DE BMW M6 CABRIO.

BEAUTY. EN BEAST TEGELIJK.

De mooiste dromen zijn die met de ogen geopend – en die met geopende cabriokap. Zoals in de BMW M6 Cabrio: hier resulteert de onmiskenbare signatuur van BMW M GmbH in de geslaagde combinatie van adembenemende performance en gecultiveerd cabriorijden. Binnen 19 seconden geeft de cabriokap de blik vrij op uw cockpit op maat, naar wens ingericht met bijzonder exclusieve materialen uit de BMW Individual collectie.

Met een indrukwekkende sound ontwaken de 560 paarden van de M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor. Een opwindend krachtig hart, dat een sprint van 0 naar 100 km/h in 4,3 seconden mogelijk maakt. Om zijn enorme kracht steeds gedoseerd op het asfalt over te brengen is de BMW M6 Cabrio uitgerust met een actief M sperdifferentieel, snelheidsafhankelijke M Servotronic besturing en de M transmissie met dubbele koppeling en Drivelogic – de garantie voor maximale wendbaarheid en handling. En dankzij het optionele M carbon-keramische remsysteem staat de BMW M6 Cabrio binnen enkele seconden weer stil als dat nodig is. Het beste moment om het expressieve exterieurdesign van deze cabrio in alle rust op u in te laten werken.

DESIGN.

slide

Exterieurdesign

Jammer dat zo'n juweel meestal weer snel uit het zicht is verdwenen. Want open of gesloten: met zijn krachtige lijnen is de BMW M6 Cabrio zeker in de optionele BMW Individual carrosseriekleur Frozen Blue metallic een fascinerende blikvanger. Design en performance vormen een perfecte symbiose. Hoe perfect, is te zien aan de aerodynamisch geoptimaliseerde voorbumper, waarvan de royale luchtinlaten de V8-motor altijd van voldoende lucht voorzien. Ook de kleinste details verdienen de grootste aandacht. Zoals de hoogglanzend zwart gelakte, dubbele spijlen van de nierengrille met M embleem. Of de markante M kieuwen met geïntegreerde knipperlichten vlak achter de voorste wielkasten, die fraaie accenten vestigen. Een elegant samenspel van vorm en functie dat ook aan de achterzijde zichtbaar is. Deze omsluit de kenmerkende M dubbele eindpijpen en de diffusor die voor de nodige downforce zorgt, op een manier die de harmonieuze lijn van de BMW M6 Cabrio versterkt. Zowel met gesloten kap als onder de blote hemel.

slide

Interieurdesign

Het interieur van de BMW M6 Cabrio lijkt op maat vervaardigd, de doordachte architectuur spreekt voor zich. De cockpit omgeeft de bestuurder als uit een stuk gegoten, op verzoek uitgevoerd in fraaie, exclusieve materialen uit de BMW Individual collectie. Elk bedieningselement bevindt zich precies daar waar het nodig is. In geen enkele sportwagen voelt u zich zo snel thuis. Het functionele middelpunt vormt het met leder beklede M stuur. Slechts een vingerbreed verwijderd van de ergonomisch gevormde duimuitsparingen: de schakel-paddles van de M transmissie met dubbele koppeling en Drivelogic en de M Drive toetsen. Opdat de bestuurder alles in het oog kan houden staan specifieke M instrumenten ook bij sterke lichtinval garant voor een betrouwbare weergave van relevante rijgegevens. De perfecte combinatie van performance en puur cabriogenot. Die u het beste ervaart door plaats te nemen op de ergonomische M stoelen, vooral als die bekleed zijn met exclusief leder Merino Feinnarbe in Opalweiß – en omringd met exclusieve interieurlijsten in Esche Maser Weiß (beide als optie leverbaar).

slide

Cabriokap

De volautomatische cabriokap overtuigt met zijn uitstekende thermische en akoestische isolatie. De stoffen kap verleent de BMW M6 Cabrio een coupé-achtig silhouet en zorgt in combinatie met de verzinkbare achterruit voor effectieve ventilatie van het interieur. De verwarmbare achterruit is elektrisch te verzinken voor verfrissende, tochtvrije ventilatie van het interieur. Behalve in Anthrazit Silbereffekt is de sofftop nog in twee andere kleuren verkrijgbaar. Tot rijsnelheden van 40 km/h gaat de kap in 19 seconden open en binnen 24 seconden weer dicht. Ook met gesloten kap wordt de sensatie van open rijden u niet geheel ontnomen. alle zijruiten en de achterruit kunnen tegelijk worden geopend, terwijl de kap gesloten blijft. Zo bent u beschut tegen de zon, zonder dat u de rijwind hoeft te missen.

slide
slide
slide
slide
slide

COMPETITION PACKAGE.

