DE BMW X5 M.

DE UITZONDERING OP DE REGEL.

De BMW X5 M verenigt een M typerende prestatiedrang met de veelzijdigheid van een BMW X model. Zijn krachtige M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor, 8-traps M Steptronic transmissie en M specifiek afgestemde xDrive vierwielaandrijving staan garant voor bijzonder intens rijplezier. 20-inch lichtmetalen M wielen en de zeer dynamisch vormgegeven voor- en achterbumper zorgen voor een indrukwekkende uitstraling – altijd en overal.

Het royale interieur van de BMW X5 M overtuigt met exclusieve en hoogwaardige materialen, sportief gevormde stoelen en talrijke details in karakteristiek M design. De BMW X5 M verenigt het beste van twee werelden: uitmuntende prestaties en handling, tegelijkertijd functioneel en zeer geschikt voor dagelijks gebruik.

DESIGN.

slide

Exterieurdesign

De brede voorbumper van de BMW X5 M springt direct in het oog. Grote luchtinlaten geven een hint naar de machtige krachtbron erachter, die popelt om te worden gestart. De M nierengrille met dubbele spijlen heeft een verchroomde omlijsting. Markante koplampen leiden de blik naar de flanken. Hier brengen de doorlopende taillelijn en imposante dorpelverbreders een nadrukkelijke wigvorm in het silhouet. Een helder statement van verbluffende M power. De achterzijde wordt door horizontale lijnen gekenmerkt. De BMW X5 M oogt daardoor nog dynamischer; tegelijkertijd wordt zo zijn grote spoorbreedte benadrukt. De twee verchroomde dubbele eindpijpen onder de sportieve achterbumper en de diffusor zijn afkomstig uit de autosport. De BMW X5 M is optimaal toegerust voor uw sportieve ambities – en biedt daarnaast ook nog eens de praktische eigenschappen en robuustheid van een BMW X model.

slide

Interieurdesign

Een klasse op zich: sportiviteit ontmoet luxe in de BMW X5 M. Bovendien biedt het flexibele interieur een hoge mate van functionaliteit. Bij de optionele M multifunctionele stoelen vallen het generfde leder Merino en het geraffineerde contraststiksel op. Door de combinatie van de lederuitrusting Merino Feinnarbe en de in verschillende kleuren leverbare hemelbekleding Alcantara kunt u spannende contrasten creëren − het is slechts een van vele mogelijkheden om het interieur van de BMW X5 M nog verder te verfijnen met de exclusieve uitrustingen uit de BMW Individual collectie. De instrumenten en bedieningselementen staan voor ergonomie in zeer hoogwaardige uitvoering. Dit wordt onderstreept door mat verchroomde elementen en interieurlijsten in edelhout of carbon. De M transmissiehendel en de Driving Dynamics toetsen zijn op de bestuurder gericht. Schakel-paddles aan het met leder beklede M stuur zorgen voor een subliem rijgevoel, de hogere zitpositie zorgt voor aangenaam overzicht. Het interieur verenigt elementen van M modellen en X modellen op perfecte wijze en schept een royaal gevoel van ruimte. Comfort is uw deel in de BMW X5 M – aangevuld met een flinke dosis adrenaline.

slide

Wielen

Standaard staat de BMW X5 M op 20-inch lichtmetalen M wielen in dubbelspaak styling 611 M. De high performance banden hebben de maat 285/40 R 20 Y (voor) en 325/35 R 20 Y (achter). Ze bieden veel grip, een bijzonder direct stuurgedrag en perfecte handling. Als optie zijn er gesmede 21-inch lichtmetalen M wielen in dubbelspaak styling 612 M, die de krachtige uitstraling van de BMW X6 M versterken. Of u nu kiest voor 20 inch of 21 inch: beide wielen zijn hoogglans gepolijst en fascineren met hun lichtvoetige design en markante Bicolor uitvoering.

slide
slide
slide

M MULTIFUNCTIONELE STOELEN.

