DE BMW X4.

GRENZELOOS. IMPULSIEF.

De BMW X4 valt op, altijd en overal. Met zijn extraverte design verenigt hij lifestyle en performance. Hij brengt samen wat in dit segment nog niemand bij elkaar heeft gebracht: de typische kracht van de BMW X Serie en de esthetiek van een klassieke coupé.

Met krachtige BMW TwinPower Turbo motoren en standaarduitrustingen zoals Variable Sport Steering en Performance Control onderstreept de BMW X4 zijn kenmerkende impulsieve karakter.

DESIGN.

slide

Exterieurdesign

Een vastberaden uitstraling kenmerkt de BMW X4. Aan de opvallende voorzijde springen de stabiele stand op het wegdek, de krachtige grille en de grote luchtinlaten in het oog. Erin geïntegreerd zijn de dubbele ronde koplampen, optioneel in full-LED-techniek. De sportieve bumpers, bijzonder gespierde wielkasten en brede schouderlijn benadrukken de X-genen van deze Sports Activity Coupé. Van opzij gezien vallen het dynamisch verloop van de coupédaklijn en de kenmerkende Hofmeister-knik op. Aan de achterzijde krijgen de fraaie proporties een passende afsluiting met krachtig vormgegeven bumpers en LED-achterlichten.

slide

Adaptieve LED-koplampen

De adaptieve LED-koplampen omvatten dim- en grootlicht, evenals richtingaanwijzers in full-LED-technologie. De LED-richtingaanwijzers zijn opvallend geplaatst boven het karakteristieke LED-dagrijlicht, dat uit voor BMW kenmerkende, driedimensionale 'lichtkokers' schijnt. Verder omvat deze uitrusting BMW Selective Beam (antiverblindings-grootlichtassistent), LED-mistlampen voor, hoekverlichting en adaptieve bochtverlichting met variabele lichtverdeling voor een optimale verlichting van de rijbaan en beter zicht in het donker, zodat u vrijwel net zo ontspannen kunt rijden als overdag.

slide

Interieurdesign

Wie plaatsneemt op de verhoogde zitpositie in de BMW X4, gaat zitten in een exclusief interieur met luchtig design. Het standaard met leder beklede sportstuur en de sportief vormgegeven transmissiehendel (bij Steptronic transmissie) zorgen al meteen voor een dynamische indruk. Het vloeiend gevormde dashboard en het grote Control Display plaatsen de bestuurder in het middelpunt. Het interieur van de BMW X4 oogt opgeruimd en ruimtelijk – en is dat ook. Zelfs achterin genieten alle passagiers van voldoende hoofdruimte. De achterbank geeft de indruk een tweezitter te zijn en onderstreept daarmee het coupékarakter – met desondanks ruimte voor drie passagiers in totaal.

RIJDYNAMIEK.

slide

Variable sport steering

De Variable Sport Steering met Servotronic maakt een direct en dynamisch rijgedrag mogelijk met minder sturen. Dit systeem reageert met een variabele stuuroverbrenging op de stuurhoek, onafhankelijk van de actuele rijsnelheid. Zo wordt voor een bijzonder grote wieluitslag de benodigde stuurbeweging gereduceerd. Hiermee neemt de dynamiek merkbaar toe en verbetert de handling bij een extra sportieve rijstijl in scherpe bochten en tijdens uitwijkmanoeuvres. Ook het inparkeren, afslaan en manoeuvreren wordt comfortabeler. Bij kleinere stuurhoeken vertoont de BMW een bijna ongeëvenaarde rechtuitstabiliteit met zeer hoge stuurprecisie.

slide

Steptronic Sport transmissie

De 8-traps Steptronic Sport transmissie past zich optimaal aan de individuele rijwensen aan. De bandbreedte reikt daarbij van comfortabel cruisen tot een zeer dynamische rijstijl. Behalve automatisch schakelen heeft u op elk moment de mogelijkheid handmatig een andere versnelling te kiezen. Daarvoor dienen de verkorte transmissiehendel of de schakel-paddles aan het met leder beklede sportstuur. In rijprogramma SPORT is het schakelverloop afgestemd op maximale performance. Dankzij een bijzonder fijngevoelige onderlinge afstemming van de in totaal acht versnellingen biedt deze transmissie optimale acceleratiewaarden. Bovendien wordt de motor zo steeds in het toerentalgebied gehouden waarin hij optimaal presteert qua vermogen en efficiency. Launch Control maakt maximale acceleratie mogelijk: hiermee schakelt de transmissie automatisch in een hogere versnelling bij optimaal gebruik van het toerentalbereik. De achtste versnelling reduceert het toerental bij hogere snelheden, wat resulteert in meer comfort en minder verbruik. De nieuw ontwikkelde, effectievere koppelomvormer draagt daar eveneens aan bij. Met de 8-traps Steptronic Sport transmissie bereikt u de best mogelijke efficiency en geniet u tegelijk van het hoogste schakelcomfort.

slide

Performance Control

De Performance Control verdeelt in bochten de aandrijf- en remkrachten gericht over de afzonderlijke wielen. Omdat in een bocht het buitenste wiel een langere weg aflegt dan het binnenste, grijpt de BMW Performance Control in via de regeling van het motorvermogen en door gericht afremmen: de buitenste wielen krijgen meer vermogen toebedeeld, de beide binnenste wielen minder, zodat elk wiel zijn maximale tractie kan benutten. Zo draait de BMW zichzelf als het ware de bocht in, waardoor zowel de rijveiligheid als de rijdynamiek verder toenemen.

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide

ORIGINELE BMW ACCESSOIRES.

Met de originele BMW accessoires versterkt u het individuele karakter van uw BMW X4. En vergroot u zijn veelzijdigheid en flexibiliteit. Originele BMW accessoires bieden u een breed programma van hoogwaardige en praktische kwaliteitsproducten.