Nieuwsitem

BMW Concept 8 Serie

De designstudie van BMW Group beeldt de essentie van een moderne BMW Coupé uit en geeft een visueel voorproefje van de nieuwe BMW 8 Serie Coupé. De marktintroductie daarvan staat gepland voor 2018, als onderdeel van een van de grootste modeloffensieven in de historie van het merk.

In het kader van de strategie NUMBER ONE > NEXT wil BMW Group het aanbod en de omzet in het luxe topsegment vergroten. De BMW 8 Serie Coupé speelt daarbij een belangrijke rol. Of zoals Harald Krüger, voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW Group, stelt: ‘Het getal 8 is bij BMW sinds jaar en dag het uithangbord van sportiviteit en exclusiviteit. De toekomstige BMW 8 Serie Coupé zal bewijzen dat zeer dynamische rijeigenschappen en moderne luxe buitengewoon goed samengaan. Het is het volgende model waarmee we onze aanwezigheid in het luxe segment verder uitbouwen. Deze auto zal daarin de nieuwe maatstaf voor een coupé zetten. Daarmee verstevigen we onze leidende positie in het premiummarktsegment.’

Die ambities tekenen zich duidelijk af in de BMW Concept 8 Serie. ‘Met de BMW Concept 8 Serie tonen we onze interpretatie van een absolute high-end rijmachine. Een luxueuze sportauto die compromisloze dynamiek op ongekende wijze aan moderne luxe koppelt. Voor mij eenvoudig een fascinerende auto’, aldus Adrian van Hooydonk, hoofd BMW Group Design.

 

Lees hier meerNieuws.