DE BMW 740(L)e PLUG-IN HYBRID.

OM STIL VAN TE WORDEN.

De actieradius en performance van een BMW TwinPower  Turbo motor gekoppeld aan de efficiency van een elektromotor: de BMW 7 Serie met de BMW EfficientDynamics  technologie eDrive (BMW 740e, 740Le en 740Le xDrive ) verenigt het beste van twee werelden. Het resultaat is een aanzienlijk lager brandstofverbruik bij een al even lage emissie. Met rijeigenschappen die het comfort en welbevinden in de BMW 7 Serie nog intenser voelbaar maken.

Profiteer van minder bijtelling.

Highlight 1 van 1
Een krachtige BMW TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor en een uiterst efficiënte eDrive elektromotor drijven de BMW 7 Serie met eDrive aan. Uit de combinatie van deze BMW EfficientDynamics technologieën is een innovatieve auto ontstaan die zuinig is in het verbruik en tegelijk volwaardige rijdynamiek en optimale stabiliteit biedt, ongeacht de wegcondities.

Autoconcept.

Highlight 1 van 1
Een BMW toplimousine met minimale verbruikswaarden en volwaardige rijdynamische eigenschappen in alle rijprogramma‘s. Met zijn comfort en dynamiek voldoet de BMW 7 Serie met eDrive aan alle verwachtingen. Het opschrift eDrive aan de achterzijde geeft aan dat deze BMW ook een elektrische aandrijving heeft. Wat hem vooral kenmerkt is de actieradius in de zuiver elektrische modus: een afstand van circa 40 kilometer (37 kilometer met xDrive ) legt hij lokaal emissievrij en zonder brandstofverbruik af. Zelfs bij gecombineerde modus komt de CO2-emissie van de BMW 7 Serie met eDrive uit op 49 g/km (53 g/km met xDrive ). De hoogspanningsaccu is veilig ondergebracht onder de achterbank, zodat er in de 420 liter grote bagageruimte ook voldoende ruimte is voor grote bagagestukken. Een toekomstgericht autoconcept dat zijn gelijke niet kent.

Individueel rijgedrag.

Highlight 1 van 1
De BMW 7 Serie met eDrive beschikt als plug-in hybride over verschillende aandrijfmodi waarmee de bestuurder veel invloed heeft op het reële verbruik. Maar ook het persoonlijke rijgedrag speelt hierbij een belangrijke rol. Met een volledig opgeladen accu kan een afstand tot 40 kilometer (37 kilometer met xDrive ) puur elektrisch worden afgelegd, voordat de BMW TwinPower Turbo benzinemotor erbij inschakelt voor optimale efficiency en actieradius.

OPLADEN.

Highlight 1 van 1

Via een conventioneel huishoudelijk stopcontact of aan de BMW i Wallbox uit het omvangrijke product- en serviceaanbod van 360° ELECTRIC – het opladen van de hoogspanningsaccu is zo eenvoudig als het maar kan. Voor de energievoorziening onderweg zijn tal van openbare ChargeNow laadstations beschikbaar.

De BMW 740e en 740Le zijn comfortabel thuis op te laden via ieder conventioneel 230V-stopcontact en hebben na ongeveer vier uur weer een elektrisch 'volle tank'. De oplaadaansluiting op de auto bevindt zich achter een klep in het carrosseriepaneel linksvoor. Voor het opladen heeft u alleen het meegeleverde laadsnoer nodig, dat veilig en ruimtebesparend linksachter in de bagageruimte is opgeborgen. Een speciale afdichting beschermt oplaadaansluiting en stekker tegen weersinvloeden. In plaats van een conventioneel stopcontact kunt u ook gebruikmaken van een speciale Wallbox, die als laadstation aan de muur wordt gemonteerd. Deze levert een hoger laadvermogen, wat de laadtijd duidelijk verkort. De laadtoestand van de hoogvoltage-accu is te herkennen aan een meerkleurige LED-lichtring of op te roepen via de BMW ConnectedDrive App. Afhankelijk van diverse omstandigheden, zoals de stroomsterkte van de elektriciteitsaansluiting, het aantal geactiveerde elektrische verbruikers in de auto tijdens het opladen en het al dan niet gebruiken van een Wallbox, duurt het ongeveer 2 uur en drie kwartier voordat de hoogspanningsaccu weer volledig is opgeladen. Bovendien is het bij extern laden mogelijk om het interieur van uw BMW al van tevoren op de gewenste temperatuur te brengen. Doordat u voor een groot deel op elektriciteit rijdt, worden de rijkosten gereduceerd.

Behalve thuis via een conventioneel stopcontact kunt u uw BMW plug-in hybride met behulp van een als origineel BMW accessoire verkrijgbaar snoer ook onderweg opladen aan openbare laadpalen. Zo kunt u bijvoorbeeld na het boodschappen doen uw rit elektrisch 'volgetankt' en emissievrij voortzetten. De oplaadaansluiting op de auto bevindt zich achter een klep in het carrosseriepaneel linksvoor. Voor het laden via een conventioneel stopcontact heeft u alleen het meegeleverde laadsnoer nodig, dat veilig en ruimtebesparend is opgeborgen aan de linker wielkast in de bagageruimte. Voor opladen aan openbare laadpalen hebt u een snoer nodig dat verkrijgbaar is als origineel BMW accessoire. De duur van het opladen varieert daarbij afhankelijk van verschillende factoren, zoals de stroomsterkte en het aantal actieve elektrische verbruikers in uw BMW. Een speciale afdichting beschermt oplaadaansluiting en stekker tegen weersinvloeden. LED-lichtringen rond de oplaadaansluiting informeren van buitenaf goed zichtbaar wat de actuele laadstatus is. Via het navigatiesysteem en via de BMW ConnectedDrive App ontvangt u informatie over de locatie en de beschikbaarheid van geschikte laadstations. De autorisatie bij het laadstation en de periodieke facturatie van de gemaakte stroomkosten kunnen ook heel comfortabel via de separaat verkrijgbare ChargeNow-kaart van de ChargeNow-mobiliteitsservices van BMW geschieden.