DE BMW M6 COUPÉ.

VURIG KARAKTER, VLAMMENDE PRESTATIES.

Hoe kunnen we passie uitdrukken? Men zou het met getallen kunnen proberen. Maar 560 pk en in 4,2 seconden van 0 naar 100 km/h geven slechts een fractie weer van de fascinatie die van de BMW M6 Coupé uitgaat. Bij de aanblik van de stijlvol vormgegeven en tegelijkertijd aerodynamisch geoptimaliseerde carrosserie is het enthousiasme van de BMW M ingenieurs al duidelijker herkenbaar. Met zijn krachtige lijnenspel toont de BMW M6 Coupé direct hoeveel autosport-DNA in deze sportwagen schuilt. Dat komt ook tot uiting in de cockpit.

Deze is naar wens vervaardigd uit exclusieve materialen uit de BMW Individual collectie, en ademt sportiviteit tot in het kleinste detail. Zo staat de BMW M6 Coupé op pole-position waar het draait om indrukwekkende techniek. Zoals de soepele en snel reagerende M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor. Dit krachtig kloppend M hart vormt een perfecte eenheid met technologieën zoals het actieve M sperdifferentieel en het uiterst nauwkeurig afgestemde M onderstel. En met het optionele Competition Package voelt de BMW M6 Coupé zich nog meer thuis op het circuit. Het tot 575 pk gestegen vermogen en de op vele punten geoptimaliseerde rijdynamiek nodigen meer dan ooit tevoren uit om grenzen te verkennen.

DESIGN.

slide

Exterieurdesign

Dicht op het asfalt liggend lijkt de BMW M6 Coupé ieder moment klaar voor de sprong. Elke keer dat het gaspedaal wordt aangetipt, zuigt de motor frisse lucht door de machtige luchtinlaten in de aerodynamische voorzijde. Tussen de dubbele spijlen van de nierengrille fonkelt het M embleem. De banden grijpen het asfalt. Pure kracht vormt de onvermoeibare aandrijving van de atletische carrosserie. De blik glijdt over de flank: de optionele BMW Individual carrosseriekleur Frozen Red metallic vormt met zijn matte oppervlak een perfect accent van de langgerekte belijning. De vloeiende vormen van de M buitenspiegels en het contour-carbondak zijn harmonieus in het totaalbeeld geïntegreerd. Een boeiend schouwspel, vervolmaakt met de markante achterzijde. Met perfect geïntegreerde spoilerlip en diffusor vergroot deze de downforce en laat een krachtige indruk achter.

slide

Interieurdesign

De ideale omstandigheden voor toptijden: het interieur van de BMW M6 Coupé biedt een perfecte setup voor rijden in het grensbereik. Zonder daarbij af te zien van luxe en de fijnste materialen – op verzoek kunt u kiezen uit de gehele bandbreedte van de BMW Individual collectie. Innovaties zoals het full-colour Head-Up Display met M specifieke weergaven staan de bestuurder ter beschikking. De cockpit is consequent op de bestuurder gericht. Ook het ergonomische, met leder beklede M stuur met geïntegreerde schakel-paddles versterkt uw gevoel, één te worden met deze rijmachine. Individuele auto-instellingen zijn met één druk op de knop op te roepen. De optionele M multifunctionele stoelen, bijvoorbeeld met exclusieve lederen bekleding in Merino Feinnarbe, bieden ook bij zeer snel bochtenwerk optimale zijdelingse steun. Accenten zoals de in zwart Alcantara uitgevoerde hemelbekleding vormen een stijlvolle afronding van het sportieve totaalconcept.

slide

Wielen

Naast de standaard 19-inch lichtmetalen M wielen in sterspaak styling 344 M zijn voor de BMW M6 Coupé ook drie 20-inch varianten beschikbaar: optioneel kunt u kiezen voor gepolijste of in mat zwart uitgevoerde, gesmede wielen in dubbelspaak styling 343 M met bredere achterbanden. Zijn vijf markante spaken vormen de perfecte omlijsting voor de op het circuit beproefde M compound-remmen met blauw gespoten remklauwen en M logo. Als derde alternatief, binnen het optionele Competition Package, is er het hoogglanzende wiel in dubbelspaak styling 601 M in tweekleurige Bicolor uitvoering. Zijn nog verfijndere vormgeving met zeven spaken accentueert de afgetrainde uitstraling van de BMW M6 Coupé: altijd paraat om bij elk aantippen van het gaspedaal een indrukwekkende demonstratie te geven van zijn stormachtige temperament.

