Nieuwsitem

De nieuwe BMW iX1 eDrive20

BMW zet consistent haar modeloffensief voort op het gebied van elektromobiliteit en presenteert een nieuwe volledig elektrische variant van het nieuwe Sports Activity Vehicle (SAV) in het compacte premiumsegment. De BMW iX1 eDrive20 (gecombineerd stroomverbruik: 17,2 — 15,4 kWh/100 km volgens WLTP; CO2-uitstoot: 0 g/km, voorlopige waarden) maakt een bijzonder aantrekkelijke en tegelijkertijd financieel aantrekkelijke toegang tot de wereld van premium elektrische mobiliteit mogelijk.

Voor de Nederlandse markt kent de BMW iX1 eDrive20 de volgende vanafprijzen: De tweede volledig elektrische modelvariant van de compacte SAV wordt aangedreven door een elektromotor met een maximaal vermogen van 150 kW/204 pk (met tijdelijke boost) en heeft een actieradius van 430 tot 475 kilometer (voorlopige waarden volgens WLTP). Door haar aanbod in het compacte premiumsegment uit te breiden, stelt BMW Group lokaal emissievrij rijplezier open voor een brede doelgroep en geeft zo een extra impuls aan de opmars van elektromobiliteit.


De nieuwe BMW iX1 eDrive20 is vanaf de start van de productie in november 2023 verkrijgbaar. Net als de BMW iX1 xDrive30 (gecombineerd stroomverbruik: 18,1 — 16,8 kWh/100 km volgens WLTP; CO2-uitstoot: 0 g/km) wordt hij vervaardigd in de fabriek van BMW Group in Regensburg.

Zeer efficiënte elektrische aandrijving, ultramoderne laadtechnologie, uitstekende actieradius.
Zoals in alle huidige elektrische voertuigen van het merk, maakt ook de nieuwe BMW iX1 eDrive20 gebruik van de huidige BMW eDrive-technologie van de vijfde generatie. Een sterk geïntegreerde aandrijfeenheid op de vooras van het nieuwe instapmodel genereert een onmiddellijk beschikbaar maximumkoppel van 247 Nm naast het maximale vermogen van 150 kW/204 pk. De compacte SAV accelereert van nul naar 100 km/u in 8,6 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 170 km/h.

De hoogspanningsaccu heeft een bruikbare energie-inhoud van 64,7 kWh en bevindt zich in de vloer van de auto om efficiënt om te gaan met de ruimte. De hoge energiedichtheid, in combinatie met de efficiëntie van de elektromotor, draagt bij aan het gunstige stroomverbruik van de auto en biedt een uitstekende actieradius. De gecombineerde laadeenheid van de nieuwe BMW iX1 eDrive20 maakt standaard AC-opladen tot 11 kW mogelijk. Hierdoor kan de hoogspanningsaccu binnen 6,5 uur van nul tot 100 procent van zijn capaciteit worden opgeladen. Driefase AC-opladen met een vermogen tot 22 kW is optioneel verkrijgbaar. Dit verkort de oplaadtijd tot 3:45 uur. De accu kan worden opgeladen met gelijkstroom met een vermogen tot 130 kW. Bij een snellaadstation kan de laadtoestand van de accu binnen 29 minuten worden verhoogd van 10 naar 80 procent.

De korte oplaadtijden zijn onder meer het gevolg van een bijzonder efficiënte laadsoftware. Het laadvermogen kan heel specifiek worden geregeld terwijl de energie wordt ingevoerd. Bovendien zorgt het anticiperende warmtemanagement ervoor dat de temperatuur van de hoogspanningsaccu tijdig voor een tussenstop bij een snellaadstation optimaal wordt geregeld. Wanneer het navigatiesysteem actief is, wordt de accu automatisch vooraf geconditioneerd voor een geplande laadstop. De voorconditionering van de accu kan op elk moment handmatig door de klant worden geactiveerd en gedeactiveerd.

Geavanceerde bediening dankzij de nieuwe BMW iDrive met “QuickSelect”.
De nieuwe BMW iX1 eDrive20 biedt een uitgebreide standaarduitrusting, waaronder het BMW Maps-navigatiesysteem, automatische airconditioning met 2 zones, talrijke moderne rijhulpsystemen, de Parking Assistant inclusief achteruitrijhulpcamera en tal van innovatieve digitale diensten. De nieuwe BMW iDrive met “QuickSelect” en het nieuwe BMW Operating System 9 behoren ook tot de standaarduitrusting. Het biedt een breder scala aan digitale inhoud voor informatie en entertainment, snellere updatecycli voor draadloze functies en geoptimaliseerde toegang tot veel specifieke online diensten zoals apps van derden, uitgebreide navigatie- en parkeerdiensten en extra mogelijkheden voor personalisatie, bijvoorbeeld via My Modes. Op deze manier creëert het BMW Operating System 9 ook de voorwaarden voor de klant om het systeem in hoge mate aan te passen met aanvullende digitale diensten, die beschikbaar zijn met het nieuwe BMW Digital Premium-aanbod.

Het BMW Curved Display vormt het hart van het besturingssysteem. Het bestaat uit een 10,25-inch informatiedisplay en een bedieningsdisplay met een schermdiagonaal van 10,7 inch onder een glazen oppervlak dat naar de bestuurder is gebogen. De nieuwste BMW iDrive-generatie is voorzien van een vernieuwd startscherm met “QuickSelect”.

