DE BMW M3 SEDAN.

RADICAAL MEER. ICOON+

Een compromisloze vierdeurs sportwagen met adembenemend design. Met talrijke uit de autosport afkomstige technologische innovaties.

Voor nog meer dynamiek en nog lichtvoetiger handling. Voor adrenalinerijke rijmomenten, waarop direct duidelijk wordt: hier worden persoonlijke records gereden – de BMW M3 Sedan.

FASCINERENDE VORMTAAL.

slide

Dynamisch design

De BMW M3 Sedan: extreem sportief, met een iconische uitstraling en een prestatievermogen dat wordt gekenmerkt door efficiënte dynamiek. Elk designelement, van de grote luchtinlaten tot de expressieve lichtmetalen wielen en de atletische achterzijde, benadrukt de pure kracht van deze high-performance sportauto.

slide

Sportieve belijning

Het zijaanzicht van de BMW M3 koppelt het DNA van een sportauto aan de praktische eigenschappen van een vierdeurs sedan.

slide

Krachtige voorzijde

De voorwaarts dringende neus met de M nierengrille met zwart gelakte dubbele spijlen en M embleem en de grote luchtinlaten wordt aangevuld met dynamisch ogende full-LED-koplampen. Hun verfijnde design en de indrukwekkende lichtsterkte zorgen overdag voor een zelfverzekerde uitstraling en 's nachts voor een perfect verlichte weg.

slide

Markante achterzijde

De achterzijde met zijn grote spoorbreedte maakt een blijvende indruk. Progressief vormgegeven LED-achterlichten onderstrepen de stevige stand op de weg evenals de brede high-performance sportbanden. De M achterspoiler zorgt voor meer neerwaartse druk en betere aerodynamische eigenschappen. En de M diffusor en de schuin aangesneden M dubbele eindpijpen passen perfect bij de achterbumper met de kenmerkende luchtuitlaten.

slide

Aerodynamische elementen

De twee verticale inlaten van het Air Curtain en de M kieuwen in de voorste zijschermen met geïntegreerd Air Breather sierelement verlagen de luchtweerstand rond de wielkuipen. Daarmee zorgen ze voor optimale aerodynamische waarden en ook voor een verhoging van de hartslag.

slide

M TWIN POWER TURBO 6-CILINDER-IN-LIJN BENZINEMOTOR.

De 3,0-liter M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor verenigt het beste van twee werelden: een hoogtoerig karakter met een maximum toerental van 7.600 toeren per minuut en superieure kracht met een koppel van maximaal 550 Nm. Bi-turbo, directe inspuiting en een voor M modellen kenmerkende fijnafstemming zorgen ervoor dat de motor al bij het geringste aantikken van het gaspedaal direct reageert met enthousiaste stuwkracht en fascinerende trekkracht. Tal van innovaties zoals een busloze constructie of

de lichtere, gesmede krukas zetten het concept van intelligente lichtgewicht constructie voort, verbeteren dynamiek en acceleratie, verlagen het verbruik en maken een optimale aslastverdeling mogelijk van bijna 50:50. De beloning: ongekend dynamische rijeigenschappen die nog eens indrukwekkend worden onderstreept door de onmiskenbare sound van de M motor.

ACTIEF M SPERDIFFERENTIEEL.

Het actieve M sperdifferentieel optimaliseert tractie en rijstabiliteit bij het wisselen van rijbaan en het uitaccelereren van bochten, bij hoge snelheden in bochten en op ongelijkmatige ondergrond. De tractie wordt geoptimaliseerd via een elektronisch gestuurde lamellenkoppeling die de toerentalverschillen tussen de achterwielen minimaliseert.

Actief M Sperdifferentieel.

ADAPTIEF M ONDERSTEL.

Adaptief M onderstel.

Door de elektronische regeling van de schokdempers zorgt het adaptieve M onderstel al naar gelang de rijsituatie voor optimale aanpassing. Via de rijprogramma's COMFORT, SPORT en SPORT+ kan de karakteristiek van het onderstel van de BMW worden aangepast - van comfortabel tot sportief-dynamisch.

VOOR 365 DAGEN.

AUTOSPORT-FEELING.

Daadkrachtige remmen.

Daadkrachtige remmen.

EXPRESSIEVE WIELEN.

De in gewicht geoptimaliseerde wielen van de BMW M3 Sedan zorgen voor een zelfbewuste uitstraling. De standaard 18-inch lichtmetalen M wielen in V-spaak styling zijn al zonder meer indrukwekkend. Als extra-uitrusting overtuigen de 19-inch lichtmetalen M wielen in dubbelspaak styling, naar keuze in Ferricgrau of Schwarz. Ze bieden vrij zicht op de krachtige M carbon-keramische remmen of de M compound-remmen met M logo. Net

als de optionele 20-inch lichtmetalen M wielen in sterspaak styling, die ook leverbaar zijn in Schwarz. Voor welke uitvoering u ook kiest, de standaard bredere achterwielen en -banden van de BMW M3 Sedan versterken de gespierde uitstraling van de achterkant en optimaliseren bestuurbaarheid en grip.