DE BMW M3 SEDAN.

RADICAAL MEER.

Een compromisloze vierdeurs sportwagen met adembenemend design. Met talrijke uit de autosport afkomstige technologische innovaties. Voor nog meer dynamiek en nog lichtvoetiger handling. Voor adrenalinerijke rijmomenten, waarop direct duidelijk wordt: hier worden persoonlijke records gereden – de BMW M3 Sedan.

De BMW M3 Sedan: extreem sportief, met een iconische uitstraling en een prestatievermogen dat wordt gekenmerkt door efficiënte dynamiek. Elk designelement, van de grote luchtinlaten tot de expressieve lichtmetalen wielen en de atletische achterzijde, benadrukt de pure kracht van deze high-performance sportauto.

M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

De 3,0-liter M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor verenigt het beste van twee werelden: een hoogtoerig karakter met een maximum toerental van 7.600 toeren per minuut en superieure kracht met een koppel van maximaal 550 Nm. Bi-turbo, directe inspuiting en een voor M modellen kenmerkende fijnafstemming zorgen ervoor dat de motor al bij het geringste aantikken van het gaspedaal direct reageert met enthousiaste stuwkracht en fascinerende trekkracht. Tal van innovaties zoals een busloze constructie of de lichtere, gesmede krukas zetten het concept van intelligente lichtgewicht constructie voort, verbeteren dynamiek en acceleratie, verlagen het verbruik en maken een optimale aslastverdeling mogelijk van bijna 50:50. De beloning: ongekend dynamische rijeigenschappen die nog eens indrukwekkend worden onderstreept door de onmiskenbare sound van de M motor.

M COMPETITION PACKAGE.

Highlight 1 van 1
Het pure autosportgevoel: met het M Competition Package brengt de BMW M3 Sedan nog meer performance op de weg – dankzij extra motorvermogen, een speciaal afgestemd adaptief M onderstel, nieuwe afstelling van de Dynamische Stabiliteits Controle DSC, het actieve M sperdifferentieel, alsmede de 20-inch lichtmetalen M wielen met bredere achterbanden.

Rijdynamiek-highlights in het M Competition Package
Met dit pakket neemt het vermogen van de M TwinPowerTurbo 6-cilinder benzinemotor toe tot 331 kW (450 pk). Het M sportuitlaatsysteem genereert daarbij een bijzonder sportieve motorsound die gegarandeerd voor kippenvel zorgt. Het speciaal afgestemde adaptieve M onderstel zorgt voor optimaal contact met het wegdek, meer tractie en een wendbaarder rijgedrag.

Exterieur-highlights in het M Competition Package
Aan de buitenzijde maakt het M Competition Package indruk met de exclusieve, gesmede en hoogglanzend gepolijste 20-inch lichtmetalen M wielen in sterspaak styling 666 M met bredere achterbanden. Het sportieve karakter wordt verder onderstreept door de BMW Individual hoogglans Shadow Line met uitgebreide omvang, die zich uitstrekt van de grille via de kieuwen tot de modelaanduiding in hoogglans zwart, en die in de zwart verchroomde uitlaateindpijpen een passende afsluiting vindt.

Actief M sperdifferentieel.

Het actieve M sperdifferentieel optimaliseert tractie en rijstabiliteit bij het wisselen van rijbaan en het uitaccelereren van bochten, bij hoge snelheden in bochten en op ongelijkmatige ondergrond. De tractie wordt geoptimaliseerd via een elektronisch gestuurde lamellenkoppeling die de toerentalverschillen tussen de achterwielen minimaliseert.

BMW M3 Sedan transmissies.

In de BMW M3 Sedan heeft u de keuze uit de handgeschakelde M transmissie met zes versnellingen of de 7-traps M transmissie met dubbele koppeling om uw hartslag te versnellen naar 180. Beide garanderen maximaal rijplezier.