De exclusieve M multifunctionele stoelen in de BMW X5 M weerspiegelen het sportieve exterieurdesign. Bestuurder en voorpassagier nemen plaats op stoelen bekleed met volleder, voorzien van gepreegd M logo op de hoofdsteun. Zelfs bij een bijzonder sportieve rijstijl bieden diepe zitvlakken, hoge zijwangen en de bredere bovenste zijwangen ter hoogte van de schouders te allen tijde perfecte ondersteuning. Zitcomfort en zitgevoel zijn afgestemd op de nadrukkelijk sportieve performance van de BMW X5 M. Toch bieden de stoelen veel comfort, ook op langere reizen. De geïntegreerde hoofdsteunen benadrukken

de sportieve aanblik. Tot de vele instelmogelijkheden behoren ook de elektrische verstelling van zitdiepte, bovenzijde rugleuning/hoofdsteun en leuningbreedte. In het bovenste deel van de rugleuning bevindt zich een uitsparing, die een lichtvoetige uitstraling oplevert. Een indruk die wordt versterkt door een contrasterend vlak onder de opening. Een bijzonder exclusief accent voor de stoelen vormen de dubbele stiknaden in contrastkleur, die het hoogwaardige leder Merino nog fraaier uit laten komen.

RIJDYNAMIEK.

slide

M specifieke xDrive

De intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving verdeelt de aandrijfkracht traploos en variabel optimaal over voor- en achterwielen en zorgt zo voor een optimale trekkracht en het typerende M rijgevoel in alle rijomstandigheden. Sensoren detecteren in een vroeg stadium verlies van trekkracht aan een of meer wielen, bijvoorbeeld op een gladde weg. De krachtverdeling wordt flexibel aan de staat van het wegdek aangepast, zodat de wielen met de meeste grip steeds de optimale aandrijfkracht krijgen toebedeeld. Een hoge spoorstabiliteit en een veilig rijgedrag in alle weg- en weersomstandigheden zijn het resultaat. Daarmee wordt ook vroegtijdig de neiging tot over- en onderstuur voorkomen. In BMW M modellen legt xDrive meer nadruk op de achteras, wat nog verder bijdraagt aan de dynamische rijeigenschappen. De kracht wordt allereerst naar de achterwielen gestuurd, daarna pas naar de voorwielen. Met name in bochten minimaliseert dit de neiging tot onderstuur. Dat betekent dat de bestuurder eerder en krachtiger kan accelereren en dus met volle teugen kan genieten van de indrukwekkende rijdynamiek van deze BMW. Zo nodig krijgt de vooras tot 50 procent meer aandrijfkoppel. Bij volledig gedeactiveerde DSC is zelfs gecontroleerd driften mogelijk. Wendbaar en vastberaden blijft de BMW X5 M contact houden met de weg – zonder daarbij het bijzondere rijgevoel van achterwielaandrijving te verminderen.

slide

8-traps M Steptronic transmissie

De razendsnel schakelende 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic van de BMW X5 M zet maatstaven qua sportiviteit en schakelmogelijkheden. De bijzonder fijne onderlinge afstemming van de versnellingen maakt een optimale krachtontplooiing mogelijk bij elke snelheid, en garandeert topprestaties wat betreft kracht en efficiency. Met name bij hoge snelheden reduceert de achtste versnelling het toerental, wat wederom resulteert in een lager verbruik en een stillere motor. Zelf schakelen kan zowel in modus „D“ alsook in modus „S“, naar keuze via de M transmissiehendel of de M schakel-paddles aan het stuur. In de handmatige modus „S“ schakelt de M Steptronic transmissie niet automatisch op en bereikt de motor zo nodig het maximum toerental. Bovendien kan de bestuurder bijzonder sportief bij volgas opschakelen en middels de Drivelogic functie het schakelgedrag direct met een druk op de knop in drie trappen instellen: van efficiënt en comfortabel via sportief tot extreem sportief met zeer korte schakeltijden. Schakelen met minimale trekkrachtonderbrekingen en een koppelomvormer die gesloten blijft na het starten creëert een bijzonder directe krachtverbinding tussen motor en de aangedreven wielen. Bij stilstand van de auto is er – exclusief voor de M modellen – geen automatische krachtverbinding tussen motor en transmissie, zodat de BMW X6 M niet gaat „kruipen“. Voor bijvoorbeeld manoeuvreren is „kruipen“ juist weer handig, in dat geval kunt u door kort aantippen van het gaspedaal deze functie activeren.

