter op de weg. Het progressieve design van de full-LED achterlichten versterkt het resolute karakter van de achterzijde. Een diffusorinzet in de achterbumper met twee geïntegreerde dubbele eindpijpen rondt het dynamische verschijningsbeeld af.

slide

Interieurdesign

Het interieur van de BMW M2 Coupé ontvangt de bestuurder en zijn voorpassagier met sportstoelen in leder Dakota Schwarz. Alle zitplaatsen zijn voorzien van een gepreegd M logo onder de hoofdsteun en beschikken over contraststiksel in Blau. De stijlvolle matzwarte instrumentencombinatie in Black Panel-technologie creëert een bijzonder intuïtieve uitstraling: zodra het contact wordt ingeschakeld, verschijnen alle belangrijke gegevens. Interieurlijsten van carbon met een open structuur, het met leder beklede M stuur en de twee ronde instrumenten met rode wijzernaalden onderstrepen de sportieve ambities ook optisch. Tal van componenten, zoals de BMW Individual hemelbekleding in Anthrazit, geven de BMW M2 Coupé een nog markantere uitstraling.

slide

BMW M Performance accessoires

Het merk BMW staat voor dynamiek, innovatieve technologieën en decennialange ervaring in de autosport. De BMW M Performance accessoires brengen deze kennis van het circuit rechtstreeks op de weg: met achteraf te monteren componenten in de categorieën aerodynamica, aandrijving en cockpit onderstreept u individueel en compromisloos de sportiviteit van uw BMW M2 Coupé.

RIJDYNAMIEK EN EFFICIËNTIE.

slide

Transmissie

Schakelen zonder onderbreking van de trekkracht, zonder koppelen of gas loslaten: de 7-traps M transmissie met dubbele koppeling en Drivelogic maakt het mogelijk. Schakelen naar een andere versnelling kan handmatig – via de transmissiehendel of de schakel-paddles aan het stuur – of automatisch. De functie Launch Control garandeert optimale acceleratie vanuit stilstand.

slide

Actief M sperdifferentieel

Het actieve M sperdifferentieel met volledig variabele verdeling van het koppel tussen de achterwielen optimaliseert tractie en rijstabiliteit bij het wisselen van rijbaan en het uitaccelereren van bochten, bij hoge snelheden in bochten en op ongelijkmatige ondergrond, ook op sneeuw, gravel of ijs. Zelfs bij extreme dwarsversnelling zorgt dit systeem voor nauwkeurige handling. De permanente, traploze regeling van het sperdifferentieel verbetert de rijeigenschappen en leidt zo tot betere bestuurbaarheid in extreme rijsituaties. De tractie wordt geoptimaliseerd via een elektronisch gestuurde lamellenkoppeling die de toerentalverschillen tussen de achterwielen minimaliseert. Dit uit de autosport stammende systeem is hierbij via een elektronische regeleenheid verbonden met de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) en zorgt in elke rijsituatie proactief voor perfecte toepassing van het sperkoppel – van nul tot honderd procent. Zelfs de kleinste verschillen in koppel tussen de aangedreven wielen worden zo geneutraliseerd – zonder neiging tot onderstuur. Het actieve M sperdifferentieel levert op die manier optimale grip evenals perfecte koersstabiliteit en handling, en zet het vermogen van de motor vrijwel zonder verlies om in aandrijving.

slide

BMW Efficient Dynamics technologieën

Met BMW EfficientDynamics haalt u meer uit elke liter brandstof: meer vermogen, meer efficiency en meer rijplezier. Dankzij technische innovaties die het brandstofverbruik verlagen en tegelijk het rijplezier doen toenemen, is pure dynamiek een kenmerk van elke BMW.

SERVICES EN APPS.

slide

BMW M laptimer app

Met de BMW M Laptimer App kunt u op het racecircuit nauwkeurig ritgegevens registreren en aansluitend analyseren om uw eigen rijprestatie te verbeteren. De app gebruikt daarvoor de exacte gegevens van de BMW sensoren in de auto en toont de geselecteerde waarden overzichtelijk in het Control Display. Het systeem wordt bediend met de iDrive Controller.

Tijdens de meting registreert de BMW M Laptimer App GPS-positie, snelheid, acceleratie, dwarsversnelling (G-krachten), rondetijden en acceleratie tot een bepaalde snelheid (bijv. van 0 tot 100 km/h). Afhankelijk van uitrusting en modeljaar van uw BMW behoren ook gaspedaalstand, stuurhoek, vertraging, motortoerental en versnelling evenals verbruik tot de geregistreerde waarden. Deze gegevens kunt u als snapshot posten op sociale netwerken, of opslaan en per e-mail versturen.

slide

GoPro app

Met de gratis GoPro app kunt u een GoPro-videocamera op of in de auto aansturen via het Control Display van uw BMW M2 Coupé. Zo kunt u foto's en video-opnames comfortabel met de iDrive Controller regelen. Bovendien is het mogelijk om de camera via WiFi in en uit te schakelen, te configureren en de laadstatus op te roepen.

slide

Real Time Traffic Information

Real Time Traffic Information (RTTI) registreert en toont de actuele verkeerssituatie op snelwegen, secundaire wegen en de belangrijkste verkeersaders in steden en geeft nagenoeg in real time informatie over eventuele verkeershinder. Op basis daarvan worden de beste omleidingen weergegeven.