DE BMW M6 CABRIO.

BEAUTY. EN BEAST TEGELIJK.

De mooiste dromen zijn die met de ogen geopend – en die met geopende cabriokap. Zoals in de BMW M6 Cabrio: hier resulteert de onmiskenbare signatuur van BMW M GmbH in de geslaagde combinatie van adembenemende performance en gecultiveerd cabriorijden. Binnen 19 seconden geeft de cabriokap de blik vrij op uw cockpit op maat, naar wens ingericht met bijzonder exclusieve materialen uit de BMW Individual collectie.

 

Met een indrukwekkende sound ontwaken de 560 paarden van de M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor. Een opwindend krachtig hart, dat een sprint van 0 naar 100 km/h in 4,3 seconden mogelijk maakt. Om zijn enorme kracht steeds gedoseerd op het asfalt over te brengen is de BMW M6 Cabrio uitgerust met een actief M sperdifferentieel, snelheidsafhankelijke M Servotronic besturing en de M transmissie met dubbele koppeling en Drivelogic – de garantie voor maximale wendbaarheid en handling. En dankzij het optionele M carbon-keramische remsysteem staat de BMW M6 Cabrio binnen enkele seconden weer stil als dat nodig is. Het beste moment om het expressieve exterieurdesign van deze cabrio in alle rust op u in te laten werken.

Exterieurdesign.

Highlight 1 van 1
Jammer dat zo'n juweel meestal weer snel uit het zicht is verdwenen. Want open of gesloten: met zijn krachtige lijnen is de BMW M6 Cabrio zeker in de optionele BMW Individual carrosseriekleur Frozen Blue metallic een fascinerende blikvanger. Design en performance vormen een perfecte symbiose. Hoe perfect, is te zien aan de aerodynamisch geoptimaliseerde voorbumper, waarvan de royale luchtinlaten de V8-motor altijd van voldoende lucht voorzien.

 

Ook de kleinste details verdienen de grootste aandacht. Zoals de hoogglanzend zwart gelakte, dubbele spijlen van de nierengrille met M embleem. Of de markante M kieuwen met geïntegreerde knipperlichten vlak achter de voorste wielkasten, die fraaie accenten vestigen. Een elegant samenspel van vorm en functie dat ook aan de achterzijde zichtbaar is. Deze omlijst de kenmerkende M dubbele eindpijpen en de diffusor voor de nodige downforce, op een manier die de harmonieuze lijn van de BMW M6 Cabrio ondersteunt. Zowel met gesloten kap als onder de blote hemel.

M CARBON-KERAMISCHE REMMEN.

De M carbon-keramische remmen van de BMW M6 Cabrio staan voor consequente technologieoverdracht vanuit de autosport. Door gebruik van een innovatieve carbonvezel-keramische compound wordt de remkracht nog directer toegepast en de fadingstabiliteit verder verhoogd. Bovendien zijn deze remmen corrosievrij, nog hittebestendiger, veel minder slijtagegevoelig en dragen ze bij aan de gewichtsreductie. Door systematisch een lichtgewicht constructie toe te passen, worden de roterende en onafgeveerde massa's aanzienlijk verkleind, wat resulteert in een beter acceleratievermogen en een betere respons en handling, maar ook in meer rijdynamiek, tractie, een beter veercomfort en een lager brandstofverbruik.

 

Met hun vergrote afmetingen (410 mm voor, 396 mm achter), het 6-zuiger-remsysteem voor en het 4-zuiger-remsysteem achter zijn de M carbon-keramische remmen door hun zeer hoge hittebestendigheid geschikt voor langdurig gebruik op het racecircuit. Daarbij zorgt de geperforeerde, intern geventileerde remschijfring voor een duidelijk fijngevoeligere respons bij nat wegdek, terwijl ook de warmte optimaal wordt afgevoerd. De M carbon-keramische remmen zijn te herkennen aan hun vaste remklauwen in de kleur Gold matt en aan het karakteristieke M logo.

Interieurdesign.

Highlight 1 van 1
Het interieur van de BMW M6 Cabrio lijkt op maat vervaardigd, de doordachte architectuur spreekt voor zich. De cockpit omgeeft de bestuurder als uit een stuk gegoten, op verzoek uitgevoerd in fraaie, exclusieve materialen uit de BMW Individual collectie. Elk bedieningselement bevindt zich precies daar waar het nodig is. In geen enkele sportwagen voelde men zich zo snel thuis. Het functionele middelpunt vormt het met leder beklede M stuur, en slechts een vinger breed verwijderd van diens ergonomisch gevormde duimuitsparingen: de schakel-paddles van de M transmissie met dubbele koppeling en Drivelogic en de M Drive toetsen.

 

Opdat de bestuurder alles in het oog kan houden staan specifieke M instrumenten ook bij sterke lichtinval garant voor een betrouwbare weergave van relevante rijgegevens. De perfecte combinatie van performance en puur cabriogenot. Die u het beste ervaart door plaats te nemen op de ergonomische M stoelen, vooral als die optioneel bekleed zijn met exclusief leder in Feinnarbe Opalweiß – en omringd met exclusieve interieurlijsten in Esche Maser Weiß.

7-traps M transmissie met dubbele koppeling en Drivelogic.

De M DCT Drivelogic is een innovatieve 7-traps transmissie met dubbele koppeling, die speciaal is ontworpen voor BMW M hogetoerenmotoren. Het systeem beschikt over vele features, zoals automatisch schakelen met geoptimaliseerde tractie, Launch Control, Low Speed Assistance en Auto Start Stop functie. De bediening gebeurt automatisch of handmatig via de schakel-paddles aan het stuur of de keuzehendel in de middenconsole van de BMW M6 Cabrio.

 

De M transmissie met dubbele koppeling maakt het mogelijk extreem snel te schakelen zonder onderbreking van de trekkracht. Verantwoordelijk daarvoor zijn twee deeloverbrengingen met elk een eigen koppeling, die dankzij een overlap het motorvermogen zonder onderbreking op de achterwielen zetten. De schakelstrategie wordt daarbij geoptimaliseerd door gebruik van beschikbare navigatiegegevens, zodat de M transmissie met dubbele koppeling bijvoorbeeld voor een bocht proactief terugschakelt. Dit geeft een extreem dynamische rijbeleving, net als met de extra functie Launch Control, waarmee een start vanuit stilstand mogelijk is met maximale acceleratie: bij volgas schakelen, zonder koppelingspedaal, met ononderbroken krachtoverbrenging.

 

De functie Drivelogic geeft u hiervoor zowel bij automatisch (D-modus) als bij handmatig (S-modus) schakelen de keuze uit steeds drie schakelprogramma's – extreem sportief, comfortabel of efficiënt.