Nieuwsitem

DE NIEUWE BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ.

De nieuwe BMW M8 Gran Coupé en de BMW M8 Competition Gran Coupé staan aan de start van hun lancering. Na de introductie van hun tweedeurs broertje breidt BMW M GmbH het gamma verder uit in het luxe premium segment. Op de IAA in Frankfurt stond BMW al met de BMW 8 Serie Gran Coupé, maar de topmodellen van de BMW 8 Serie Gran Coupé beleven hun premières op de Los Angeles Auto show in november 2019. 

 

De V8 onder de motorkap van de nieuwe BMW M8 Gran Coupé levert een maximaal koppel van 750 Nm tussen de 1.800 en 5.600 toeren per minuut. Het maximale vermogen van 600 pk wordt voor de BMW M8 Gran Coupé bereikt bij 6.000 toeren per minuut, terwijl het motortoerental zijn top bereikt bij 7.200 toeren per minuut. De BMW M8 Competition Gran Coupé krijgt 25 pk meer en komt daarmee uit op een totaal vermogen van 625 pk. 

 

De nieuwe versie van de achttraps M Steptronic-transmissie met Drivelogic is perfect afgestemd op de prestatiekenmerken van de V8. De directe verbinding met de motor en de ongelofelijk korte schakeltijden zorgen ervoor dat het aandrijfvermogen perfect wordt doorgegeven. Door de Drivelogic-functie is het mogelijk om de schakelkarakteristieken van de transmissie aan te passen in zowel automatische- als handmatige modus, door één van de drie instellingen te activeren. 

 

Het M xDrive-vierwielaandrijvingssysteem en het Active M-differentieel bieden de BMW M8 Gran Coupé en de BMW M8 Competition Gran Coupé alle benodigde hulpmiddelen om de motorprestaties om te zetten in sublieme resultaten. Het Setup-menu biedt bestuurders de mogelijkheid om de verdeling van het vermogen tussen de voor- en achterwielen naar eigen wens te configureren. De voorspanning van het achterwiel is duidelijk merkbaar, zelfs in de standaard 4WD-instelling. De wendbaarheid wordt nog scherper in de 4WD Sport-modus, wanneer het systeem een ​​groter deel van het koppel van de motor naar de achterwielen stuurt. Dit maakt het mogelijk om gecontroleerde drifts uit te voeren en moeiteloos controle over de auto te houden.

 

Het interieur van de nieuwe BMW M8 Gran Coupé en BMW M8 Competition Gran Coupé combineert enerzijds het succes van de karakteristieke racesmaak van M-modellen met aan de andere kant een gevoel van overvloedige ruimte en luxe. De toon in de cockpit wordt bepaald door de carbon interieurstrips, de rode M-knoppen en de vernieuwde versnellingshendel met draaiknop. De M Sport stoelen voorin zijn standaard voorzien van elektrische verstelling en hebben daarbij een geheugenfunctie. Op de achterstoelen is het verschil tussen de Coupé en de Gran Coupé direct merkbaar. Met een aanzienlijk verhoogde schouder- en hoofdruimte en toegenomen beenruimte biedt de BMW M8 Gran Coupé een uiterst comfortabele reis aan mede-passagiers. 

 

 Nieuws.