Het pure autosportgevoel: met het Competition Package brengt de BMW M6 Cabrio nog meer performance op de weg, dankzij extra motorvermogen, een directere besturing en een speciaal afgestemd onderstel. Dit pakket vergroot het vermogen van de M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor van 412 kW (560 pk) naar 442 kW (600 pk). Een toename die wordt gerealiseerd door extra turbodruk in het hogere toerentalbereik. Het sportuitlaatsysteem genereert daarbij een bijzonder sportieve motorsound die gegarandeerd voor kippenvel zorgt.

Op het circuit en in het dagelijks gebruik zorgen het speciaal afgestemde onderstel en de bijzonder sportief-directe besturing ervoor dat elk stuurcommando met maximale nauwkeurigheid wordt omgezet. Tweekleurig uitgevoerde, exclusieve 20-inch lichtmetalen M wielen in dubbelspaak styling 601 M met bredere achterbanden maken indruk, evenals de zwart verchroomde dubbele eindpijpen van het sportuitlaatsysteem.

RIJDYNAMIEK EN EFFICIËNTIE.

slide

Actief M sperdifferentieel

Het actieve M sperdifferentieel met volledig variabele verdeling van het koppel tussen de achterwielen optimaliseert tractie en rijstabiliteit bij het wisselen van rijbaan en het uitaccelereren van bochten, bij hoge snelheden in bochten en op ongelijkmatige ondergrond, ook op sneeuw, gravel of ijs. Zelfs bij extreme dwarsversnelling zorgt dit systeem voor nauwkeurige handling. De permanente, traploze regeling van het sperdifferentieel optimaliseert de rijeigenschappen en leidt zo tot betere bestuurbaarheid in extreme rijsituaties. De tractie wordt geoptimaliseerd via een elektronisch gestuurde lamellenkoppeling die de toerentalverschillen tussen de achterwielen minimaliseert. Dit uit de autosport stammende systeem is hierbij via een elektronische regeleenheid verbonden met de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) en zorgt in elke rijsituatie proactief voor perfecte toepassing van het sperkoppel – van nul tot honderd procent. Zelfs de kleinste verschillen in koppel tussen de aangedreven wielen worden zo geneutraliseerd – zonder neiging tot onderstuur. Het actieve M sperdifferentieel levert op die manier optimale grip evenals perfecte koersstabiliteit en handling, en zet het vermogen van de motor vrijwel zonder verlies om in aandrijving.
slide

M carbon-keramische remmen

De M carbon-keramische remmen van de BMW M6 Cabrio staan voor consequente technologieoverdracht vanuit de autosport. Door gebruik van een innovatieve carbonvezel-keramische compound wordt de remkracht nog directer toegepast en de fadingstabiliteit verder verhoogd. Bovendien zijn deze remmen corrosievrij, nog hittebestendiger, veel minder slijtagegevoelig en dragen ze bij aan de gewichtsreductie. Door systematisch een lichtgewicht constructie toe te passen, worden de roterende en onafgeveerde massa's aanzienlijk verkleind, wat resulteert in een beter acceleratievermogen en een betere respons en handling, maar ook in meer rijdynamiek, tractie, meer veercomfort en een lager brandstofverbruik. Met hun vergrote afmetingen (410 mm voor, 393 mm achter), het 6-zuiger-remsysteem voor en het 4-zuiger-remsysteem achter zijn de M carbon-keramische remmen door hun zeer hoge hittebestendigheid zelfs geschikt voor langdurig gebruik op het racecircuit. Daarbij zorgt de geperforeerde, inwendig geventileerde remschijfring voor een duidelijk fijngevoeligere respons bij nat wegdek, terwijl ook de warmte optimaal wordt afgevoerd. De M carbon-keramische remmen zijn te herkennen aan hun remklauwen in de kleur Gold matt en aan het karakteristieke M logo. Vanwege materiaalspecifieke eigenschappen zijn mogelijk situatie- en gebruiksafhankelijke functionele geluiden hoorbaar, met name op een nat wegdek vlak voordat de auto tot stilstand komt.

