DE BMW 3 SERIE TOURING.

ONGEËVENAARD RIJPLEZIER.

Met zijn onweerstaanbare combinatie van sportief design, dynamiek en hoge functionaliteit is de BMW 3 Serie Touring inspirerend vanaf de eerste aanblik. Een optimale gewichtsverdeling, achterwielaandrijving en krachtige en uiterst efficiënte benzine- en dieselmotoren met BMW EfficientDynamics technologie zorgen voor indrukwekkende dynamiek bij een laag verbruik. De intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive zorgt op elk moment voor optimale tractie. En met de uitrustingen van de Modellen Sport, Luxury en M Sport kunt u de BMW 3 Serie Touring helemaal aan uw persoonlijke stijl aanpassen.

Design van de BMW 3 Serie Touring.

Highlight 1 van 1
Het sportief elegante exterieur is harmonieus afgestemd en straalt al bij de eerste aanblik esthetiek en dynamiek uit. Samen met de koplampen verlenen de verfijnd vormgegeven luchtinlaten in de voorbumper met hun horizontale spijlen de auto een laag en breed aangezicht. Desgewenst zijn de dubbele ronde koplampen uitgevoerd met geïntegreerde coronaringen in LED-techniek.

Maar niet alleen de voorzijde is een blikvanger. De markant vormgegeven achterbumper is voorzien van twee horizontale lijnen en de op de uiterste hoeken geplaatste achterlichten zijn uitgerust met LED-techniek. Daarmee is de BMW 3 Serie Touring ook 's nachts een onmiskenbare verschijning.

De uitvoering met Model Luxury in Platinsilber metallic en 18-inch lichtmetalen BMW wielen is daarbij slechts een van de vele varianten om de BMW 3 Serie Touring een persoonlijke noot te verlenen. Elk daarvan onderstreept zijn unieke sportieve karakter.

FUNCTIONALITEIT.

Highlight 1 van 1

De bagageruimte van de BMW 3 Serie Touring is optimaal op elke uitdaging voorbereid – van licht transport tot grote, zware bagage. Al met de achterbankleuning rechtop is een volume van 495 liter beschikbaar. Geheel neergeklapt stijgt dit tot een indrukwekkende 1.500 liter. Met het standaard doorlaadsysteem is de achterbankleuning gedeeld neerklapbaar in de verhouding 40:20:40. Zo kan naar behoefte gebruik worden gemaakt van diverse configuraties van zitplaatsen en bagageruimte. Het middelste leuningsegment en het segment aan voorpassagierszijde zijn afzonderlijk neer te klappen. Het leuningsegment aan bestuurderszijde kan samen met het middelste worden neergeklapt. Dat maakt de BMW 3 Serie Touring bijzonder veelzijdig. Zo is er bijvoorbeeld achterin royaal ruimte voor twee passagiers, terwijl tegelijkertijd lange voorwerpen zoals ski- en snowboardtassen kunnen worden vervoerd. Daarnaast beschikt de BMW 3 Serie Touring als enige model in dit segment over een separaat openende achterruit, die het inladen van kleine voorwerpen aanzienlijk vergemakkelijkt.

8-traps Steptronic sporttransmissie.

De 8-traps Steptronic sporttransmissie past zich optimaal aan de individuele rijwensen aan. De bandbreedte reikt daarbij van comfortabel cruisen tot een zeer dynamische rijstijl. Naast automatisch schakelen heeft de bestuurder uiteraard op elk moment de mogelijkheid om handmatig een andere versnelling te kiezen, met aanwijzingen van de schakelindicator. Daarvoor dienen de sportief gevormde transmissiehendel en de schakel-paddles aan het met leder beklede sportstuur.

 

In rijprogramma SPORT is het schakelverloop afgestemd op optimale performance. De minimale toerentalsprongen tussen de versnellingen dragen bij aan de krachtige acceleratie. Bovendien blijft de motor zo altijd binnen een toerentalbereik waarin veel vermogen beschikbaar is. De functie Launch Control regelt het ideale wegrijtoerental en maakt maximale acceleratie vanuit stilstand mogelijk.

 

Bij hogere snelheden reduceert de achtste versnelling het toerental en daarmee het verbruik van de BMW. De nieuw ontwikkelde, effectievere koppelomvormer draagt daar eveneens aan bij. De 8-traps Steptronic sporttransmissie levert in combinatie met de motor topprestaties wat betreft efficiency, krachtoverbrenging en schakelcomfort.