DE BMW M6 GRAN COUPÉ.

KRACHT IN ZIJN MOOISTE VORM.

Indrukwekkend tot in het detail, overweldigend als totaalconcept: de BMW M6 Gran Coupé is veel meer dan de som van perfect afgestemde highperformance technologieën. Deze vierdeurs coupé representeert de ervaring en het vakmanschap van de BMW M ingenieurs. Met een even temperamentvol als zelfbewust karakter, dat u aan den lijve zou moeten ervaren. Bijvoorbeeld tijdens een proefrit, zittend op een van de perfect op uw lichaam aansluitende stoelen – naar wens omringd met de fijnste materialen uit de BMW Individual collectie. Een diepe grom uit de onmiskenbare dubbele M eindpijpen kondigt de enorme kracht van de 560 pk sterke M TwinPower Turbo V8 benzinemotor aan. De combinatie van deze krachtcentrale met andere hightech componenten zoals de M transmissie met dubbele koppeling en Drivelogic of het optionele M carbon-keramische remsysteem zorgt voor fascinerende synergie bij de BMW M6 Gran Coupé, geheel volgens M traditie. Maar ook het beste laat zich verbeteren: het als optie leverbare Competition Package laat de rijprestaties nog eens toenemen – en verhoogt de hartslag van de bestuurder van dit karakteristieke M model.

Exterieurdesign.

Highlight 1 van 1
Het unieke karakter van de BMW M6 Gran Coupé openbaart zich vanuit ieder perspectief. De luchtinlaten aan de voorzijde verraden direct zijn sportieve ambities. Ze zijn net als elk detail van deze elegante vierdeurs coupé ontworpen voor maximale functionaliteit en voorzien de krachtige motor achter de M nierengrille met verchroomde dubbele spijlen op elk moment van voldoende frisse lucht. Direct achter de M kieuwen begint de karakteristieke taillelijn. Via de krachtig gevormde wielkuipen loopt deze naar de gespierde achterzijde, die de omlijsting vormt voor de kenmerkende M dubbele eindpijpen. Hier is het lichte materiaal carbon toegepast in de diffusor, net als in het dak. In de carrosseriekleur Pure metal Silber wordt de bijzondere uitstraling van de BMW M6 Gran Coupé nog verder versterkt: deze bijzondere optie van BMW Individual omhult de carrosserie als vloeibaar metaal en is daarmee een absolute blikvanger.

M CARBON-KERAMISCHE REMMEN.

De M carbon-keramische remmen van de BMW M6 Gran Coupé staan voor consequente technologieoverdracht vanuit de autosport. Door gebruik van een innovatieve carbonvezel-keramische compound wordt de remkracht nog directer toegepast en de fadingstabiliteit verder verhoogd. Bovendien zijn deze remmen corrosievrij, nog hittebestendiger, veel minder slijtagegevoelig en dragen ze bij aan de gewichtsreductie. Door systematisch een lichtgewicht constructie toe te passen, worden de roterende en onafgeveerde massa's aanzienlijk verkleind, wat resulteert in een beter acceleratievermogen en een betere respons en handling, maar ook in meer rijdynamiek, tractie, een beter veercomfort en een lager brandstofverbruik.

 

Met hun vergrote afmetingen (410 mm voor, 396 mm achter), het 6-zuiger-remsysteem voor en het 4-zuiger-remsysteem achter zijn de M carbon-keramische remmen door hun zeer hoge hittebestendigheid geschikt voor langdurig gebruik op het racecircuit. Daarbij zorgt de geperforeerde, intern geventileerde remschijfring voor een duidelijk fijngevoeligere respons bij nat wegdek, terwijl ook de warmte optimaal wordt afgevoerd. De M carbon-keramische remmen zijn te herkennen aan hun remklauwen in de kleur Gold matt en aan het karakteristieke M logo.

Interieurdesign.

Highlight 1 van 1
Zodra u een van de vier portieren van de BMW M6 Gran Coupé opent, springt de verlichte dorpellijst met M logo in het oog. Als u vervolgens gaat zitten op een van de vijf perfect op uw lichaam aansluitende zitplaatsen, ervaart u de exclusieve ambiance van de cockpit aan den lijve. Elk detail straalt vakmanschap uit. Naar wens worden de inzittenden omringd met de fijnste materialen uit de BMW Individual collectie: de optionele vollederen bekleding Merino Feinnarbe in de tint Platin voelt uitzonderlijk zacht aan en verwent de zintuigen met de ongeëvenaarde geur van dit exclusieve materiaal. Eigenschappen waar ook de rest van het interieur van doortrokken is en die extra worden geaccentueerd met de optionele BMW Individual interieurlijsten in Pianolack Schwarz en de hemelbekleding in Alcantara Anthrazit.

 

Eén zitplaats in de BMW M6 Gran Coupé is daarbij steeds de meest begeerde: de bestuurdersstoel. Met een perfecte ergonomie creëert de traditioneel op de bestuurder gerichte cockpit de ideale omgeving voor lange reizen en snelle rondes. Om ervoor te zorgen dat de bestuurder daarbij alles in het oog kan houden, projecteert het optionele full-colour Head-Up Display relevante gegevens rechtstreeks op de voorruit.

7-traps M transmissie met dubbele koppeling en Drivelogic.

De M DCT Drivelogic is een innovatieve 7-traps transmissie met dubbele koppeling, die speciaal is ontworpen voor BMW M hogetoerenmotoren. Het systeem beschikt over vele features, zoals automatisch schakelen met geoptimaliseerde tractie, Launch Control, Low Speed Assistance en Auto Start Stop functie. De bediening gebeurt automatisch of handmatig via de schakel-paddles aan het stuur of de keuzehendel in de middenconsole van de BMW M6 Gran Coupé.

 

De M transmissie met dubbele koppeling maakt het mogelijk extreem snel te schakelen zonder onderbreking van de trekkracht. Verantwoordelijk daarvoor zijn twee deeloverbrengingen met elk een eigen koppeling, die dankzij een overlap het motorvermogen zonder onderbreking op de achterwielen zetten. De schakelstrategie wordt daarbij geoptimaliseerd door gebruik van beschikbare navigatiegegevens, zodat de M transmissie met dubbele koppeling bijvoorbeeld voor een bocht proactief terugschakelt. Dit geeft een extreem dynamische rijbeleving, net als met de extra functie Launch Control, waarmee een start vanuit stilstand mogelijk is met maximale acceleratie: bij volgas schakelen, zonder koppelingspedaal, met ononderbroken krachtoverbrenging.

 

De functie Drivelogic geeft u hiervoor zowel bij automatisch (D-modus) als bij handmatig (S-modus) schakelen de keuze uit steeds drie schakelprogramma's – extreem sportief, comfortabel of efficiënt.