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide

COMPETITION PACKAGE.

Het pure autosportgevoel: met het Competition Package brengt de BMW M6 Coupé nog meer performance op de weg dankzij extra motorvermogen, een directere besturing en een speciaal afgestemd onderstel. Dit pakket vergroot het vermogen van de M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor van 412 kW (560 pk) naar 442 kW (600 pk). Een toename die wordt gerealiseerd door extra turbodruk in het hogere toerentalbereik. Het sportuitlaatsysteem genereert daarbij een bijzonder sportieve motorsound die

gegarandeerd voor kippenvel zorgt. Op het circuit en in het dagelijks gebruik zorgen het speciaal afgestemde onderstel en de bijzonder sportief-directe besturing ervoor dat elk stuurcommando met maximale nauwkeurigheid wordt omgezet. Tweekleurig uitgevoerde, exclusieve 20-inch lichtmetalen M wielen in dubbelspaak styling 601 M met bredere achterbanden maken indruk, evenals de zwart verchroomde dubbele eindpijpen van het sportuitlaatsysteem.

RIJDYNAMIEK EN EFFICIËNTIE.

slide

Actief M sperdifferentieel

Het actieve M sperdifferentieel met volledig variabele verdeling van het koppel tussen de achterwielen optimaliseert tractie en rijstabiliteit bij het wisselen van rijbaan en het uitaccelereren van bochten, bij hoge snelheden in bochten en op ongelijkmatige ondergrond, ook op sneeuw, gravel of ijs. Zelfs bij extreme dwarsversnelling zorgt dit systeem voor nauwkeurige handling. De permanente, traploze regeling van het sperdifferentieel verbetert de rijeigenschappen en leidt zo tot betere bestuurbaarheid in extreme rijsituaties. De tractie wordt geoptimaliseerd via een elektronisch gestuurde lamellenkoppeling die de toerentalverschillen tussen de achterwielen minimaliseert. Dit uit de autosport stammende systeem is hierbij via een elektronische regeleenheid verbonden met de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) en zorgt in elke rijsituatie proactief voor perfecte toepassing van het sperkoppel – van nul tot honderd procent. Zelfs de kleinste verschillen in koppel tussen de aangedreven wielen worden zo geneutraliseerd – zonder neiging tot onderstuur. Het actieve M sperdifferentieel levert op die manier optimale grip evenals perfecte koersstabiliteit en handling, en zet het vermogen van de motor vrijwel zonder verlies om in aandrijving.
slide

M carbon-keramische remmen

De M carbon-keramische remmen van de BMW M6 Coupé staan voor consequente technologieoverdracht vanuit de autosport. Door gebruik van een innovatieve carbonvezel-keramische compound wordt de remkracht nog directer toegepast en de fadingstabiliteit verder verhoogd. Bovendien zijn deze remmen corrosievrij, nog hittebestendiger, veel minder slijtagegevoelig en dragen ze bij aan de gewichtsreductie. Door systematisch een lichtgewicht constructie toe te passen, worden de roterende en onafgeveerde massa's aanzienlijk verkleind, wat resulteert in een beter acceleratievermogen en een betere respons en handling, maar ook in meer rijdynamiek, tractie en veercomfort en een lager brandstofverbruik. Met hun vergrote afmetingen (410 mm voor, 396 mm achter), het 6-zuiger-remsysteem voor en het 4-zuiger-remsysteem achter zijn de M carbon-keramische remmen door hun zeer hoge hittebestendigheid zelfs geschikt voor langdurig gebruik op het racecircuit. Daarbij zorgt de geperforeerde, inwendig geventileerde remschijfring voor een duidelijk fijngevoeligere respons bij nat wegdek, terwijl ook de warmte optimaal wordt afgevoerd. De M carbon-keramische remmen zijn te herkennen aan hun remklauwen in de kleur Gold matt en aan het karakteristieke M logo. Vanwege materiaalspecifieke eigenschappen zijn mogelijk situatie- en gebruiksafhankelijke functionele geluiden hoorbaar, met name op een nat wegdek vlak voordat de auto tot stilstand komt.

