Nieuwsitem

DE EERSTE BMW 2 SERIE GRAN COUPÉ.

Met de introductie van de eerste BMW 2 Serie Gran Coupé vindt het concept van de vierdeurscoupé nu ook plaats in het premium compacte segment. Net als bij de nieuwe BMW M8 Gran Coupé en de BMW M8 Competition Gran Coupé zal de BMW 2 Serie Gran Coupé tijdens de Los Angeles Auto Show in november dit jaar officieel geïntroduceerd worden. Door een combinatie van een frisse dosis individualiteit en een aantrekkelijke, emotionele vormgeving biedt de BMW 2 Serie Gran Coupé dagelijks gebruiksgemak en de rijdynamiek waar BMW zich door de jaren heen meester in heeft gemaakt.

 

De topuitvoering van de BMW 2 Serie Gran Coupé zal de naam M235i xDrive mogen dragen en omvat onder meer vierwielaandrijving, een mechanisch Torsen-differentieel met beperkte slip, M Sport Steering en M Sport Remmen. Bovendien is de 8-traps Steptronic Sport transmissie ook voorzien van een Launch Control modus. Uiteraard zijn er voor de andere uitvoeringen nog drie uitrustingsniveau's: Model Sport Line, Model Luxury Line en Model M Sport. 

 

Na de introductie tijdens de Los Angeles Auto Show zal de BMW 2 Serie Gran Coupé in drie motoriseringen beschikbaar zijn, namelijk de BMW 218i, BMW 220d en de BMW M235i xDrive. De BMW 218i beschikt over een 3-cilinder benzinemotor met 140 pk, de BMW 220d krijgt een 190 pk sterke 4-cilinder dieselmotor en tot slot is de krachtigste 4-cilinder benzinemotor van de BMW Group met 306 pk terug te vinden in de BMW M235i xDrive. Alle motoren voldoen aan de strenge Euro 6d-TEMP-emissienorm.

 

Opvallend aan het exterieur van de auto zijn de frameloze ramen in de portieren en de achterlichten die ver naar het midden zijn doorgetrokken. Centraal staat het BMW logo op de achterzijde van de BMW 2 Serie Gran Coupé die zijn verbinding vindt door een, naar de achterlichten doorgetrokken, hoogglanzend zwarte strook. 

 

In het interieur is opitioneel een glazen panoramadak te bestellen die een zeer aangenaam gevoel van ruimte met zich meebrengt. Het gevoel van ruimte blijft niet enkel bij een gevoel, want de BMW 2 Serie Gran Coupé krijgt namelijk 33 milimeter meer beenruimte ten opzichte van de BMW 2 Serie Coupé. In totaal groeit de bagageruimte ook met 40 liter, waarmee de totale inhoud van kofferruimte uitkomt op 430 liter. Nieuws.