BMW 2 SERIE ACTIVE TOURER.

GENIET VAN MEER.

De BMW 2 Serie Active Tourer bewijst dat compacte afmetingen, functionaliteit en variabiliteit samengaan met dynamisch design en rijplezier. Daarmee is dit model de perfecte gezinsauto die is voorbereid op sportieve activiteiten, reizen en de hoge eisen die u aan dagelijks gebruik stelt – met de dynamiek die u van een BMW verwacht.

Steptronic transmissie.

De 6- en 8-traps Steptronic transmissies van de BMW 2 Serie Active Tourer zetten maatstaven op het gebied van efficiency, schakelcomfort en dynamiek, en vormen een belangrijke component van de BMW EfficientDynamics maatregelen. De bijzonder fijngevoelige onderlinge afstemming van de versnellingen staat garant voor een optimale krachtontplooiing bij elke snelheid. Dit reduceert het brandstofverbruik aanzienlijk, terwijl u nog meer sportiviteit en dynamiek ervaart. Vooral bij hogere snelheden reduceren de extra versnellingen het toerental en daarmee zowel het verbruik alsook het motorgeluid. De nieuw ontwikkelde, effectievere koppelomvormer draagt daaraan bij.

 

De 8-traps Steptronic sporttransmissie past zich optimaal aan de individuele rijwensen aan. De bandbreedte reikt daarbij van rustig en comfortabel rijden tot een zeer dynamische rijstijl. Naast automatisch schakelen hebt u natuurlijk op elk moment de mogelijkheid om handmatig de versnellingen te kiezen. Daarvoor dienen de sportiever gevormde transmissiehendel en de schakel-paddles aan het met leder beklede sportstuur.

In de modus Sport is het schakelverloop afgestemd op maximale performance. Dankzij een optimale onderlinge afstemming van de acht versnellingen realiseert deze transmissie optimale acceleratiewaarden. Bovendien wordt de motor zo steeds in het toerentalgebied gehouden waarin hij optimaal presteert qua vermogen en efficiency. Launch Control maakt maximale acceleratie vanuit stilstand mogelijk: daarbij schakelt de transmissie steeds automatisch de volgende versnelling in met gebruikmaking van het optimale toerentalbereik.

EXTERIEURDESIGN.

Highlight 1 van 1

De BMW 2 Serie Active Tourer vormt het rijdende bewijs dat functionaliteit en fraai design elkaar niet hoeven uit te sluiten. Van voren bezien springen direct de scherp gelijnde voorbumper, de vlak liggende voorruit en de hoge motorkap van de Active Tourer in het oog. In het zijaanzicht zorgen geprononceerde lijnen voor een dynamisch silhouet, waardoor de BMW 2 Serie Active Tourer al in stilstand lijkt te accelereren. Bovendien bieden de hogere daklijn en de grote portieren een comfortabele instap naar alle zitplaatsen.

De geraffineerde vormgeving van de achterkant met de grote L-vormige achterlichten en brede wielkuipen verleent de BMW 2 Serie Active Tourer ondanks zijn hoogte een zeer sportieve uitstraling. Tegelijkertijd biedt de grote bagageklep met lage tildrempel en brede opening comfortabel toegang tot de bagageruimte.

ECO PRO Modus.

Highlight 1 van 1
De ECO PRO Modus van de BMW 2 Serie Active Tourer levert – afhankelijk van de individuele rijstijl en volgens een interne BMW verbruiksstudie – tot wel 20 procent brandstofbesparing op. De functies Coasting (alleen in combinatie met Steptronic transmissie) en ECO PRO Route (alleen in combinatie met navigatiesysteem Plus) dragen ook hun steentje bij.

De functie ECO PRO Route toont, rekening houdend met verkeerssituatie, rijstijl en wegcondities, de meest efficiënte route naar uw bestemming. De boordcomputer geeft daarbij weer welk percentage brandstof u met de keuze voor de ECO PRO Route kunt besparen.

De Coasting-functie ontkoppelt aandrijflijn en motor wanneer de bestuurder tussen 50 en 160 km/h het gaspedaal loslaat en niet remt, zodat de BMW 2 Serie Active Tourer zonder aandrijving uitrolt, ofwel „coast“. In combinatie met de Active Cruise Control accelereert de BMW na een remmanoeuvre in de ECO PRO Modus efficiënter weer naar de gewenste snelheid.