Nieuwsitem

De nieuwe BMW 3.0 CSL.

Nu zijn 50ste jubileumjaar ten einde loopt, presenteert BMW M opnieuw een technisch meesterwerk dat de essentie belichaamt van vijftig jaar passie voor autosport. Het is de nieuwe BMW 3.0 CSL, vernoemd naar het legendarische model uit de vroege jaren zeventig.

De BMW 3.0 CSL combineert uniek design met pure, ultrasportieve rijbeleving – met de modernste, op prestaties gerichte techniek. Daarmee volgt BMW M GmbH het concept uit de beginjaren zeventig om racetechnologie toe te passen voor het puurste rijplezier op de openbare weg. De geheel nieuwe BMW 3.0 CSL verenigt het beste van vijf decennia expertise en ervaring van BMW M in de racerij. Alle aspecten van de BMW 3.0 CSL – het dynamische uiterlijk, het klassieke sportauto-interieur, de lichtgewichtconstructie, de 6-cilinder-in-lijn benzinemotor gekoppeld aan de handgeschakelde zesversnellingsbak en de achterwielaandrijving – zijn gebaseerd op de principes van BMW M. Daarmee en met de nieuwste technologie is de BMW 3.0 CSL het ultieme symbool voor topprestaties in de stijl van het merk dat daarmee al vijftig jaar succesvol is.

Beperkte productie, veel handmatig vakwerk.
BMW produceert slechts vijftig exemplaren van de BMW 3.0 CSL – een verwijzing naar het vijftigjarige bestaan van BMW M. Elk exemplaar wordt volgens de hoogste kwaliteitsnormen vervaardigd – met handmatig vakwerk én de modernste technologie.Nieuws.