DE BMW X6 M.

DE UITZONDERING OP DE REGEL.

De BMW X6 M verenigt een M typerende prestatiedrang met de veelzijdigheid van een BMW X model. Zijn krachtige M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor, 8-traps M Steptronic transmissie en M specifiek afgestemde xDrive vierwielaandrijving staan garant voor bijzonder intens rijplezier. De standaard 20-inch of optionele 21-inch lichtmetalen wielen en de aerodynamisch optimaal vormgegeven voor- en achterbumper zorgen voor een indrukwekkende uitstraling.

Het royale interieur van de BMW X6 M overtuigt met exclusieve en hoogwaardige materialen, sportief gevormde M stoelen en talrijke details in karakteristiek M design. Een high-performance Sports Activity Coupé, die spectaculaire acceleratie en handling biedt, samen met hoogstaand comfort en rijplezier waar geen einde aan komt.

DESIGN.

slide

Exterieurdesign

De machtige luchtinlaten en brede M nierengrille met dubbele spijlen domineren het vooraanzicht, en maken het enorme prestatiepotentieel zichtbaar. Het dynamische karakter van de BMW X6 M blijkt verder uit de markante koplampen, het coupé-achtige silhouet, de M dorpelverbreders en de tweedelige taillelijn. De optionele 21-inch lichtmetalen M wielen zijn klaar voor de start in hun krachtig uitgeklopte wielkuipen. De gespierde schouderlijn van de BMW X6 M wordt afgesloten met een markante achterspoiler. Daaronder: de M achterbumper en de diffusor, ingesloten door twee gepolijste dubbele eindpijpen als sportief slotakkoord. U wilt direct instappen om ongeëvenaard rijplezier te beleven. Een pure sportwagen in de beste M traditie, tot in het detail ontworpen voor topprestaties.

slide

Interieurdesign

Eén blik in het interieur van de BMW X6 M is voldoende om te concluderen: dit is niet zomaar een auto-interieur maar een cockpit, ontworpen voor sportieve topprestaties. De als optie leverbare M multifunctionele stoelen met geprononceerde zijwangen nodigen uit tot een snelle rit over bochtige wegen. Het met leder beklede 3-spaaks M stuur met geïntegreerde schakel-paddles ligt ook bij sterke veranderingen van richting perfect in de handen. De M transmissiehendel en de Driving Dynamics toetsen zijn optimaal op de bestuurder gericht. Links en rechts aan de middenconsole bevinden zich in leder uitgevoerde kneepads, die voor meer comfort bij een sportieve rijstijl zorgen. Ze vormen een verwijzing naar de autosport-genen van de BMW X6 M. Een aanvullend kenmerk zijn de exclusieve materialen, zoals de vollederuitrusting in Aragonbraun, en interieurlijsten in gepolijst carbon of fijn edelhout – het is slechts een greep uit de vele details die het luxueuze karakter van de BMW X6 M weerspiegelen.

slide

Wielen

Standaard staat de BMW X6 M op 20-inch lichtmetalen M wielen in dubbelspaak styling 611 M. De high performance banden hebben de maat 285/40 R 20 Y (voor) en 325/35 R 20 Y (achter). Ze bieden veel grip, een bijzonder direct stuurgedrag en perfecte handling. Als optie zijn er gesmede 21-inch lichtmetalen M wielen in dubbelspaak styling 612 M, die de krachtige uitstraling van de BMW X6 M versterken. Of u nu kiest voor 20 inch of 21 inch: beide wielen zijn hoogglans gepolijst en fascineren met hun lichtvoetige design en markante Bicolor uitvoering.

slide
slide
slide

M MULTIFUNCTIONELE STOELEN.

De exclusieve M multifunctionele stoelen in de BMW X6 M weerspiegelen het sportieve exterieurdesign. Bestuurder en voorpassagier nemen plaats op stoelen bekleed met volleder, voorzien van gepreegd M logo op de hoofdsteun. Zelfs bij een bijzonder sportieve rijstijl bieden diepe zitvlakken, hoge zijwangen en de bredere bovenste zijwangen ter hoogte van de schouders te allen tijde perfecte ondersteuning. Zitcomfort en zitgevoel zijn afgestemd op de nadrukkelijk sportieve performance van de BMW X6 M. Toch bieden de stoelen veel comfort, ook op langere reizen. De geïntegreerde hoofdsteunen benadrukken

de sportieve aanblik. Tot de vele instelmogelijkheden behoren ook de elektrische verstelling van zitdiepte, bovenzijde rugleuning/hoofdsteun en leuningbreedte. In het bovenste deel van de rugleuning bevindt zich een uitsparing, die een lichtvoetige uitstraling oplevert. Een indruk die wordt versterkt door een contrasterend vlak onder de opening. Een bijzonder exclusief accent voor de stoelen vormen de dubbele stiknaden in contrastkleur, die het hoogwaardige leder Merino nog fraaier uit laten komen.

