DE BMW 7 SERIE SEDAN.

DRIVING LUXURY.

De BMW Group kent een lange traditie in het vormgeven van de automobiele toekomst. Wij geloven dat de toekomst het beste te voorspellen is als we deze zelf creëren. Met de BMW 7 Serie creëren wij vandaag al de luxe van morgen. Met baanbrekende innovaties, maatgevend comfort, eigentijds design en een dynamiek die niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst efficiënt is.

BMW Touch Command.

Highlight 1 van 1
De BMW Touch Command omvat een in de middenarmsteun van de BMW 7 Serie geïntegreerde tablet met 7-inch display, die met de autosystemen gekoppeld is en tal van instel- en bedieningsmogelijkheden biedt. Zo kunt u via de tablet de achterstoelen en de voorpassagiersstoel instellen, de airconditioning, ventilatie en stoelverwarming achterin bedienen en de interieurverlichting met ambianceverlichting, de rolschermen van het glazen dak en de zonnerolschermen regelen. Bovendien kunt u hiermee de entertainmentfuncties bedienen. De draagbare BMW Touch Command wordt opgeladen via de handige snap-in adapter.

EXECUTIVE LOUNGE.

Highlight 1 van 1

Als u onderweg bent is er nauwelijks een effectievere plaats om te ontspannen dan in de Executive Lounge van de BMW 7 Serie. Deze biedt de passagier achter de voorpassagiersstoel maximaal zitcomfort door tal van instelmogelijkheden, een optionele massagefunctie met gecombineerd Vitality Programme, en een voetsteun voor een bijzonder comfortabele rustpositie. Daarnaast is de voorpassagiersstoel elektrisch bijzonder ver naar voren verschuifbaar en is de rugleuning ervan naar voren neer te klappen voor maximale beenruimte. Een uitklapbaar tafeltje en de uitrusting Entertainment Experience achterin maken deze zitplaats achterin BMW 7 Serie tot de perfecte plek om u terug te trekken.

Highlight 1 van 1
Het Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System biedt een geluidskwaliteit van topklasse in uw BMW 7 Serie. De gerichte positionering van de luidsprekers biedt bestuurder en passagiers op elk moment optimaal luistergenot, ongeacht op welke plek in de BMW 7 Serie ze zitten. In totaal zorgen 16 luidsprekers met een totaal vermogen van 1.400 watt voor een fascinerende geluidservaring.

Innovatieve luidsprekermaterialen zorgen voor een perfecte balans tussen geluidskwaliteit en autogewicht. De diamond-tweeters van het Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System zijn gemaakt van zuivere, synthetische diamant. Dit uitgesproken lichte en extreem stabiele materiaal is ideaal voor de weergave van hoogfrequente signalen. Andere highlights zijn de NautilusTM-technologie, die ongewenste geluidsemissie vanaf de achterzijde van de conus afleidt en een driedimensionaal klankbeeld laat ontstaan, de midrange speakers met Kevlar®-technologie en centrale woofers met Rohacell®-technologie.

De luidsprekerroosters van edelstaal zijn voorzien van een exclusief Fibonacci-motief. Bij ingeschakeld systeem worden de luidsprekers bovendien subtiel verlicht, wat de voortreffelijke geluidskwaliteit van het systeem ook optisch tot uitdrukking brengt.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Het full-colour BMW Head-Up Display projecteert relevante en voor de situatie specifieke gegevens in het directe gezichtsveld van de bestuurder zodat deze zich optimaal kan concentreren op de weg en het verkeer. Zo worden hier onder meer de actuele snelheid en – afhankelijk van de gekozen extra-uitrusting –  aanwijzingen van de navigatie, de Speed Limit Info met herkenning van inhaalverboden, telefoon- en entertainmentlijsten evenals meldingen en waarschuwingen van de assistentiesystemen weergegeven.

 

Het systeem projecteert de symbolen in een bijzonder heldere resolutie op een groot vlak op de voorruit en biedt individuele instelmogelijkheden via de iDrive Touch Controller. Afslagen en kruisingen worden getoond als realistische 3D-weergaven. Dankzij de optische beeldafstand van circa 2,3 meter voor de auto en de optimale positie is alle informatie snel, comfortabel en met minimale kans op afleiding af te lezen.

 

De helderheid van de projectie wordt automatisch afgestemd op de externe lichtomstandigheden; daarnaast is er een nacht- en dagweergave en kan de projectie in hoogte worden aangepast. Bovendien kunt u selecteren welke informatie u wilt zien naast de rijsnelheid en de waarschuwingsmeldingen van de assistentiesystemen.

8-traps Steptronic transmissie.

De 8-traps Steptronic transmissie zet maatstaven qua comfort en dynamiek en vormt een centraal onderdeel van het technologiepakket BMW EfficientDynamics. De bijzonder fijne onderlinge afstemming van de versnellingen maakt een optimale krachtontwikkeling mogelijk bij alle snelheden. Dit zorgt voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik, terwijl u profiteert van nog meer sportiviteit en dynamiek. Juist bij hogere snelheden wordt het toerental gereduceerd, wat resulteert in een lager verbruik en minder motorgeluid. De koppelomvormer draagt daaraan bij – zelfs wanneer u zelf schakelt. In combinatie met minimale toerentalsprongen en de uiterst nauwkeurige afstemming van de transmissie zorgt deze voor een bijzonder hoog schakelcomfort.

Geïntegreerde functies zoals anticiperende aandrijving, met herkenning van rijtoestand en verkeerssituatie, hebben aanzienlijke invloed op de schakelkarakteristiek van de transmissie. In elke rijsituatie kiest het systeem afhankelijk van het rijprogramma de optimale versnelling. De anticiperende aandrijving (uitsluitend in combinatie met BMW navigatiesysteem) zorgt bijvoorbeeld dankzij de integratie van navigatiegegevens en transmissieregeling afhankelijk van het routeverloop ofwel voor een sportief directe respons (rijprogramma SPORT) ofwel voor een op comfort gericht schakelprogramma met minder schakelmomenten (rijprogramma COMFORT).