BMW 6 SERIE COUPÉ.

EEN NIEUWE VORM VAN DYNAMIEK.

Een lange motorkap, korte overhangen en een vloeiend in de achterzijde overgaande daklijn – de BMW 6 Serie Coupé is een sportieve tweedeurs coupé met elegante uitstraling. Ook in het interieur vindt u deze karaktereigenschappen terug. Tweekleurig Exklusivleder Nappa met uitgebreide omvang, interieurlijsten in hoogwaardige edelhoutuitvoeringen en fijn contraststiksel zorgen voor een exclusieve ambiance. Met de BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor, de BMW TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor en de BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotor hebt u keuze uit drie krachtige en zeer soepele aandrijvingen uit de BMW EfficientDynamics familie. Innovaties van BMW ConnectedDrive, zoals het BMW Head-Up Display, de Launch Control en Driving Assistant Plus vestigen ook in deze bijzonder exclusieve autoklasse opnieuw maatstaven.

EXTERIEURDESIGN.

Highlight 1 van 1

De BMW 6 Serie Coupé oogt gracieus en krachtig tegelijk. Heldere lijnen en zelfbewust gemodelleerde oppervlakken karakteriseren zijn exterieur. In combinatie met het M Sportpakket benadrukken volumineuze luchtinlaten en markante uitlaateindpijpen de sportiviteit van de BMW 6 Serie Coupé nog eens extra. De imposante nierengrille met negen glanzende spijlen en de scherpe blik van de LED-koplampen domineren de voorzijde. Brede wielkuipen en naar binnen toelopende achterlichten maken de achterzijde laag en gespierd. Samen versterken de genoemde details uw eerste indruk: een elegante sportcoupé, die uw hart sneller laat kloppen.

RIJDYNAMIEK.

Highlight 1 van 1

Een uitmuntende wegligging, een uiterst precieze besturing en een zeer directe respons op het gaspedaal. Een ideale verhouding van wendbaarheid en stabiliteit. De BMW 6 Serie Coupé maakt rijdynamiek voelbaar. Krachtige motoren en de standaard 8-traps Steptronic sporttransmissie zorgen bovendien voor een zeer comfortabel rijgevoel, van de eerste tot en met de achtste versnelling. Systemen zoals de Integral Active Steering garanderen excellente spoorstabiliteit en nog dynamischere rijeigenschappen. Gecontroleerde kracht, die van iedere rit een belevenis maakt.

8-traps Steptronic sporttransmissie.

Highlight 1 van 1
De 8-traps Steptronic sporttransmissie past zich optimaal aan de individuele rijwensen aan. De bandbreedte reikt daarbij van comfortabel cruisen tot een zeer dynamische rijstijl. Behalve automatisch schakelen heeft u natuurlijk op elk moment de mogelijkheid handmatig een andere versnelling te kiezen. Daarvoor gebruikt u de dynamisch vormgegeven transmissiehendel of de schakel-paddles aan het stuur.

 

In rijprogramma SPORT is het schakelverloop afgestemd op de hoogste performance. Dankzij de bijzonder fijngevoelige onderlinge afstemming van de acht versnellingen wordt de motor zo steeds in het toerentalgebied gehouden waarin hij optimaal presteert qua vermogen en efficiency. Dit versnelt bovendien de acceleratie, bijvoorbeeld bij het inhalen.

 

De achtste versnelling reduceert het toerental bij hogere snelheden, wat resulteert in meer comfort en minder verbruik. De nieuw ontwikkelde, effectievere koppelomvormer draagt daaraan bij. De 8-traps Steptronic sporttransmissie biedt het hoogste schakelcomfort, ultieme dynamiek en optimale efficiëntie tegelijk.

INTERIEURDESIGN.

Highlight 1 van 1

De op de bestuurder gerichte plaatsing van de belangrijkste instrumenten, displays en schakelaars staat garant voor de bij een sportcoupé onmisbare, absolute controle. Royale oppervlakken en sterk geaccentueerde lijnen zorgen in combinatie met detailrijk vormgegeven instrumenten en hoogwaardige materialen voor exclusieve zintuiglijke indrukken. Belangrijke informatie over de rit levert het hoge-resolutie Control Display, dat van een omlijsting in Galvanik is voorzien en vrijstaand op het dashboard van de BMW 6 Serie Coupé is geplaatst. Het scherm is ook bij fel daglicht goed afleesbaar. De middenconsole in fraai Black Panel-design versterkt de hoogwaardige uitstraling van het interieur. Transmissiehendel en iDrive Controller zijn naar wens uitgevoerd met applicaties in keramiek.

 

Alle zitplaatsen zijn ruim bemeten en ergonomisch vormgegeven. Het dashboard, de middenconsole alsmede het bovenste deel van de portier- en zijpanelen zijn uitgevoerd in bijzonder hoogwaardig Exklusivleder Nappa met uitgebreide omvang en voorzien van contraststiksel. Voor individuele accenten zorgen de interieurlijsten in met zorg geselecteerde edelhoutuitvoeringen of koel aluminium.