BMW 6 SERIE GRAN COUPÉ.

EEN NIEUWE VORM VAN ELEGANTIE.

Een langgerekt silhouet, geprononceerde wielkuipen en taillelijnen, verchroomde details – de BMW 6 Serie Gran Coupé laat zien wat hij in huis heeft: elegantie, exclusiviteit en temperament. De fraaie cockpit biedt uitzicht op zorgvuldig geselecteerde materialen, nauwkeurig verwerkt leder en ergonomisch perfect geplaatste instrumenten en displays. De exclusieve uitrustingen van BMW Individual maken van uw BMW 6 Serie Gran Coupé een uniek exemplaar. En de 4+1-zits configuratie van de BMW 6 Serie Gran Coupé biedt achterin aan maximaal drie personen een zitplaats – ideaal voor kortere trajecten. Zo kunnen vijf personen met volle teugen genieten van de krachtige aandrijving, die wordt verzorgd door de veelvuldig onderscheiden BMW TwinPower Turbo motoren uit de BMW EfficientDynamics familie. Omvangrijke camera- en assistentiesystemen bieden extra ondersteuning in iedere rijsituatie. Met als resultaat compromisloos rijplezier in een ruime, comfortabele en chique ambiance.

EXTERIEURDESIGN.

Highlight 1 van 1

Een lange, karakteristieke lijn loopt van de voorzijde over de gestrekte motorkap, stijgt langs de voorruit en vloeit van het dak over in de krachtige achterzijde. Subtiel in de flanken aangebrachte taillelijnen onderstrepen met hun indrukwekkende licht- en schaduwspel de exclusieve en dynamische elegantie van de BMW 6 Serie Gran Coupé.

Verchroomde accenten zoals de uitlaateindpijpen, flankelementen en nierengrille zorgen voor een elegant en tegelijkertijd sportief verschijningsbeeld. Met name de spijlen in de nierengrille werden nieuw gemodelleerd, en in aantal gereduceerd. Hierdoor oogt de voorzijde met de grote luchtinlaten in de nieuw vormgegeven voorbumper nog krachtiger. De scherpe blik van de LED-koplampen is van veraf herkenbaar. In combinatie met nieuwe carrosseriekleuren, zoals het hier getoonde BMW Individual Frozen Brilliant White metallic, zorgen ze voor een indrukwekkend uiterlijk.

RIJDYNAMIEK.

Highlight 1 van 1

Een uitmuntende wegligging, een uiterst precieze besturing en een zeer directe respons op het gaspedaal. Een ideale verhouding van wendbaarheid en stabiliteit. De BMW 6 Serie Gran Coupé maakt rijdynamiek voelbaar. Krachtige motoren en de standaard 8-traps Steptronic sporttransmissie zorgen bovendien voor een zeer comfortabel rijgevoel, van de eerste tot en met de achtste versnelling. Systemen zoals de Integral Active Steering garanderen excellente spoorstabiliteit en nog dynamischere rijeigenschappen. Gecontroleerde kracht, die van iedere rit een belevenis maakt.

8-traps Steptronic sporttransmissie.

Highlight 1 van 1
De 8-traps Steptronic sporttransmissie past zich optimaal aan de individuele rijwensen aan. De bandbreedte reikt daarbij van comfortabel cruisen tot een zeer dynamische rijstijl. Behalve automatisch schakelen heeft u natuurlijk op elk moment de mogelijkheid handmatig een andere versnelling te kiezen. Daarvoor gebruikt u de dynamisch vormgegeven transmissiehendel of de schakel-paddles aan het stuur.

 

In rijprogramma SPORT is het schakelverloop afgestemd op de hoogste performance. Dankzij de bijzonder fijngevoelige onderlinge afstemming van de acht versnellingen wordt de motor zo steeds in het toerentalgebied gehouden waarin hij optimaal presteert qua vermogen en efficiency. Dit versnelt bovendien de acceleratie, bijvoorbeeld bij het inhalen.

 

De achtste versnelling reduceert het toerental bij hogere snelheden, wat resulteert in meer comfort en minder verbruik. De nieuw ontwikkelde, effectievere koppelomvormer draagt daaraan bij. De 8-traps Steptronic sporttransmissie biedt het hoogste schakelcomfort, ultieme dynamiek en optimale efficiëntie tegelijk.

Launch Control is een functie van de 8-traps Steptronic sporttransmissie en maakt een start vanuit stilstand mogelijk met maximale acceleratie. Daarvoor activeert u de

Dynamische Tractie Controle (DTC) door de DSC-toets even in te drukken, zet u de transmissiehendel in de stand 'S', houdt het rempedaal ingedrukt en trapt het gaspedaal in tot kickdown. Wanneer u nu met geactiveerde kickdown het rempedaal loslaat, accelereert de BMW 6 Serie Gran Coupé maximaal, tot u uw voet van het gaspedaal haalt. Een functie die met name bestuurders met sportieve ambities zullen waarderen.

INTERIEURDESIGN.

Highlight 1 van 1

De BMW 6 Serie Gran Coupé interpreteert sportieve elegantie op exclusieve wijze. Daar laat het interieur geen misverstand over bestaan. Langgerekte lijnen en gebogen vlakken creëren een verfijnd gevoel van ruimte. Optionele uitrustingsdetails zoals de BMW Individual interieurlijsten in edelhoutuitvoering Esche Maser Weiß of de BMW Individual vollederuitrusting Amarobraun benadrukken het exclusieve karakter van deze vierdeurs coupé.

 

Belangrijke informatie over de rit levert het hoge-resolutie Control Display, dat van een omlijsting in Galvanik is voorzien en vrijstaand op het dashboard is geplaatst. De fraai aansluitende oppervlakken zorgen voor een bijzonder hoogwaardige uitstraling. Op de middenconsole springen hoogglanzende oppervlakken in Black Panel-design in het oog. Transmissiehendel en iDrive Touch Controller zijn uitgevoerd met applicaties in keramiek.

Achterin de BMW 6 Serie Gran Coupé nodigt de bank met twee optisch separate stoelen uit om te ontspannen. Wanneer de middenarmsteun omhoog wordt geklapt ontstaat op kortere trajecten ruimte voor een derde persoon achterin. Nieuw zijn de uitrustingspakketten Design Pure Experience en Design Pure Excellence. Middels het eveneens nieuwe Exklusivleder Nappa met uitgebreide omvang in Cognac/Schwarz of Elfenbeinweiß/Schwarz, en tal van andere details, kunt u naar wens het sportieve of juist het elegante karakter van de BMW 6 Serie Gran Coupé benadrukken.