DE BMW M5.

SUPERIEUR IN ELK OPZICHT.

Ook de vijfde generatie BMW M5 (2013) belichaamt pure performance. Compromisloze prestaties plaatsen hem overtuigend aan de top. Daarmee is de BMW M 5 altijd klaar voor een nieuwe uitdaging. Zodra de BMW M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor en het M high performance sportonderstel hun ware karakter tonen, wordt duidelijk dat deze nieuwe M sedan autosportgenen bezit.

Exterieurdesign.

Highlight 1 van 1
De BMW M5. Temperament en understatement bepalen zijn karakter. Het vloeiende silhouet van een business sedan gaat perfect samen met de markante uitstraling van een krachtige atleet.

 

De dynamische voorzijde met nieuw vormgegeven M nierengrille en adaptieve LED-koplampen toont het markante karakter van een krachtige atleet, met name in de exclusieve lakkleur Frozen Blue Metallic. De grote spoorbreedte van het high performance M onderstel komt in combinatie met de exclusieve 20-inch lichtmetalen M wielen van het Competition package bijzonder goed tot zijn recht.

 

De horizontale lijnen van de gespierde flanken en de geprononceerde taillelijn verraden de kracht die in deze automobiel schuilt. Aan de achterzijde vestigen de M achterspoiler, diffusor, nieuwe LED-achterlichten en de dubbele, zwart verchroomde uitlaateindpijpen van het Competition package exclusieve en dynamische details, die de BMW M5 typeren.

COCKPIT.

Topprestaties leveren lukt alleen als men zich kan focussen op de essentie. In de cockpit van de BMW M5 leest u alle belangrijke en M specifieke informatie in één oogopslag af. Een uitnodiging om er uit te halen wat er in zit.


Met het nieuw vormgegeven M stuur met ergonomisch gevormde uitsparingen voor de duimen en schakel-paddles beheerst u de enorme kracht van de BMW M5 onder alle omstandigheden. Zonder uw aandacht voor de weg te verliezen bedient u met de toetsen op het multifunctionele stuurwiel intuïtief belangrijke functies zoals de Cruise Control, telefoon en radio.

 

Feedback krijgt de bestuurder via het in M design uitgevoerde Info Display met M logo en rode wijzernaalden, dat u informeert over de M specifieke systemen zoals de shift lights van de M DCT met dubbele koppeling, de motorolietemperatuur en de weergave van het geselecteerde M Drive programma. In het optionele BMW M Head-Up Display wordt u naar keuze geïinformeerd over snelheid, toerental, versnelling, optimaal schakelmoment en snelheidslimieten (i.c.m. Speed Limit Info). Ieder detail draagt bij aan uw rijplezier, exclusief en onvervalst

Interieurdesign.

Het interieur van de BMW M5 spreekt de taal van een sportwagen vloeiend. Het verrassend royale ruimteaanbod komt overeen met dat van een elegante zakensedan. Eindelijk een sportieve rijbeleving die niet ten koste van uw comfort gaat.

 

Bij het openen van het portier valt uw blik op de dorpellijst met BMW M5 logo. U neemt plaats achter het nieuw vormgegeven, met leder beklede M stuur. U sluit de ogen en geniet met volle teugen – een sportieve cockpit met de stijlvolle ambiance van een BMW 5 Serie Sedan. De ergonomisch gevormde cockpit van de BMW M5 is gericht op perfect teamwork van bestuurder en auto. De M specifieke bedieningselementen laten zich onder alle omstandigheden intuïtief bedienen. De M stoelen met hun geprononceerde zijwangen ondersteunen het lichaam perfect. Het gevoel van ruimte in deze sportwagen is ongekend.

 

Niets benauwt de bestuurder en zijn maximaal vier passagiers. De M interieurlijsten in aluminium – of naar wens in fraai edelhout – bepalen de sfeer. Ieder detail voegt zich naadloos in het geheel. Het beschikbare kleurenpalet voor de hoogwaardige lederen bekleding reikt van Schwarz via Silverstone tot Sakhir Orange. Het rijplezier van de BMW M5 begint al met de individuele selectie van de uitrustingsdetails en wordt bij de eerste druk op de startknop nog eens krachtig bevestigd.

7-traps M DCT transmissie met dubbele koppeling.

Een snelle reactie – de 7-traps M DCT met Drivelogic in de BMW M5 schept hiervoor de beste omstandigheden. Niet sneller, maar onmiddelijk schakelen.

 

Met de 7-traps M DCT Drivelogic gaat de krachtoverbrenging ononderbroken volle kracht vooruit en wisselt u binnen een fractie van een seconde van verzet. Twee deel-overbrengingen met gescheiden koppelingen zetten het motorvermogen continu op de achterwielen. Daardoor is met de schakel-paddles aan het stuur of met de pook zonder enige onderbreking van de trekkracht te schakelen.