DE BMW 225xe PLUG-IN HYBRID.

OM STIL VAN TE WORDEN.

De BMW 225xe Active Tourer is een Plug-in Hybridevariant van de BMW 2 Serie Active Tourer en biedt een combinatie van sportiviteit, efficiëntie en praktische bruikbaarheid die uniek is in zijn segment. Emissievrij rijden is mogelijk zonder dat dit afbreuk doet aan de voor BMW kenmerkende rijdynamiek. De BMW 225xe combineert elektrisch rijden en een grote actieradius met optimale functionaliteit en dagelijkse bruikbaarheid. Met de plug-in hybrideaandrijving verenigt de BMW 225xe de BMW EfficientDynamics  technologieën met comfort, rijplezier, vierwielaandrijving, veelzijdigheid en een royale interieurruimte in een compacte auto.

Highlight 1 van 1
De eDrive aandrijvingscomponenten zijn ruimtebesparend ondergebracht zodat er geen compromissen hoeven te worden gesloten qua comfort, functionaliteit en ruimtelijk gevoel.

Autoconcept.

Highlight 1 van 1
Veelzijdigheid, efficiëntie en rijplezier: met de BMW 225xe Active Tourer worden slimme flexibiliteit en uitmuntende verbruikswaarden gecombineerd met de voor BMW zo typerende rijdynamiek. Dankzij de BMW eDrive technologie van BMW EfficientDynamics is in de puur elektrische rijmodus een actieradius van tot wel 41 kilometer mogelijk – lokaal emissievrij en zonder brandstofverbruik.

De eDrive aandrijvingscomponenten zijn daarbij ruimtebesparend ondergebracht – zodat er geen compromissen hoeven te worden gesloten qua comfort, functionaliteit en ruimtelijk gevoel. Aan de buitenzijde onderscheidt de BMW 225xe Active Tourer zich van de conventioneel aangedreven versies door een klepje voor de oplaadaansluiting met een lichtring, alsmede met het opschrift „eDrive“ op de C-stijlen, dat een verwijzing vormt naar de innovatieve aandrijftechnologie van deze BMW 2 Serie Active Tourer. In het interieur vindt u dit opschrift op de dorpellijsten, op de schakelaar voor de rijmodi, op de transmissiehendel en in het Info Display.

Individueel te selecteren rijgedrag.

De BMW 225xe Active Tourer beschikt als plug-in hybride over verschillende aandrijfmodi, waardoor de bestuurder meer invloed krijgt op het praktijkverbruik. Hoe dit uitvalt hangt enerzijds af van de geselecteerde rijmodi en anderzijds van het persoonlijke gebruik dat van de auto wordt gemaakt. Wanneer de accu volledig is opgeladen kan een afstand van tot wel 41 kilometer worden afgelegd zonder ook maar een druppel brandstof te verbruiken. In de AUTO eDrive modus wordt met de optimale inzet van elektro- en verbrandingsmotor voor maximale efficiëntie gezorgd.

OPLADEN.

Highlight 1 van 1

Via een gangbaar huishoudelijk stopcontact of aan de BMW i Wallbox uit het omvangrijke product- en serviceaanbod van 360° ELECTRIC – het opladen van de hoogspanningsaccu is zo eenvoudig als het maar kan. Voor de energievoorziening onderweg zijn tal van openbare ChargeNow laadstations beschikbaar.

Met het bijgeleverde laadsnoer kunt u uw BMW 225xe Active Tourer thuis opladen zodat deze in ongeveer twee tot vier uur weer met volle accu voor u klaar staat. Nog sneller en comfortabeler gaat dit met de separaat leverbare BMW i Wallbox: dit thuislaadstation voor montage aan de muur biedt een hoger laadvermogen, verkort daarmee de laadtijd en past met zijn design perfect bij de BMW modellen. De naar wens door BMW verzorgde installatieservice stemt de montage exact af op uw individuele wensen. De BMW i Wallbox Pro biedt naast nog meer laadvermogen een intelligente integratie in het thuisnetwerk en Smart Home-functies evenals energiemanagementsystemen. De oplaadaansluiting op de auto bevindt zich achter een klep in het carrosseriepaneel linksvoor. Een LED-lichtring rond de oplaadaansluiting informeert van buitenaf goed zichtbaar wat de actuele laadstatus is.

In aanvulling op het opladen thuis heeft BMW met ChargeNow een mobiliteitsdienst ontwikkeld die het mogelijk maakt om elektrische en hybride auto's van BMW ook onderweg overal op te laden. Daarvoor zijn de openbare laadstations van tal van aanbieders samengevoegd tot een groot netwerk. Alle ChargeNow-laadpunten zijn eenvoudig en overzichtelijk te vinden met het navigatiesysteem van de BMW 225xe Active Tourer via BMW ConnectedDrive, via de BMW Remote App of op de ChargeNow-website. De oplaadaansluiting van de auto bevindt zich achter een klep in het carrosseriepaneel linksvoor, waar een LED-lichtring rond de oplaadaansluiting van buitenaf goed zichtbaar informeert wat de actuele laadstatus is. Met de ChargeNow-kaart en de intercharge-app kunt u zonder contant geld gebruik maken van de laadpunten. Een praktisch overzicht van alle uitgevoerde oplaadprocessen vindt u op de klantenpagina van de ANWB. Tegelijkertijd houdt u met ChargeNow perfect zicht op de kosten. Periodiek kunt u met uw creditkaart betalen op basis van een gespecificeerde factuur.

Interieur en functionaliteit.

Highlight 1 van 1
De BMW 225xe Active Tourer mag dan spaarzaam zijn met benzine en stroom, hij is gul met interieurruimte – zoals het een BMW 2 Serie Active Tourer betaamt. Dankzij de hogere zitpositie op de achterbank genieten de passagiers achterin van een uitmuntend uitzicht rondom. De hoogvoltage accu is bijzonder compact onder de achterbank geplaatst, zodat er altijd genoeg ruimte is voor uw transportbehoeften. De standaard in de verhouding 40:20:40 gedeeld neerklapbare achterbank versterkt de praktische eigenschappen van de BMW 225xe Active Tourer nog eens. Hiermee is de bagageruimte nog flexibeler inzetbaar en vormt ook het vervoeren van grote stukken bagage geen enkel probleem.