Dit betekent dat het systeem een verbeterde menustructuur heeft gekregen, gericht op apparaten uit de consumentenelektronicasector. Met “QuickSelect” zijn functies rechtstreeks toegankelijk zonder naar submenu's te hoeven overschakelen. De nieuwe BMW iDrive is nog consistenter afgestemdop intuïtieve aanraakbediening en spraakbediening.

De tweede volledig elektrische modelvariant van de compacte SAV wordt aangedreven door een elektromotor met een maximaal vermogen van 150 kW/204 pk (met tijdelijke boost) en heeft een actieradius van 430 tot 475 kilometer (voorlopige waarden volgens WLTP). Door haar aanbod in het compacte premiumsegment uit te breiden, stelt BMW Group lokaal emissievrij rijplezier open voor een brede doelgroep en geeft zo een extra impuls aan de opmars van elektromobiliteit.

De nieuwe BMW iX1 eDrive20 is vanaf de start van de productie in november 2023 verkrijgbaar. Net als de BMW iX1 xDrive30 (gecombineerd stroomverbruik: 18,1 — 16,8 kWh/100 km volgens WLTP; CO2-uitstoot: 0 g/km) wordt hij vervaardigd in de fabriek van BMW Group in Regensburg.

Zeer efficiënte elektrische aandrijving, ultramoderne laadtechnologie, uitstekende actieradius.
Zoals in alle huidige elektrische voertuigen van het merk, maakt ook de nieuwe BMW iX1 eDrive20 gebruik van de huidige BMW eDrive-technologie van de vijfde generatie. Een sterk geïntegreerde aandrijfeenheid op de vooras van het nieuwe instapmodel genereert een onmiddellijk beschikbaar maximumkoppel van 247 Nm naast het maximale vermogen van 150 kW/204 pk. De compacte SAV accelereert van nul naar 100 km/u in 8,6 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 170 km/h.

De hoogspanningsaccu heeft een bruikbare energie-inhoud van 64,7 kWh en bevindt zich in de vloer van de auto om efficiënt om te gaan met de ruimte. De hoge energiedichtheid, in combinatie met de efficiëntie van de elektromotor, draagt bij aan het gunstige stroomverbruik van de auto en biedt een uitstekende actieradius. De gecombineerde laadeenheid van de nieuwe BMW iX1 eDrive20 maakt standaard AC-opladen tot 11 kW mogelijk. Hierdoor kan de hoogspanningsaccu binnen 6,5 uur van nul tot 100 procent van zijn capaciteit worden opgeladen. Driefase AC-opladen met een vermogen tot 22 kW is optioneel verkrijgbaar. Dit verkort de oplaadtijd tot 3:45 uur. De accu kan worden opgeladen met gelijkstroom met een vermogen tot 130 kW. Bij een snellaadstation kan de laadtoestand van de accu binnen 29 minuten worden verhoogd van 10 naar 80 procent.

De korte oplaadtijden zijn onder meer het gevolg van een bijzonder efficiënte laadsoftware. Het laadvermogen kan heel specifiek worden geregeld terwijl de energie wordt ingevoerd. Bovendien zorgt het anticiperende warmtemanagement ervoor dat de temperatuur van de hoogspanningsaccu tijdig voor een tussenstop bij een snellaadstation optimaal wordt geregeld. Wanneer het navigatiesysteem actief is, wordt de accu automatisch vooraf geconditioneerd voor een geplande laadstop. De voorconditionering van de accu kan op elk moment handmatig door de klant worden geactiveerd en gedeactiveerd.

Geavanceerde bediening dankzij de nieuwe BMW iDrive met “QuickSelect”.
De nieuwe BMW iX1 eDrive20 biedt een uitgebreide standaarduitrusting, waaronder het BMW Maps-navigatiesysteem, automatische airconditioning met 2 zones, talrijke moderne rijhulpsystemen, de Parking Assistant inclusief achteruitrijhulpcamera en tal van innovatieve digitale diensten. De nieuwe BMW iDrive met “QuickSelect” en het nieuwe BMW Operating System 9 behoren ook tot de standaarduitrusting. Het biedt een breder scala aan digitale inhoud voor informatie en entertainment, snellere updatecycli voor draadloze functies en geoptimaliseerde toegang tot veel specifieke online diensten zoals apps van derden, uitgebreide navigatie- en parkeerdiensten en extra mogelijkheden voor personalisatie, bijvoorbeeld via My Modes. Op deze manier creëert het BMW Operating System 9 ook de voorwaarden voor de klant om het systeem in hoge mate aan te passen met aanvullende digitale diensten, die beschikbaar zijn met het nieuwe BMW Digital Premium-aanbod.

Het BMW Curved Display vormt het hart van het besturingssysteem. Het bestaat uit een 10,25-inch informatiedisplay en een bedieningsdisplay met een schermdiagonaal van 10,7 inch onder een glazen oppervlak dat naar de bestuurder is gebogen. De nieuwste BMW iDrive-generatie is voorzien van een vernieuwd startscherm met “QuickSelect”.

Dit betekent dat het systeem een verbeterde menustructuur heeft gekregen, gericht op apparaten uit de consumentenelektronicasector. Met “QuickSelect” zijn functies rechtstreeks toegankelijk zonder naar submenu's te hoeven overschakelen. De nieuwe BMW iDrive is nog consistenter afgestemdop intuïtieve aanraakbediening en spraakbediening.Nieuws.