BMW 6 SERIE CABRIO.

EEN NIEUWE VORM VAN VRIJHEID.

De BMW 6 Serie Cabrio biedt zowel open als met de kap dicht een fascinerend niveau van comfort, dynamiek en efficiency. Daarvoor zorgen onder meer de BMW TwinPower Turbo motoren uit de BMW EfficientDynamics familie. De designvarianten Design Pure Experience en Design Pure Excellence en het M Sportpakket benadrukken naar wens de verschillende facetten van de BMW 6 Serie Cabrio. Onderweg wordt u begeleid door BMW ConnectedDrive innovaties zoals het BMW Head-Up Display, de Personal Assistant Service of Driving Assistant Plus. Met de vele beschikbare wielen, bijvoorbeeld de 20-inch lichtmetalen wielen in multispaak styling 616, verleent u uw BMW 6 Serie Cabrio naar keuze een sportief, elegant of juist extravagant accent.

EXTERIEURDESIGN.

Highlight 1 van 1

Elk detail van de BMW 6 Serie Cabrio weerspiegelt wendbaarheid, rijwind en prestatiegerichtheid. Samen met de standaard LED-koplampen en de dagrijverlichting boven de luchtinlaten vormt de krachtige, licht naar voren overhellende nierengrille een markant gezicht.

 

Van opzij bezien springen de nieuwe buitenspiegels met geïntegreerde knipperlichten en de grote wielbasis in het oog. De over de flanken lopende, naar de voorzijde gebogen taillelijn laat de BMW 6 Serie Cabrio optisch nog lager op het asfalt staan. Het lijnenspel doet denken aan het vloeiende design van een sportief motorjacht.

De achterzijde van de BMW 6 Serie Cabrio neemt de dynamiek van de voorzijde over met gespierde wielkuipen en een krachtige, solide stand op de weg. Hier wordt het aanzicht door de L-vormige achterlichten, de markante uitlaateindpijpen en de horizontale chroomlijst bepaald. Vooral bij geopende kap is al van veraf onmiskenbaar: hier ziet u de meest exclusieve Cabrio uit het BMW modelprogramma.

Cabriokap.

Highlight 1 van 1
De volautomatische cabriokap overtuigt met zijn uitstekende thermische en akoestische isolatie. De stoffen kap verleent de BMW 6 Serie Cabrio een coupé-achtig silhouet en zorgt in combinatie met de verzinkbare achterruit voor effectieve ventilatie van het interieur.

De in drie kleuren verkrijgbare kap vouwt zich bij behoefte aan nog meer frisse lucht met één druk op de knop op in de kapcassette bovenin de bagageruimte. Tot rijsnelheden van 40 km/h gaat de kap in 19 seconden open en binnen 24 seconden weer dicht.

Ook met gesloten kap wordt de sensatie van open rijden u niet geheel ontnomen. In de extravagante 'California'-modus van de BMW 6 Serie Cabrio zijn alle vijf de ruiten geopend, terwijl de kap gesloten blijft. Zo bent u beschut tegen de zon, zonder dat u de rijwind hoeft te missen.

RIJDYNAMIEK.

Highlight 1 van 1

Wat gemakkelijk overkomt, is vaak het resultaat van hard werken. De BMW 6 Serie Cabrio vormt daarop geen uitzondering. De lichtvoetigheid waarmee hij indruk maakt, is het directe gevolg van een tot in het detail bijzonder nauwkeurige onderstelafstemming. BMW EfficientDynamics technologieën zoals de koppelsterke BMW TwinPower Turbo 6- en 8-cilinder motoren en de standaard 8-traps Steptronic sporttransmissie maken van deze open BMW 6 Serie een dynamische cabriolet, waarin u onbekommerd kunt genieten van een luchtige rijbeleving vol zon en rijwind.

8-traps Steptronic sporttransmissie.

De 8-traps Steptronic sporttransmissie van de BMW 6 Serie Cabrio zet maatstaven qua dynamiek en efficiency, en vormt een centraal onderdeel van het technologiepakket BMW EfficientDynamics. De bijzonder fijngevoelige onderlinge afstemming van de acht versnellingen maakt een optimale krachtontplooiing mogelijk – zowel bij lage als bij hoge snelheden – omdat de motor zo steeds in het ideale toerentalbereik kan worden gehouden. Dat zorgt voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik, terwijl u kunt genieten van nog meer sportiviteit en dynamiek. Zo verlopen tussensprints – bijvoorbeeld inhalen – nog sneller. En bij hogere snelheden reduceren de extra versnellingen het toerental, wat wederom resulteert in een lager verbruik – en minder motorgeluid.

De koppelomvormer draagt daaraan bij – zelfs wanneer u zelf schakelt via de elektronische transmissiehendel of de schakel-paddles aan het stuur. In combinatie met minimale toerentalsprongen en nauwkeurige afstelling van de transmissie zorgt deze voor een bijzonder hoog schakelcomfort en duidelijk minder rijgeluiden. In rijprogramma Sport wordt de transmissie van de BMW 6 Serie Cabrio afgestemd op maximale performance met nog kortere schakeltijden.

Launch Control maakt een start vanuit stilstand mogelijk met maximale acceleratie. Daarvoor activeert u de Dynamische Tractie Controle (DTC) van de BMW 6 Serie Cabrio, zet u de transmissiehendel in „S“, houdt u een voet op de rem en drukt u het gaspedaal omlaag tot kickdown. Nadat het startvlagsymbool is gaan branden in het display van de instrumentencombinatie, wordt automatisch het ideale wegrijtoerental van de motor aangepast. Wanneer u nu met ingedrukte kickdown het rempedaal loslaat, accelereert de BMW 6 Serie Cabrio maximaal, tot u uw voet van het gaspedaal haalt. Een functie die met name bestuurders met sportieve ambities zullen waarderen.

INTERIEURDESIGN.

Highlight 1 van 1

Elegant en sportief: het interieur van de BMW 6 Serie Cabrio zet het karakter van het exterieur consequent voort. Zacht Exklusivleder Nappa met uitgebreide omvang in Cognac/Schwarz, interieurlijsten in edelhoutuitvoering Fineline Braun en royaal bemeten oppervlakken versmelten bij het Design Pure Experience harmonieus tot een zeer ruimtelijk en hoogwaardig interieur.

 

Belangrijke informatie over de rit levert het hoge-resolutie Control Display, dat van een omlijsting in Galvanik is voorzien en vrijstaand op het dashboard is geplaatst. Op de middenconsole in fraai Black Panel-design springen applicaties in keramiek op transmissiehendel en iDrive Touch Controller in het oog. Functionele opbergvakken en bekerhouders voorin en in de middenarmsteun achterin bieden tal van opbergmogelijkheden.