slide

M compound-remmen

Dankzij de technologieoverdracht vanuit de autosport behouden de M compound-remmen van de BMW X5 M ook onder de meest uitdagende omstandigheden een constante remwerking en fadingstabiliteit. Toepassing van verschillende, zwaar belastbare materialen leidt tot een hoge thermische belastbaarheid, een lange levensduur, precieze doseerbaarheid en een gewichtsreductie – die weer een positief effect heeft op wendbaarheid, dynamiek, acceleratie en brandstofverbruik. De geperforeerde, inwendig geventileerde remschijfringen en de remklauwen met zes zuigers voor zorgen voor optimale respons bij nat wegdek en verbeterde afvoer van warmte. De sportieve uitstraling van de remschijven en het unieke, authentieke M design worden nog eens onderstreept door remklauwen in Blau metallic met karakteristiek M logo.

slide

Dynamic Performance Control

Dynamic Performance Control (DPC) zorgt voor merkbaar meer sportiviteit en optimale rijdynamiek door de aandrijfkracht flexibel over de achterwielen te verdelen. Samen met de andere onderstelregelsystemen van de BMW X5 M zorgt de Dynamic Performance Control voor een nog preciezer rijgedrag en nog meer dynamiek. De M specifieke afstemming van het systeem reduceert de benodigde stuurhoek en verbetert de nauwkeurigheid. Daarvoor is de achteras uitgerust met twee elektronisch geregelde overbrengingen bij het differentieel, met behulp waarvan Dynamic Performance Control afhankelijk van de rijsituatie meer aandrijfkoppel overbrengt op het buitenste wiel in de bocht.

BMW INDIVIDUAL.

slide

BMW Individual carrosseriekleuren

Verfijnde elegantie ontmoet eindeloze dynamiek – dat is de BMW X5 M in de carrosseriekleur Pyritbraun metallic van BMW Individual. Microscopisch kleine Xirallic® pigmenten geven het lichtbruine oppervlak al naar gelang de lichtinval een koninklijk zilveren gloed. Het resultaat is een buitengewoon luxe uitstraling, die een fascinerend contrast vormt met de indrukwekkende afmetingen en krachtige présence van deze auto. En met de BMW Individual carrosseriekleur Azuritschwarz metallic geeft u uw BMW X5 M weer een geheel ander, eveneens uniek karakter. De keus is aan u.

slide

BMW Individual leder Merino

Individuele luxe die zichtbaar en voelbaar is: de BMW X5 M zet ook in het interieur ongekende maatstaven. Een zeer overtuigende compositie van BMW Individual is de lederuitrusting Merino Feinnarbe Criollobraun, met dashboard afgewerkt in leder Schwarz en, voor een fascinerend contrast, de hemelbekleding Alcantara in Rauchweiß. Een combinatie die een ongekend gevoel van luxe geeft. Met de ruime keuze in kleuren voor de uitzonderlijk hoogwaardige lederuitrusting Merino Feinnarbe van BMW Individual maakt u van uw BMW X5 M een uniek exemplaar. Welke kleur zou het beste uitdrukking geven aan uw unieke karakter?

slide

BMW Individual interieurlijsten

Voor een blijvende indruk: een bijzonder fraai contrast met het zijdematte BMW Individual leder Merino Feinnarbe in Criollobraun vormen de BMW Individual interieurlijsten in Pianolack Schwarz met hun elegante hoogglans oppervlakken. Maar ook de BMW Individual interieurlijsten in edelhoutuitvoering Sen Hellbraun of Esche Vulcano Braun fascineren met exclusiviteit en een perfecte, vakkundige afwerking.