DE BMW M2 COUPÉ.

EEN GEBOREN ATLEET.

Design en concept van de eerste BMW M2 Coupé knopen aan bij de rijke historie van BMW M GmbH. Dit nieuwe M model combineert een verbluffend prestatiepotentieel en de traditionele achterwielaandrijving met de precisie en wendbaarheid van een state-of-the-art M model. De karakteristieke voor- en achterbumper optimaliseren de luchttoevoer en de aerodynamica. Het sportief afgestemde onderstel en de krachtige M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor zorgen voor adembenemende performance.

Design.

Highlight 1 van 1
Het design van de BMW M2 Coupé belichaamt pure kracht en dynamiek. De sportieve coupélijn, de gespierde vormtaal en de cockpit met authentieke details uit de autosport benadrukken de atletische uitstraling.

Autosportkarakter.

Highlight 1 van 1
Onweerstaanbare dynamiek, fascinerende wendbaarheid, precieze handling: drie eigenschappen die een M model sinds jaar en dag kenmerken. Zo is het rijplezier in de BMW M2 Coupé het resultaat van hoogontwikkelde technologie, die onder de meest extreme omstandigheden is getest. Daardoor is de BMW M2 Coupé altijd klaar voor een perfecte sprint en beschikt hij over maximale grip. Wezenlijke componenten zijn geoptimaliseerd voor autosport-achtige gebruiksdoeleinden en getest op maximale performance. DSC met M Dynamic Mode, de elektrische stuurbekrachtiging met M specifieke Servotronic en de lichtgewicht constructie van voor- en achteras vervolmaken dit opwindende autoconcept.

M compound-remmen.

Dankzij de technologieoverdracht vanuit de autosport behouden de M compound-remmen
ook onder de meest uitdagende omstandigheden een constante remwerking en fadingstabiliteit. Toepassing van verschillende, zwaar belastbare materialen leidt tot een hoge thermische belastbaarheid, een lange levensduur, precieze doseerbaarheid en een gewichtsreductie – die weer een positief effect heeft op wendbaarheid, dynamiek, acceleratie en brandstofverbruik.

De geperforeerde, inwendig geventileerde remschijfringen (voor 380 mm, achter 370 mm) alsmede het 4-zuiger-remsysteem voor en het 2-zuiger-remsysteem achter zorgen voor optimale respons bij nat wegdek en verbeterde afvoer van warmte. De sportieve uitstraling van de remschijven en het unieke, authentieke M design worden nog eens onderstreept door remklauwen in Blau metallic met karakteristiek M logo.