Nieuwsitem

SUBSIDIE PRIVE GEBRUIK ELEKTRISCHE AUTO.

Het tijdperk waarin elektrische auto's alleen gesubsidieerd worden in een lease constructie, in de vorm van lagere bijtelling, lijkt voorbij. Naar verwachting kunnen particulieren vanaf 1 juli een subsidie aanvragen bij het aanschaffen van een volledig elektrische auto of wanneer zij die privé willen gaan leasen. Minister Van Veldhoven stelt: 'Een elektrische auto moet voor veel mensen bereikbaar worden dan alleen de zakelijke rijders.' Met deze afspraak wordt een afspraak uit het klimaatakkoord ingevuld.

 

4000 euro subsidie voor een nieuwe elektrische auto

Wel zitten er nog kleine voorwaarden aan deze subsidie. Omdat de prijzen van elektrische auto's de komende jaren zullen dalen, loopt de subsidieregeling de komende jaren ook langzaam terug. De originele aankoopwaarde van de auto dient tussen de 12.000 en de 45.000 euro te liggen. Uiteraard stopt de subsidie ook wanneer de auto verkocht wordt.

 

2000 euro subsidie voor een gebruikte elektrische auto

De subsidie voor gebruikte elektrische auto's blijft naar verwachting wel gewoon staan. Ook bij gebruikte elektrische auto's moet de aankoopwaarde van de auto tussen de 12.000 en de 45.000 euro liggen. Om onzekerheid over de staat van de gebruikte batterij bij de consument weg te nemen werkt de Bovag aan een uniforme batterijcheck.

 

Bekijk onze voorraad aan BMW i3 modellen of kom eens langs op locatie om te praten over de mogelijkheden van deze aantrekkelijke subsidieregeling.

 

Voorraad BMW i3Nieuws.