DE BMW i8.

HET BESTE VAN TWEE WERELDEN.

De toekomstgerichte interpretatie van een sportwagen: ontdek de BMW i8. Efficiënter – bijvoorbeeld dankzij de intelligente lichtgewicht constructie met carbon en het aerodynamische design. Duurzamer – met uiterst efficiënte BMW eDrive-technologie en recyclebare materialen in het interieur. Zonder af te doen aan zijn dynamiek en sportieve uitstraling. Geen compromis, maar de optimale combinatie van rijplezier en verantwoordelijkheid. De BMW i8 is een plug-in hybride sportwagen die de voordelen van innovatieve elektro- en verbrandingsmotortechnologie in zich verenigt. Het resultaat is een buitengewone rijbeleving – bij een bijzonder laag verbruik en geringe emissie.

EXTERIEUR.

Highlight 1 van 1

Lange wielbasis, korte overhangen, stevige stand en loerend op de weg als een roofdier: de BMW i8 heeft alle kenmerken van een volbloed sportauto. De voorzijde is extreem laag en breed. Alles is gericht op optimale aerodynamica. Tegelijkertijd verwijzen de lage maar markante dubbele nieren naar het BMW gen. De zogenoemde 'Black Belt' begint V-vormig bij de motorkap en loopt dynamisch over de hele carrosserie naar de achterzijde.

 

De extreme wigvorm, de langgerekte lijnen en het vlakke silhouet benadrukken vanaf de zijkant de bijzondere dynamiek van de BMW i8. Door 'layering-design', waarbij vlakken en lijnen overlappen en in elkaar grijpen, ontstaat van alle kanten een uiterst sportieve verschijning. De vlakken sluiten onderling harmonieus aan en zorgen voor een compacte en bijzonder dynamische uitstraling. Alles lijkt uit één stuk – en dat verleent de BMW i8 zijn uitzonderlijk krachtige vorm.

VLEUGELDEUREN.

Voor een vliegende start: het bijzondere sportautokarakter van de BMW i8 is al in één oogopslag onmiskenbaar dankzij de spectaculaire vleugelportieren. Deze visuele highlights zwaaien omhoog als ze geopend worden en zijn perfect in de vloeiende lijnen van de aerodynamische carrosserie opgenomen. Van binnenuit gezien benadrukken de portieren het algehele sportieve karakter van het interieur. Dankzij hun constructie van aluminium, carbon en thermokunststof zijn ze ongeveer de helft lichter dan conventioneel gebouwde portieren. Daardoor laten ze zich van binnenuit ook bijzonder comfortabel openen en sluiten. De portiergreep bevindt zich ergonomisch aan de binnenzijde van het portierpaneel en fungeert bovendien als decoratief element.

BMW TwinPower Turbo 1,5-liter 3-cilinder benzinemotor.

De in het kader van de BMW EfficientDynamics strategie nieuw ontwikkelde BMW TwinPower Turbo 1,5-liter 3-cilinder benzinemotor van het plug-in hybridesysteem verenigt alle voordelen die men van een sportautomotor verwacht. Zijn motormanagement garandeert via het ontstekingstijdstip optimale laadprocessen en zorgt voor een vlotte respons van de turbocompressor. De 170 kW (231 pk) sterke motor maakt bijzonder graag toeren en levert een koppel van maximaal 320 Nm. De dynamiek en het hoge prestatieniveau gaan gepaard met een enorme efficiency, zoals een gecombineerd verbruik van slechts 2,1 l/100 km en een CO2-emissie van 49 g/km op indrukwekkende wijze bevestigen.