Nieuwsitem

MAXIMAAL FISCAAL VOORDEEL OP VERDUURZAMING.

De overheid stimuleert ondernemers om hun bedrijf te verduurzamen, dit gaat van zonnepanelen tot aan de elektrische auto. Hieronder leest u hoe u als ondernemer in ieder geval tot aan het einde van dit jaar gebruik kunt maken van fiscale voordelen bij de aanschaf van een elektrische auto en het plaatsen van zonnepanelen.

 

Elektrische auto van de zaak:
De meest bekende fiscale voordelen van een elektrische auto zijn de BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen) vrijstelling tot eind 2024 en de verlaagde fiscale bijtelling. Daarnaast kunt u, in combinatie met het plaatsen van zonnepanelen, ook gebruik maken van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Deze regeling leidt tot een extra fiscale afschrijving van 28% in het jaar van aanschaf. Plaatst u meer dan 75 zonnepanelen dan is ook de energie-investeringsaftrek (EIA) te gebruiken. De EIA kan gebruikt worden bij zonne-energieprojecten van meer dan 25 kilowatt. U profiteert dan van 45% extra fiscale afschrijving in het jaar van aanschaf.

 

Laadpaal en zonnepanelen:
Voor de aanschaf van laadpalen en zonnepanelen kunt u gebruik maken van de milieu-investeringsaftrek (MIA). Het laadpunt moet minimaal € 2500,- kosten, haalt u dat bedrag niet dan kunt u de elektrische auto erbij aanmelden waarmee u wel boven dit bedrag komt en de MIA kan gebruiken. Met de MIA verlaagt u de fiscale winst met maximaal 36% in het jaar van aanschaf.

 

Als de MIA van toepassing is op de laadpaal, dan is ook de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) van toepassing. Met de Vamil kunt u zelf bepalen wanneer u uw investering afschrijft. Door sneller af te schrijven vermindert uw fiscale winst waardoor u in dat jaar minder belasting betaald.

 

Door uw elektrische auto op te laden met de door u zelf opgewekte zonne-energie behaalt u maximaal rendement bovenop de fiscale voordelen. Vraag uw eigen belastingadviseur naar alle mogelijkheden.

 

U streeft naar maximaal rendement, maar bent nog niet in het bezit van een elektrische auto? Wij hebben momenteel nog 14 volledig elektrische voertuigen op voorraad staan, hierdoor kunnen wij uw auto naar keuze dit jaar nog afleveren en geniet u de komende jaren van slechts 4% bijtelling!

 

Voorraad BMW i3Nieuws.