slide

M transmissie met dubbele koppeling

De M DCT Drivelogic is een innovatieve 7-traps transmissie met dubbele koppeling, die speciaal is ontworpen voor BMW M hogetoerenmotoren. Het systeem beschikt over vele features, zoals automatisch schakelen met geoptimaliseerde tractie, Launch Control, Low Speed Assistance en Auto Start Stop functie. Schakelen gaat automatisch of handmatig via de schakel-paddles aan het stuur of de transmissiehendel in de middenconsole van de BMW M6 Coupé. De M transmissie met dubbele koppeling maakt het mogelijk om extreem snel te schakelen zonder onderbreking van de trekkracht. Verantwoordelijk daarvoor zijn twee deeltransmissies met elk een eigen koppeling, die dankzij een overlap het motorvermogen zonder onderbreking op de achterwielen zetten. De schakelstrategie wordt daarbij geoptimaliseerd door gebruik van beschikbare navigatiegegevens, zodat de M transmissie met dubbele koppeling bijvoorbeeld voor een bocht proactief terugschakelt. Dit geeft een extreem dynamische rijbeleving, net als de functie Launch Control, waarmee een start vanuit stilstand mogelijk is met maximale acceleratie: bij volgas schakelen, zonder koppelingspedaal, met ononderbroken krachtoverbrenging. De functie Drivelogic geeft u hiervoor zowel bij automatisch (D-modus) als bij handmatig (S-modus) schakelen de keuze uit steeds drie schakelprogramma's – extreem sportief, comfortabel of efficiënt.

BMW INDIVIDUAL.

slide

BMW Individual voor het exterieur

Compromisloos sterk karakter. De BMW M6 Coupé demonstreert deze eigenschap vol overtuiging in de extravagante carrosseriekleur Frozen Red metallic van BMW Individual. Met deze bijzondere lak bekent u kleur en onderscheidt u zich van de rest. Het fluweelmatte oppervlak zorgt tegelijk voor een exclusieve uitstraling. Niet minder exclusief en indrukwekkend zijn de elf andere BMW Individual carrosseriekleuren voor de BMW M6 Coupé. Bijvoorbeeld Brillantweiß metallic met het unieke parelmoereffect, dat ontstaat door een speciale meerlaagse afwerking. Welke carrosseriekleur van BMW Individual u ook kiest, één ding is zeker: het wordt een glansrijke expressie van uw persoonlijke stijl.

slide

BMW Individual voor het interieur

Luxe, perfectie, overtuiging. Deze woorden kenschetsen het interieur van de BMW M6 Coupé met de uitrustingen van BMW Individual. Een heel bijzondere combinatie is de hier afgebeelde uitgebreide lederuitrusting Merino Feinnarbe in indrukwekkend helder Opalweiß als contrast met de unieke diepteglans van de interieurlijsten in Pianolack Schwarz. Met liefde voor detail zijn de contraststiksels in kleur perfect afgestemd en vormen samen met de hemelbekleding Alcantara in Anthrazit een tijdloos interieur in de kleuren van pianotoetsen. En ook elk van de andere kleuren voor de BMW Individual lederuitrusting Merino heeft een uniek karakter: van Platin en Champagner tot Cohibabraun kunt u kiezen uit nog vijf kleuren leder die dankzij hun natuurlijk ademende oppervlak voor een uniek gevoel van luxe zorgen. Een gevoel dat nog verder versterkt wordt met de BMW Individual hemelbekleding Alcantara. Perfect afgerond wordt het interieur van de BMW M6 Coupé ook met de twee andere BMW Individual interieurlijsten, al even indrukwekkend in afwerking en kwaliteit.