DE BMW 1 SERIE 3-DEURS.

DAGELIJKSE SLEUR UIT, RIJPLEZIER AAN.

Het leven biedt elke dag wat nieuws. Door de perfecte mix van meeslepende dynamiek, zelfbewust design en hoogwaardige materialen maakt de nieuwe BMW 1 Serie hier deel van uit. Op weg naar uw werk, uw sport of onderweg met vrienden: zijn vlotte en soepele stijl zorgt overal en altijd voor plezier. En voor een enerverende rit – zonder omwegen en doodlopende straten.

Interieurdesign.

Highlight 1 van 1
Fris, modern en zonder overbodige details – deze indruk krijgt u als u het interieur van de nieuwe BMW 1 Serie bekijkt. Een indruk die wordt bevestigd zodra u instapt. In deze cockpit staat de bestuurder centraal – typerend BMW. Het aangename interieur is tot in het detail bijzonder hoogwaardig vormgegeven. De standaard BMW radio Professional wordt omlijst met diverse chroomaccenten en een sierelement in hoogglans zwart. In de 360 liter grote bagageruimte kunt u uw aankopen, rugzak of grotere bagagestukken onderbrengen. Zonnebrillen, camera’s en andere kleine spullen vinden een plekje in de portiervakken en in de middenconsole. Door de exclusieve oppervlakken oogt het interieur nog moderner. En voor een onmiskenbaar individueel karakter kunt u kiezen uit Model Essential, Model Urban, Model Sport of Model M Sport. Waar de rit met de nieuwe BMW 1 Serie ook naartoe gaat: u zult zich geen moment vervelen.

RIJDYNAMIEK EN EFFICIENCY.

Highlight 1 van 1

Zijn wendbaarheid en energieke temperament maken de nieuwe BMW 1 Serie heerlijk vlot in het stadsverkeer. Met zijn BMW TwinPower Turbo motoren en de optionele 8-traps Steptronic transmissie komt hij snel uit de startblokken, en reageert hij altijd direct op het gaspedaal. En in de ECO PRO Modus haalt hij de maximale actieradius uit een tankvulling. De ideale reisgenoot – gul met adrenaline, zuinig met brandstof.

De 8-traps Steptronic transmissie van de BMW 1 Serie 3-deurs zet maatstaven op het gebied van efficiency, schakelcomfort en dynamiek, en vormt een belangrijke component van de BMW EfficientDynamics maatregelen. De bijzonder fijngevoelige onderlinge afstemming van de versnellingen staat garant voor een optimale krachtontplooiing bij elke snelheid. Dit reduceert het brandstofverbruik aanzienlijk, terwijl u nog meer sportiviteit en dynamiek ervaart. Vooral bij hogere snelheden reduceren de extra versnellingen het toerental en daarmee zowel het verbruik alsook het motorgeluid.

 

De nieuw ontwikkelde, effectievere koppelomvormer draagt daaraan bij – zelfs wanneer u zelf schakelt via de elektronische transmissiehendel of de schakel-paddles aan het stuur van de BMW 1 Serie 3-deurs. In combinatie met minimale toerentalsprongen en nauwkeurige afstelling van de transmissie zorgt deze voor een bijzonder hoog schakelcomfort en duidelijk minder rijgeluiden.

 

Onderling verbonden functies, zoals de anticiperende aandrijving alsmede herkenning van rijomstandigheden en verkeerssituatie, beïnvloeden het schakelgedrag van de 8-traps Steptronic transmissie wezenlijk. In iedere rijsituatie selecteert het systeem afhankelijk van het geactiveerde rijprogramma de optimale versnelling. In rijprogramma “SPORT” bieden de verbonden functies dankzij gebruikmaking van navigatiedata en de adaptieve transmissieregeling een nog vlottere respons en extra dynamiek. Rijprogramma “COMFORT” wordt juist gekenmerkt door een op comfort gericht schakelprogramma met minder schakelmomenten.