slide

7-traps M transmissie

De M DCT Drivelogic is een innovatieve 7-traps transmissie met dubbele koppeling, die speciaal is ontworpen voor BMW M hogetoerenmotoren. Het systeem beschikt over vele features, zoals automatisch schakelen met geoptimaliseerde tractie, Launch Control, Low Speed Assistance en Auto Start Stop functie. Schakelen gaat automatisch of handmatig via de schakel-paddles aan het stuur of de transmissiehendel in de middenconsole van de BMW M6 Cabrio. De M transmissie met dubbele koppeling maakt het mogelijk om extreem snel te schakelen zonder onderbreking van de trekkracht. Verantwoordelijk daarvoor zijn twee deeloverbrengingen met elk een eigen koppeling, die dankzij een overlap het motorvermogen zonder onderbreking op de achterwielen zetten. De schakelstrategie wordt daarbij geoptimaliseerd door gebruik van beschikbare navigatiegegevens, zodat de M transmissie met dubbele koppeling bijvoorbeeld voor een bocht proactief terugschakelt. Dit geeft een extreem dynamische rijbeleving, evenals de extra functie Launch Control, waarmee een start vanuit stilstand mogelijk is met maximale acceleratie: bij volgas schakelen, zonder koppelingspedaal, met ononderbroken krachtoverbrenging. De functie Drivelogic geeft u hiervoor zowel bij automatisch (D-modus) als bij handmatig (S-modus) schakelen de keuze uit steeds drie schakelprogramma's – extreem sportief, comfortabel of efficiënt.

BMW INDIVIDUAL.

slide

BMW Individual voor het exterieur

Zo verfrissend kan individuele esthetiek zijn. Neem bijvoorbeeld de BMW M6 Cabrio in de expressieve BMW Individual carrosseriekleur Frozen Blue metallic. Een kleur die met zijn moderne, matte look de atletische uitstraling en markante belijning accentueert. Maar ook elk van de andere BMW Individual carrosseriekleuren heeft een specifiek eigen karakter: van extravagant tot modern en elegant. Zoals de carrosseriekleur Citrinschwarz metallic, met een oppervlak waarin bij lichtinval het fijnste goudstof door het diepe Olivschwarz heen lijkt te schitteren. Welke carrosseriekleur van BMW Individual u ook kiest, één ding is zeker: het wordt een glansrijke expressie van uw persoonlijke stijl.

slide

BMW Individual voor het interieur

Waarschijnlijk de beste plek onder de zon voor persoonlijke expressie. De BMW M6 Cabrio staat, zeker in combinatie met de exclusieve uitrustingen van BMW Individual, open voor uw persoonlijke stijl. Meer dan stijlvol is de hier afgebeelde uitgebreide lederuitrusting Merino Feinnarbe in stralend Opalweiß. In combinatie met het visuele effect van de interieurlijsten in edelhoutuitvoering Esche Maser Weiß ontstaat een interieur van perfecte harmonie met een luxueuze uitstraling die doet denken aan een modern jacht. Een bijzonder kleurrijk accent: de uiterst zorgvuldig bewerkte contraststiksels. Om u zelf uw eigen ambiance te laten creëren, biedt BMW Individual diverse elegante kleurtinten aan: van Platin en Champagner tot Cohibabraun kunt u kiezen uit diverse kleuren leder die dankzij hun natuurlijke, ademende oppervlak voor een uniek gevoel van luxe zorgen. Een gevoel dat nog verder wordt versterkt met de BMW Individual hemelbekleding Alcantara, die het interieur perfect afrondt en de puntjes op de i zet voor een exclusieve, hoogwaardige uitstraling.