Nieuwsitem

DE NIEUWE BMW X6.

De nieuwe BMW X6, de looks van een coupé en de rijeigenschappen van een Sports Activity Vehicle (SAV). De nieuwe BMW X6 is 26 milimeter langer dan zijn voorganger en 15 milimeter breder. Daarnaast is hij 6 milimeter lager en is de wielbasis met 42 milimeter toegenomen. Deze veranderingen zorgen voor dynamische proporties en een bijzonder gespierde uitstraling.

 

De grootste verandering aan de voorzijde van de auto is de grote BMW nierengrille met één omlijsting, waarbij de buitenranden van de grille met een duidelijke hoek aansluiten bij de koplampen. De nieuwe BMW X6 is voor het eerst optioneel verkrijgbaar met een verlichte BMW nierengrille, die het exterieur een exclusief charisma geeft. De verlichting wordt geactiveerd bij het openen en sluiten van de auto, maar de bestuurder kan deze ook handmatig in- en uitschakelen. Het laten branden van de verlichting van de nierengrille is ook mogelijk tijdens het rijden.

 

Het interieur van de nieuwe BMW X6 biedt veel mogelijkheden, dit dankzij de 40:20:40-verdeling van de naar voren neerklapbare rugleuning achterin. Daardoor is de bagageruimte uit te breiden van 580 naar 1.530 liter. De exclusieve rijbeleving wordt mede mogelijk gemaakt door optionele accessoires zoals multifunctionele stoelen met massagefunctie voor bestuurder en voorpassagier, de 4-zone automatische airconditioning, de thermo-elektrische bekerhouders, de 'CraftedClarity' kristalelementen voor diverse bedieningselementen, het glazen panoramadak Sky Lounge, het Ambient Air pakket en het Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System.

 

Behalve in de standaarduitvoering is de nieuwe BMW X6 vanaf de lancering ook verkrijgbaar in de uitvoeringen xLine en Model M Sport. Deze twee uitvoeringen hebben elk unieke designkenmerken. De marktintroductie in Nederland is begin december 2019.Nieuws.