DE AUTO VAN VANDAAG.

NU MET 50% MEER ACTIERADIUS.

BMW i stimuleert voortdurend de ontwikkeling van duurzame elektromobiliteit en maakt deze nog praktischer voor dagelijks gebruik. Naast de BMW i3 met 60 Ampère-uur is nu ook een tweede model met een grotere actieradius en een accucapaciteit van 94 Ampère-uur leverbaar Met de BMW i3 (94 Ah) bereikt u bestemmingen op een afstand tot 200 km (NEDC: 300 km). Daarmee is de BMW i3 niet alleen uw betrouwbare begeleider voor alle momenten in de stad. Maar ook de perfecte mobiliteitsoplossing voor dagelijkse ritten tussen thuis en kantoor.

En mocht de energiereserve toch ooit een laag niveau bereiken, dan gaat het opladen van de BMW i3 praktisch vanzelf: maak gebruik van de tijd dat de auto geparkeerd staat en laad de auto binnen enkele uren comfortabel op met het standaard laadsnoer (Mode 2), of thuis gedurende de nacht nog sneller met een BMW i Wallbox. Onderweg is de mobiliteitsservice ChargeNow beschikbaar met het wereldwijd grootste netwerk van openbare laadstations.


Rijdynamiek.

Innovatief rijplezier: de combinatie van de krachtige elektromotor, het bijzonder lage zwaartepunt en een ideale 50-50 gewichtsverdeling zorgt voor een fascinerend soepele rijbeleving in de BMW i3. Met zijn enorme koppel en indrukwekkende acceleratiewaarden sprint de i3 vanuit stilstand naar 100 km/h in 7,2 seconden en van 80 tot 120 km/h duurt minder dan vijf tellen.

 

Het hoge koppel van 250 Nm van de elektromotor is beschikbaar over een zeer groot toerentalbereik en maakt daardoor een homogeen vrijkomen van het vermogen mogelijk. De eentrapstransmissie zorgt voor een optimale krachtoverbrenging op de achterwielen en versnelt de BMW i3 door de elektronische regeling gelijkmatig en zonder krachtverlies tot de topsnelheid van 150 km/h.

BMW Flex Cover.

Alleen betalen voor wat u rijdt.

ROYAAL RUIMTEGEVOEL.

Soepele en compacte proporties visualiseren de wendbaarheid van de BMW i3. In het zijaanzicht zorgt de vormgeving van de ramen en de dorpels voor een dynamische vorm. Tegelijkertijd laten het vloeiende silhouet en de lange wielbasis de royale ruimte van het interieur doorschemeren, terwijl de korte overhang voor en achter parkeren in de kleinste ruimtes een stuk makkelijker maakt. De in tegengestelde richting openende achterportieren bieden comfortabele toegang tot het open vormgegeven interieur.

 

Een bijzonder karakteristiek kenmerk van de BMW i3 is de zogenoemde “Black Belt”, die van de motorkap over het dak naar de achterkant van de auto loopt en de carrosserie van de auto door een optische indeling extra licht laat lijken. Het typische Streamflow design van BMW i, dat wordt gekenmerkt door de samenvloeiende vorm van de ramen aan de achterzijde, zorgt voor nog beter zicht rondom. Grote 19-inch wielen verlagen de rolweerstand en zorgen samen met aerodynamische accenten voor een optimale efficiëntie.

BMW eDrive.

BMW eDrive is een innovatieve nieuwe ontwikkeling in het kader van de BMW EfficientDynamics technologie. Daarbij zorgt de indrukwekkend soepele, door BMW ontwikkelde en gebouwde elektromotor in combinatie met de hoogvoltage lithium-ion-accu en het intelligente energiebeheer in iedere situatie voor rijplezier en efficiëntie. De BMW i3 is perfect afgestemd op de rijbehoeften in de stad en daarbuiten. Voor langere ritten en vakanties biedt BMW de oplossing met Add-on Mobility waarbij u uw BMW i3 (tijdelijk) inwisselt voor een BMW met een conventionele verbrandingsmotor.

De elektromotor van de BMW i3 is speciaal ontwikkeld voor gebruik in (rand)stedelijke gebieden met zijn 125 kW/170 pk bij een koppel van 250 Nm. Het volledige koppel is, zoals kenmerkend is voor elektromotoren, direct vanuit stilstand beschikbaar en hoeft niet eerst zoals bij verbrandingsmotoren te worden opgebouwd middels het toerental. Dit geeft de BMW i3 een bijzonder grote soepelheid in iedere situatie en zorgt voor indrukwekkende acceleratiewaarden: van 0 naar 60 km/h versnelt de BMW i3 in minder dan vier seconden, en 100 km/h wordt in slechts 7,2 seconden bereikt (7,9 seconden in de variant met Range Extender). Ook indrukwekkend: de vrijwel geruisloze rijbelevenis.

De energievoorziening van de aandrijving en alle overige functies van de BMW i3 gebeurt vanuit een speciaal ontwikkelde hoogvoltage (HV) lithium-ion-accu, die nieuwe normen voor energie-efficiëntie zet. Het intelligente verwarmings-/koelsysteem van de HV-accu zorgt dat de energieprestaties (en daardoor de actieradius van de BMW i3) minder door temperatuurschommelingen worden beïnvloed dan meestal bij dergelijke accu’s het geval is en draagt daardoor wezenlijk bij aan de toename van het vermogen en de levensduur van de cellen. Op de HV-accu van de BMW i3 wordt een garantie van 8 jaar of 100.000 km afgegeven.

 

Via het meegeleverde laadsnoer is de accu al in maximaal 8 uur volledig opgeladen. Met de optioneel verkrijgbare Wallbox Pure wordt de laadduur met ongeveer 30% verkort.

* Gebaseerd op een stroomsterkte van 16 A.

Om in iedere rijsituatie een optimale actieradius mogelijk te maken, werd bij de ontwikkeling van de BMW i3 vooral de nadruk gelegd op een laag energieverbruik van de elektrische componenten. Zo bespaart de interieurverwarming tot 30 procent stroom in vergelijking met een conventionele elektrische verwarming. Bij de binnen- en optioneel ook bij de buitenverlichting worden energiebesparende leds gebruikt.

Bovendien biedt de elektrische aandrijving de mogelijkheid om met het rijpedaal af te remmen. Als de bestuurder van de BMW i3 zijn voet van het rijpedaal haalt, neemt de elektrische motor de functie van een generator over, die de uit de beweging omgezette stroom teruglevert aan de HV-accu. Door deze zogenaamde energie recuperatie ontstaat een remkoppel, dat tot een effectieve vertraging van de BMW i3 leidt en anticiperend rijden beloont.

BMW Flex Cover.

Alleen betalen voor wat u rijdt.