DE BMW 5 SERIE GRAN TURISMO.

EEN NIEUWE KLASSE VAN VRIJHEID.

De belijning van de nieuwe BMW 5 Serie Gran Turismo onderstreept zijn indrukwekkende aantrekkingskracht: het stijlvolle voorkomen van een sedan harmonieus versmolten met de sportieve élégance van een coupé. Daaraan ontleent de BMW 5 Serie Gran Turismo zijn individuele karakter. Veel meer dan een buitengewone auto – een unieke BMW.

Interieur design.

Highlight 1 van 1
Wat van buitenaf indrukt maakt, overtuigt ook bij een blik op het interieur. De élégance van portieren met sponningloze ruiten geeft al aan wat u daarachter wacht: het interieur van de BMW 5 Serie Gran Turismo verwent alle inzittenden met stijlvol geselecteerde materialen die met veel oog voor detail zijn verwerkt.

De harmonieuze overgang van cockpit naar achterbank verleent het interieur zijn unieke ruimtelijke uitstraling. Met verbluffend riante beenruimte in de achterste stand draagt ook de achterbank daaraan bij. Zo ontstaat in het interieur van de BMW 5 Serie Gran Turismo een verfijnde first-class ambiance die uitnodigt om te blijven zitten – zelfs als u al op uw bestemming bent aangekomen. Bovendien is het interieur van de BMW 5 Serie Gran Turismo zo veelzijdig dat hij perfect aan elke situatie kan worden aangepast.

Functionaliteit.

Highlight 1 van 1
Uiteenlopende wensen, één oplossing. Daarom is de bagageklep van de BMW 5 Serie Gran Turismo in tweeën gedeeld: jassen, mantels, aktetassen en dergelijke kunnen via het kleine deel van de achterklep gemakkelijk in de bagageruimte worden opgeborgen. Net als in een sedan blijft het inzittendencompartiment gesloten en zijn passagiers beschermd tegen kou, warmte en tocht. Voor grotere voorwerpen zoals kratten en fietsen kan de bagageklep in zijn geheel worden geopend – standaard ook met één druk op de knop van de sleutel.

Door de achterbank te verschuiven kan de bagageruimte in drie stappen worden vergroot naar 500 liter. Daarmee behouden de passagiers achterin evenveel beenruimte als in een sedan. Door de achterbank in 40:20:40 verdeling of de afzonderlijke stoelen neer te klappen kan de bagageruimte nog verder worden vergroot tot een enorme 1.700 liter. Spanbanden, bevestigingsogen en opbergcompartimenten houden alles veilig en netjes op zijn plaats. Er hoeft niets achter te blijven met de nieuwe BMW 5 Serie Gran Turismo, die het comfort van een sedan combineert met de ruimte van een stationwagen.

8-traps Steptronic transmissie.

De 8-traps Steptronic  transmissie biedt duidelijk meer schakel- en rijcomfort door kleinere overbrengingsverhoudingen en geminimaliseerde toerentalsprongen. Zo wordt het hoogste comfort gecombineerd met voelbare dynamiek en gereduceerd brandstofverbruik. Schakelen is ook handmatig mogelijk via de keuzehendel.