DE BMW M6 GRAN COUPÉ.

KRACHT IN ZIJN MOOISTE VORM.

Indrukwekkend tot in het detail, overweldigend als geheel: de BMW M6 Gran Coupé is veel meer dan de som van perfect afgestemde high performance technologieën. Deze vierdeurs coupé vertegenwoordigt de ervaring en het vakmanschap van de BMW M ingenieurs. Met een even temperamentvol als zelfbewust karakter, dat u aan den lijve zou moeten ervaren. Bijvoorbeeld zittend op een van de vijf perfect op uw lichaam aansluitende zitplaatsen – naar wens omringd met de fijnste materialen uit de BMW Individual Collection. Met een diep gegrom uit de onmiskenbare dubbele M eindpijpen maakt de enorme kracht van de 560 pk sterke M TwinPower Turbo V8 benzinemotor zich kenbaar.

De combinatie met technologieën zoals de M transmissie met dubbele koppeling en Drivelogic of het optionele M carbon-keramische remsysteem zorgt voor fascinerende synergie bij de BMW M6 Gran Coupé, geheel volgens M traditie. Maar ook deze belevenis laat zich intensiveren: het als optie leverbare Competition Package laat de
rijprestaties nog eens toenemen en verhoogt de hartslag van de bestuurder van dit karakteristieke M model.

DESIGN.

slide

Exterieurdesign

Het unieke karakter van de BMW M6 Gran Coupé openbaart zich vanuit ieder perspectief. De luchtinlaten aan de voorzijde verraden direct zijn sportieve ambities. Ze zijn net als elk detail van deze elegante vierdeurs coupé ontworpen voor maximale functionaliteit en voorzien de krachtige motor achter de M nierengrille met verchroomde dubbele spijlen op elk moment van voldoende frisse lucht. Direct achter de M kieuwen begint de karakteristieke taillelijn. Via de krachtig gevormde wielkuipen loopt deze naar de gespierde achterzijde, die de omlijsting vormt voor de kenmerkende M dubbele eindpijpen. Hier is het lichte materiaal carbon toegepast in de diffusor, net als in het dak. In de carrosseriekleur Pure metal Silber wordt de bijzondere uitstraling van de BMW M6 Gran Coupé nog eens versterkt: deze bijzondere optie van BMW Individual omhult de carrosserie als vloeibaar metaal en is daarmee een absolute blikvanger.

slide

Interieurdesign

Zodra u een van de vier portieren van de BMW M6 Gran Coupé opent, springt de verlichte dorpellijst met M logo in het oog. Als u vervolgens gaat zitten op een van de vijf perfect op uw lichaam aansluitende zitplaatsen, ervaart u de exclusieve ambiance van deze cockpit aan den lijve. Elk detail straalt vakmanschap uit. Naar wens worden de inzittenden omringd met de fijnste materialen uit de BMW Individual collectie: de optionele vollederen bekleding Merino Feinnarbe in de tint Platin voelt uitzonderlijk zacht aan en verwent de zintuigen met de ongeëvenaarde geur van dit exclusieve materiaal. Eigenschappen waar ook de rest van het interieur van doortrokken is en die extra worden geaccentueerd met de optionele BMW Individual interieurlijsten in Pianolack Schwarz en de hemelbekleding in Alcantara Anthrazit. Eén zitplaats in de BMW M6 Gran Coupé is daarbij steeds de meest begeerde: de bestuurdersstoel. Met een perfecte ergonomie creëert de traditioneel op de bestuurder gerichte cockpit de ideale omgeving voor lange reizen en snelle rondes. Om ervoor te zorgen dat de bestuurder daarbij alles in het oog kan houden, projecteert het optionele full-colour Head-Up Display relevante gegevens rechtstreeks op de voorruit.

slide

Carbondak

Het carbondak van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) draagt als onderdeel van de intelligente lichtgewicht constructie bij aan een vermindering van het totaalgewicht en verlaagt het zwaartepunt van de BMW M6 Gran Coupé. De zo gereduceerde variaties in wielbelasting verbeteren de wendbaarheid en dynamiek in bochten en optimaliseren de werking van de banden bij het accelereren en remmen. Het dak met de markante contourlijnen onderstreept de dynamische belijning van het M design. De zichtbare CFRP-vezelstructuur toont de complexe meerlaagse constructie van de dakschaal, die net als de voorruit met een speciale lijmtechniek op de carrosserie is bevestigd.
slide
slide
slide
slide

COMPETITION PACKAGE.

