DE BMW X5 M.

DE UITZONDERING OP DE REGEL.

De BMW X5 M verenigt een M typerende prestatiedrang met de veelzijdigheid van een BMW X model. Zijn krachtige M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor, 8-traps M Steptronic transmissie en M specifiek afgestemde xDrive vierwielaandrijving staan garant voor bijzonder intens rijplezier. 20-inch lichtmetalen M wielen en de zeer dynamisch vormgegeven voor- en achterbumper zorgen voor een indrukwekkende uitstraling – altijd en overal. Het royale interieur van de BMW X5 M overtuigt met exclusieve en hoogwaardige materialen, sportief gevormde stoelen en talrijke details in karakteristiek M design. De BMW X5 M verenigt het beste van twee werelden: uitmuntende prestaties en handling, tegelijkertijd functioneel en zeer geschikt voor dagelijks gebruik.

Exterieurdesign.

Highlight 1 van 1
De brede voorbumper van de BMW X5 M springt direct in het oog. Grote luchtinlaten geven een hint naar de machtige krachtbron erachter, die popelt om te worden gestart. De M nierengrille met dubbele spijlen heeft een verchroomde omlijsting. Markante koplampen leiden de blik naar de flanken. Hier brengen de doorlopende taillelijn en imposante dorpelverbreders een nadrukkelijke druppelvorm in het silhouet. Een helder statement van verbluffende M power. De achterzijde wordt door horizontale lijnen gekenmerkt. De BMW X5 M oogt daardoor nog dynamischer; tegelijkertijd wordt zo zijn grote spoorbreedte benadrukt. De twee verchroomde dubbele eindpijpen onder de sportieve achterbumper en de diffusor zijn afkomstig uit de autosport. De BMW X5 M is optimaal toegerust voor uw  sportieve ambities – en biedt daarnaast ook nog eens de praktische eigenschappen en robuustheid van een BMW X model.

M MULTIFUNCTIONELE STOELEN.

Highlight 1 van 1

De exclusieve M multifunctionele stoelen in de BMW X5 M weerspiegelen het sportieve exterieurdesign. Bestuurder en voorpassagier nemen plaats op stoelen bekleed met volleder, voorzien van gepreegd M logo op de hoofdsteun.

 

Zelfs bij een bijzonder sportieve rijstijl bieden diepe zitvlakken, hoge zijwangen en de bredere bovenste zijwangen ter hoogte van de schouders te allen tijde perfecte ondersteuning. Zitcomfort en zitgevoel zijn afgestemd op de nadrukkelijk sportieve performance van de BMW X5 M. Toch bieden de stoelen veel comfort, ook op langere reizen. De geïntegreerde hoofdsteunen benadrukken de sportieve aanblik. Tot de vele instelmogelijkheden behoren ook de elektrische verstelling van zitdiepte, bovenzijde rugleuning en leuningbreedte.

 

In het bovenste deel van de rugleuning bevindt zich een uitsparing, die een lichtvoetige uitstraling oplevert. Een indruk die wordt versterkt door een contrasterend vlak onder de opening. Een bijzonder exclusief accent voor de stoelen vormen de dubbele stiknaden in contrastkleur, die het hoogwaardige leder Merino nog fraaier uit laten komen.

Interieurdesign.

Highlight 1 van 1
Een eigen klasse: sportiviteit ontmoet luxe in de BMW X5 M. Bovendien biedt het flexibele interieur een hoge mate van functionaliteit. Bij de optionele M multifunctionele stoelen vallen het generfde Merinoleder en het geraffineerde contraststiksel op. Door de combinatie van de lederuitrusting Merino Feinnarbe en de in verschillende kleuren leverbare hemelbekleding Alcantara kunt u spannende contrasten creëren. Wilt u het nog persoonlijker? Dan kunt u het interieur van de BMW X5 M met exclusieve uitrustingen uit de BMW Individual collectie nog verder verfijnen.

 

De instrumenten en bedieningselementen staan voor ergonomie in zeer hoogwaardige uitvoering. Dit wordt onderstreept door mat verchroomde elementen en interieurlijsten in edelhout of carbon. De M transmissiehendel en de Driving Dynamics toetsen zijn op de bestuurder gericht. Schakel-paddles aan het met leder beklede M stuur zorgen voor een subliem rijgevoel, de hogere zitpositie zorgt voor aangenaam overzicht. Het interieur verenigt elementen van M modellen en X modellen op perfecte wijze en schept een royaal gevoel van ruimte. Comfort is uw deel in de BMW X5 M – evenals adrenaline.

8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic.

De razendsnel schakelende 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic van de BMW X5 M zet maatstaven qua sportiviteit en schakelmogelijkheden. De bijzonder fijne onderlinge afstemming van de versnellingen maakt een optimale krachtontplooiing mogelijk – zowel bij lage als bij hoge snelheden – omdat de motor zo steeds in het ideale toerentalbereik kan worden gehouden. Dat zorgt voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik, terwijl u kunt genieten van nog meer sportiviteit en dynamiek. En bij hogere snelheden reduceren de extra versnellingen het toerental, wat wederom resulteert in een lager verbruik. Zelf schakelen kan zowel in modus „D“ alsook in modus „S“, naar keuze via de M transmissiehendel of de M schakel-paddles aan het stuur. In de handmatige modus „S“ schakelt de M Steptronic transmissie niet automatisch op, waarbij de motor tot aan het maximum toerental uitdraait.

 

Bovendien kan de bestuurder bijzonder sportief bij volgas opschakelen en middels de Drivelogic-functie het schakelgedrag direct met een druk op de knop in drie trappen instellen: van efficiënt en comfortabel via sportief tot extreem sportief met zeer korte schakeltijden. Voor een bijzonder directe krachtverbinding tussen motor en transmissie met minimale trekkrachtonderbrekingen zorgen ook die lange sluittijden van de koppelomvormer. Bij stilstand van de auto is er – exclusief voor de M modellen – geen automatische krachtverbinding tussen motor en transmissie, zodat de BMW X5 M niet gaat „kruipen“. Voor bijvoorbeeld manoeuvreren is „kruipen“ juist weer handig, in dat geval kunt u door kort aantippen van het gaspedaal deze functie activeren.