RIJDYNAMIEK.

slide

M specifieke xDrive

De intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving verdeelt de aandrijfkracht traploos en variabel optimaal over voor- en achterwielen en zorgt zo voor een optimale trekkracht en het typerende M rijgevoel in alle rijomstandigheden. Sensoren detecteren in een vroeg stadium verlies van trekkracht aan een of meer wielen, bijvoorbeeld op een gladde weg. De krachtverdeling wordt flexibel aan de staat van het wegdek aangepast, zodat de wielen met de meeste grip steeds de optimale aandrijfkracht krijgen toebedeeld. Een hoge spoorstabiliteit en een veilig rijgedrag in alle weg- en weersomstandigheden zijn het resultaat. De speciaal op de BMW X6 M afgestemde BMW xDrive legt de nadruk bewust op de achteras: zo wordt het aandrijfkoppel duidelijk later naar de vooras geleid. De bestuurder kan eerder en meer gas geven en het dynamische potentieel van de BMW X6 M ten volle benutten. Bij volledig gedeactiveerde DSC is zelfs gecontroleerd driften mogelijk. Wendbaar en vastberaden blijft de BMW X6 M contact houden met de weg – zonder daarbij het bijzondere rijgevoel van achterwielaandrijving te verminderen.

slide

8-traps M Steptronic transmissie

De razendsnel schakelende 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic van de BMW X6 M zet maatstaven qua sportiviteit en schakelmogelijkheden. De bijzonder fijne onderlinge afstemming van de versnellingen maakt een optimale krachtontplooiing mogelijk bij elke snelheid, en garandeert topprestaties wat betreft kracht en efficiency. Met name bij hoge snelheden reduceert de achtste versnelling het toerental, wat wederom resulteert in een lager verbruik en een stillere motor. Zelf schakelen kan zowel in modus „D“ alsook in modus „S“, naar keuze via de M transmissiehendel of de M schakel-paddles aan het stuur. In de handmatige modus „S“ schakelt de M Steptronic transmissie niet automatisch op en bereikt de motor zo nodig het maximum toerental. Bovendien kan de bestuurder bijzonder sportief bij volgas opschakelen en middels de Drivelogic functie het schakelgedrag direct met een druk op de knop in drie trappen instellen: van efficiënt en comfortabel via sportief tot extreem sportief met zeer korte schakeltijden. Schakelen met minimale trekkrachtonderbrekingen en een koppelomvormer die gesloten blijft na het starten creëert een bijzonder directe krachtverbinding tussen motor en de aangedreven wielen. Bij stilstand van de auto is er – exclusief voor de M modellen – geen automatische krachtverbinding tussen motor en transmissie, zodat de BMW X6 M niet gaat „kruipen“. Voor bijvoorbeeld manoeuvreren is „kruipen“ juist weer handig, in dat geval kunt u door kort aantippen van het gaspedaal deze functie activeren.

slide

M compound-remmen

Dankzij de technologieoverdracht vanuit de autosport behouden de M compound-remmen van de BMW X6 M ook onder de meest uitdagende omstandigheden een constante remwerking en fadingstabiliteit. Toepassing van verschillende, zwaar belastbare materialen leidt tot een hoge thermische belastbaarheid, een lange levensduur, precieze doseerbaarheid en een gewichtsreductie – die weer een positief effect heeft op wendbaarheid, dynamiek, acceleratie en brandstofverbruik. De geperforeerde, inwendig geventileerde remschijfringen en de remklauwen met zes zuigers voor zorgen voor optimale respons bij nat wegdek en verbeterde afvoer van warmte. De sportieve uitstraling van de remschijven en het unieke, authentieke M design worden nog eens onderstreept door remklauwen in Blau metallic met karakteristiek M logo.
slide

Dynamic Performance Control

Dynamic Performance Control (DPC) zorgt voor merkbaar meer sportiviteit en optimale rijdynamiek door de aandrijfkracht flexibel over de achterwielen te verdelen. Samen met de andere onderstelregelsystemen van de BMW X6 M zorgt de Dynamic Performance Control voor een nog preciezer rijgedrag en nog meer dynamiek. De M specifieke afstemming van het systeem reduceert de benodigde stuurhoek en verbetert de nauwkeurigheid.

BMW INDIVIDUAL.

slide

BMW Individual carrosseriekleuren

Het aanbod van BMW Individual voor de BMW X6 M zorgt voor markante accenten. Met name de BMW Individual carrosseriekleuren. Een daarvan is Azuritschwarz metallic. Met een donker, diepglanzend oppervlak accentueert deze carrosseriekleur perfect de krachtige belijning van de BMW X6 M. Microscopisch kleine pigmenten geven de Sports Activity Coupé al naar gelang de lichtinval een zwarte tot diepblauwe gloed. En met de BMW Individual carrosseriekleur Pyritbraun metallic geeft u uw BMW X6 M weer een geheel ander, eveneens uniek karakter. De keus is aan u.

slide

BMW Individual leder Merino

De interieuruitrustingen van BMW Individual voor de BMW X6 M zijn eveneens buitengewoon. De materiaalkwaliteit is ongeëvenaard. De uitwerking daarvan op het interieur is uniek. De uitgebreide lederuitrusting Merino Feinnarbe heeft daar een belangrijk aandeel in. Deze bekleding is beschikbaar in diverse fraaie kleuren. Alleen zorgvuldig geselecteerd leder, dat bovendien dankzij een uitgebreid looiproces ongelooflijk zacht is, komt in aanmerking. Het bijzondere karakter van de BMW Individual lederuitrusting voor de BMW X6 M blijkt ook uit de schitterende details. De hier getoonde combinatie zorgt voor spannende contrasten: leder Merino Feinnarbe in de kleur Rauchweiß met de hemelbekleding Alcantara in Rauchweiß en een met leder bekleed dashboard in Scotch dunkel.

slide

BMW Individual interieurlijsten

Het aanbod van BMW Individual voor de BMW X6 M zorgt voor markante accenten. Met name de BMW Individual carrosseriekleuren. Een daarvan is Azuritschwarz metallic. Met een donker, diepglanzend oppervlak accentueert deze carrosseriekleur perfect de krachtige belijning van de BMW X6 M. Microscopisch kleine pigmenten geven de Sports Activity Coupé al naar gelang de lichtinval een zwarte tot diepblauwe gloed. En met de BMW Individual carrosseriekleur Pyritbraun metallic geeft u uw BMW X6 M weer een geheel ander, eveneens uniek karakter. De keus is aan u.