Het pure autosportgevoel: met het Competition Package brengt de BMW M6 Gran Coupé nog meer performance op de weg dankzij extra motorvermogen, een directere besturing en een speciaal afgestemd onderstel. Dit pakket vergroot het vermogen van de M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor van 412 kW (560 pk) naar 442 kW (600 pk). Een toename die wordt gerealiseerd door extra turbodruk in het hogere toerentalbereik. Het sportuitlaatsysteem genereert daarbij een bijzonder sportieve motorsound die gegarandeerd voor kippenvel zorgt.

Op het circuit en in het dagelijks gebruik zorgen het speciaal afgestemde onderstel en de bijzonder sportief-directe besturing ervoor dat elk stuurcommando met maximale nauwkeurigheid wordt omgezet. Tweekleurig uitgevoerde, exclusieve 20-inch lichtmetalen M wielen in dubbelspaak styling 601 M met bredere achterbanden maken indruk, evenals de zwart verchroomde dubbele eindpijpen van het sportuitlaatsysteem.

RIJDYNAMIEK EN EFFICIËNTIE.

slide

Actief M sperdifferentieel

Het actieve M sperdifferentieel met volledig variabele verdeling van het koppel tussen de achterwielen optimaliseert tractie en rijstabiliteit bij het wisselen van rijbaan en het uitaccelereren van bochten, bij hoge snelheden in bochten en op ongelijkmatige ondergrond, ook op sneeuw, gravel of ijs. Zelfs bij extreme dwarsversnelling zorgt dit systeem voor nauwkeurige handling. De permanente, traploze regeling van het sperdifferentieel verbetert de rijeigenschappen en leidt zo tot betere bestuurbaarheid in extreme rijsituaties. De tractie wordt geoptimaliseerd via een elektronisch gestuurde lamellenkoppeling die de toerentalverschillen tussen de achterwielen minimaliseert. Dit uit de autosport stammende systeem is hierbij via een elektronische regeleenheid verbonden met de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) en zorgt in elke rijsituatie proactief voor perfecte toepassing van het sperkoppel – van nul tot honderd procent. Zelfs de kleinste verschillen in koppel tussen de aangedreven wielen worden zo geneutraliseerd – zonder neiging tot onderstuur. Het actieve M sperdifferentieel levert op die manier optimale grip evenals perfecte koersstabiliteit en handling, en zet het vermogen van de motor vrijwel zonder verlies om in aandrijving.

slide

M carbon-keramische remmen

De M carbon-keramische remmen van de BMW M6 Gran Coupé staan voor consequente technologieoverdracht vanuit de autosport. Door gebruik van een innovatieve carbonvezel-keramische compound wordt de remkracht nog directer toegepast en de fadingstabiliteit verder verhoogd. Bovendien zijn deze remmen corrosievrij, nog hittebestendiger, veel minder slijtagegevoelig en dragen ze bij aan de gewichtsreductie. Door systematisch een lichtgewicht constructie toe te passen, worden de roterende en onafgeveerde massa's aanzienlijk verkleind, wat resulteert in een beter acceleratievermogen en een betere respons en handling, maar ook in meer rijdynamiek, tractie en veercomfort en een lager brandstofverbruik. Met hun vergrote afmetingen (410 mm voor, 396 mm achter), het 6-zuiger-remsysteem voor en het 4-zuiger-remsysteem achter zijn de M carbon-keramische remmen door hun zeer hoge hittebestendigheid zelfs geschikt voor langdurig gebruik op het racecircuit. Daarbij zorgt de geperforeerde, inwendig geventileerde remschijfring voor een duidelijk fijngevoeligere respons bij nat wegdek, terwijl ook de warmte optimaal wordt afgevoerd. De M carbon-keramische remmen zijn te herkennen aan hun remklauwen in de kleur Gold matt en aan het karakteristieke M logo. Vanwege materiaalspecifieke eigenschappen zijn mogelijk situatie- en gebruiksafhankelijke functionele geluiden hoorbaar, met name op een nat wegdek vlak voordat de auto tot stilstand komt.

