DE BMW M6 COUPÉ.

VURIG KARAKTER, VLAMMENDE PRESTATIES.

Hoe kunnen we passie uitdrukken? Men zou het met getallen kunnen proberen. Maar 560 pk en in 4,2 seconden van 0 naar 100 km/h geven slechts een fractie weer van de fascinatie die van de BMW M6 Coupé uitgaat. Bij de aanblik van de stijlvol vormgegeven en tegelijkertijd aerodynamisch geoptimaliseerde carrosserie is het enthousiasme van de BMW M ingenieurs al duidelijker herkenbaar. Met zijn krachtige lijnenspel toont de BMW M6 Coupé direct hoeveel autosport-DNA in deze sportwagen schuilt. Dat komt ook tot uiting in de cockpit.

 

Deze is naar wens vervaardigd uit exclusieve materialen uit de BMW Individual collectie, en ademt sportiviteit tot in het kleinste detail. Zo staat de BMW M6 Coupé op pole-position waar het draait om indrukwekkende techniek. Zoals de soepele en snel reagerende M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor. Dit krachtig kloppend M hart vormt een perfecte eenheid met technologieën zoals het actieve M sperdifferentieel en het uiterst nauwkeurig afgestemde M onderstel. En met het optionele Competition Package voelt de BMW M6 Coupé zich nog meer thuis op het circuit. Het tot 575 pk gestegen vermogen en de op vele punten geoptimaliseerde rijdynamiek nodigen meer dan ooit tevoren uit om grenzen te verkennen.

Exterieurdesign.

Highlight 1 van 1
Dicht op het asfalt liggend lijkt de BMW M6 Coupé ieder moment klaar voor de sprong. Elke keer dat het gaspedaal wordt aangetipt, zuigt de motor frisse lucht door de machtige luchtinlaten in de aerodynamische voorzijde. Tussen de dubbele spijlen van de nierengrille fonkelt het M embleem. De banden grijpen het asfalt. Pure kracht vormt de onvermoeibare aandrijving van de atletische carrosserie. De blik glijdt over de flank: de optionele BMW Individual carrosseriekleur Frozen Red metallic vormt met zijn matte oppervlak een perfect accent van de langgerekte belijning. De vloeiende vormen van de M buitenspiegels en het contour-carbondak zijn harmonieus in het totaalbeeld geïntegreerd. Een boeiend schouwspel, vervolmaakt met de markante achterzijde. Met perfect geïntegreerde spoilerlip en diffusor vergroot deze de downforce en laat een krachtige indruk achter.

M CARBON-KERAMISCHE REMMEN.

De M carbon-keramische remmen van de BMW M6 Coupé staan voor consequente technologieoverdracht vanuit de autosport. Door gebruik van een innovatieve carbonvezel-keramische compound wordt de remkracht nog directer toegepast en de fadingstabiliteit verder verhoogd. Bovendien zijn deze remmen corrosievrij, nog hittebestendiger, veel minder slijtagegevoelig en dragen ze bij aan de gewichtsreductie. Door systematisch een lichtgewicht constructie toe te passen, worden de roterende en onafgeveerde massa's aanzienlijk verkleind, wat resulteert in een beter acceleratievermogen en een betere respons en handling, maar ook in meer rijdynamiek, tractie, een beter veercomfort en een lager brandstofverbruik.

 

Met hun vergrote afmetingen (410 mm voor, 396 mm achter), het 6-zuiger-remsysteem voor en het 4-zuiger-remsysteem achter zijn de M carbon-keramische remmen door hun zeer hoge hittebestendigheid geschikt voor langdurig gebruik op het racecircuit. Daarbij zorgt de geperforeerde, intern geventileerde remschijfring voor een duidelijk fijngevoeligere respons bij nat wegdek, terwijl ook de warmte optimaal wordt afgevoerd. De M carbon-keramische remmen zijn te herkennen aan hun vaste remklauwen in de kleur Gold matt en aan het karakteristieke M logo.

Interieurdesign.

Highlight 1 van 1
De ideale omstandigheden voor toptijden: het interieur van de BMW M6 Coupé biedt een perfecte setup voor rijden in het grensbereik. Zonder daarbij af te zien van luxe en de fijnste materialen – op verzoek kunt u kiezen uit de gehele bandbreedte van de BMW Individual collectie.

 

Innovaties zoals het full-colour Head-Up Display met M specifieke weergaven staan de bestuurder ter beschikking. De cockpit is consequent op de bestuurder gericht. Ook het ergonomische, met leder beklede stuur met geïntegreerde schakel-paddles versterkt uw gevoel, één te worden met deze rijmachine. Individuele auto-instellingen zijn met één druk op de knop op te roepen. De optionele M multifunctionele stoelen, bijvoorbeeld met exclusieve lederen bekleding in Merino Feinnarbe, bieden ook bij zeer snel bochtenwerk optimale zijdelingse steun. Accenten zoals de in zwart Alcantara uitgevoerde hemelbekleding vormen een stijlvolle afronding van het sportieve totaalconcept.

7-traps M transmissie met dubbele koppeling en Drivelogic.

De M DCT Drivelogic is een innovatieve 7-traps transmissie met dubbele koppeling, die speciaal is ontworpen voor BMW M hogetoerenmotoren. Het systeem beschikt over vele features, zoals automatisch schakelen met geoptimaliseerde tractie, Launch Control, Low Speed Assistance en Auto Start Stop functie. De bediening gebeurt automatisch of handmatig via de schakel-paddles aan het stuur of de keuzehendel in de middenconsole van de BMW M6 Coupé.

 

De M transmissie met dubbele koppeling maakt het mogelijk extreem snel te schakelen zonder onderbreking van de trekkracht. Verantwoordelijk daarvoor zijn twee deeloverbrengingen met elk een eigen koppeling, die dankzij een overlap het motorvermogen zonder onderbreking op de achterwielen zetten. De schakelstrategie wordt daarbij geoptimaliseerd door gebruik van beschikbare navigatiegegevens, zodat de M transmissie met dubbele koppeling bijvoorbeeld voor een bocht proactief terugschakelt. Dit geeft een extreem dynamische rijbeleving, net als met de extra functie Launch Control, waarmee een start vanuit stilstand mogelijk is met maximale acceleratie: bij volgas schakelen, zonder koppelingspedaal, met ononderbroken krachtoverbrenging.

 

De functie Drivelogic geeft u hiervoor zowel bij automatisch (D-modus) als bij handmatig (S-modus) schakelen de keuze uit steeds drie schakelprogramma's – extreem sportief, comfortabel of efficiënt.