slide

M transmissie met dubbele koppeling

De M DCT Drivelogic is een innovatieve 7-traps transmissie met dubbele koppeling, die speciaal is ontworpen voor BMW M hogetoerenmotoren. Het systeem beschikt over vele features, zoals automatisch schakelen met geoptimaliseerde tractie, Launch Control, Low Speed Assistance en Auto Start Stop functie. Schakelen gaat automatisch of handmatig via de schakel-paddles aan het stuur of de transmissiehendel in de middenconsole van de BMW M6 Gran Coupé. De M transmissie met dubbele koppeling maakt het mogelijk om extreem snel te schakelen zonder onderbreking van de trekkracht. Verantwoordelijk daarvoor zijn twee deeltransmissies met elk een eigen koppeling, die dankzij een overlap het motorvermogen zonder onderbreking op de achterwielen zetten. De schakelstrategie wordt daarbij geoptimaliseerd door gebruik van beschikbare navigatiegegevens, zodat de M transmissie met dubbele koppeling bijvoorbeeld voor een bocht proactief terugschakelt. Dit geeft een extreem dynamische rijbeleving, net als de functie Launch Control, waarmee een start vanuit stilstand mogelijk is met maximale acceleratie: bij volgas schakelen, zonder koppelingspedaal, met ononderbroken krachtoverbrenging. De functie Drivelogic geeft u hiervoor zowel bij automatisch (D-modus) als bij handmatig (S-modus) schakelen de keuze uit steeds drie schakelprogramma's – extreem sportief, comfortabel of efficiënt.

BMW INDIVIDUAL.

slide

BMW Individual voor het exterieur

Kracht, elegantie, overtuiging. De BMW M6 Gran Coupé in de BMW Individual carrosseriekleur Pure metal Silber is met weinig woorden te beschrijven. Deze bijzondere carrosseriekleur heeft als unieke eigenschap dat de lak vloeibaar metaal lijkt. Een effect dat het esthetische en atletische karakter extra accentueert en pure luxe uitstraalt. Behalve Pure metal Silber kunt u ook kiezen voor een van de elf andere carrosseriekleuren van BMW Individual: bijvoorbeeld Tansanitblau metallic, een intens donkerblauw met een bijzondere glans, dat bij directe lichtinval turquoisekleurige fonkelingen vertoont. Of het zijdematte oppervlak van Frozen Grey metallic – een carrosseriekleur die dominantie uitstraalt zonder zich op te dringen. De BMW Individual carrosseriekleuren bieden een bijzonder gevarieerde bandbreedte, van onmiskenbaar sportief tot ongeëvenaard exclusief.

slide

BMW Individual voor het interieur

De nieuwe definitie van exclusiviteit, de herinterpretatie van persoonlijkheid. Dat is het interieur van de BMW M6 Gran Coupé met de uitrustingen van BMW Individual. Een combinatie die de designers van harte aanbevelen, is de bijzonder zachte vollederen bekleding Merino Feinnarbe in de indrukwekkende tint Platin met de hemelbekleding Alcantara en de tijdloze elegantie van de interieurlijsten in Pianolack Schwarz. Het resultaat is een uitnodigend lichte ambiance die het gevoel van ruimte in het interieur nog verder versterkt en de uitzonderlijke kwaliteit van de carrosseriekleur weerspiegelt. Maar dat is nog niet alles: als aanvulling op het leder Merino Feinnarbe in Platin zijn er nog vier andere kleuren die het aanbod compleet maken met unieke nuances en kwaliteiten. Een fraai voorbeeld is de kleur Cohibabraun, een tint die herinnert aan de bekende handgemaakte sigaren met een al even onnavolgbaar aroma. Twee BMW Individual interieurlijsten in edelhoutuitvoering maken het aanbod compleet.