DE BMW X6 M.

DE UITZONDERING OP DE REGEL.

De BMW X6 M verenigt een M typerende prestatiedrang met de veelzijdigheid van een BMW X model. Zijn krachtige M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor, 8-traps M Steptronic transmissie en M specifiek afgestemde xDrive vierwielaandrijving staan garant voor bijzonder intens rijplezier. Tot wel 21 inch grote lichtmetalen M wielen en de aerodynamisch optimaal vormgegeven voor- en achterbumper zorgen voor een indrukwekkende uitstraling – altijd en overal. Het royale interieur van de BMW X6 M overtuigt met exclusieve en hoogwaardige materialen, sportief gevormde M stoelen en talrijke details in karakteristiek M design. Een spectaculaire high performance Sports Activity Coupé, die beslag legt op de pole position met zijn extreme dynamiek, hoogstaand comfort en elegante coupélijn. Een combinatie die de BMW X6 M uniek – en onweerstaanbaar – maakt.

Exterieurdesign.

Highlight 1 van 1
De machtige luchtinlaten en brede M nierengrille met dubbele spijlen domineren het vooraanzicht, en maken het enorme prestatiepotentieel zichtbaar. Het dynamische karakter van de BMW X6 M blijkt verder uit de markante koplampen, het coupé-achtige silhouet, de M dorpelverbreders en de tweedelige taillelijn. De optionele 21-inch lichtmetalen M wielen zijn klaar voor de start in hun krachtig uitgeklopte wielkuipen. De gespierde schouderlijn van de BMW X6 M wordt afgesloten met een markante achterspoiler. Direct eronder: de M achterbumper en de diffusor, ingesloten door twee gepolijste dubbele eindpijpen als sportief slotakkoord. U wilt direct instappen om ongeëvenaard rijplezier te beleven. Een pure sportwagen in de beste M traditie, tot in het detail ontworpen voor topprestaties.

M MULTIFUNCTIONELE STOELEN.

Highlight 1 van 1

De exclusieve M multifunctionele stoelen in de BMW X6 M weerspiegelen het sportieve exterieurdesign. Bestuurder en voorpassagier nemen plaats op stoelen bekleed met volleder, voorzien van gepreegd M logo op de hoofdsteun.

 

Zelfs bij een bijzonder sportieve rijstijl bieden diepe zitvlakken, hoge zijwangen en de bredere bovenste zijwangen ter hoogte van de schouders te allen tijde perfecte ondersteuning. Zitcomfort en zitgevoel zijn afgestemd op de nadrukkelijk sportieve performance van de BMW X6 M. Toch bieden de stoelen veel comfort, ook op langere reizen. De geïntegreerde hoofdsteunen benadrukken de sportieve aanblik. Tot de vele instelmogelijkheden behoren ook de elektrische verstelling van zitdiepte, bovenzijde rugleuning en leuningbreedte.

 

In het bovenste deel van de rugleuning bevindt zich een uitsparing, die een lichtvoetige uitstraling oplevert. Een indruk die wordt versterkt door een contrasterend vlak onder de opening. Een bijzonder exclusief accent voor de stoelen vormen de dubbele stiknaden in contrastkleur, die het hoogwaardige leder Merino nog fraaier uit laten komen.

Interieurdesign.

Highlight 1 van 1
Eén blik in het interieur van de BMW X6 M is voldoende om te concluderen: dit is niet zomaar een auto-interieur maar een cockpit, ontworpen voor sportieve topprestaties. De als optie leverbare M multifunctionele stoelen met geprononceerde zijwangen nodigen uit tot een snelle rit over bochtige wegen. Het met leder beklede 3-spaaks M stuur met geïntegreerde schakel-paddles ligt ook bij vlotte veranderingen van richting perfect in de handen. De M transmissiehendel en de Driving Dynamics toetsen zijn optimaal op de bestuurder gericht. Links en rechts aan de middenconsole bevinden zich in leder uitgevoerde kneepads, die voor meer comfort bij een sportieve rijstijl zorgen. Ze vormen een verwijzing naar de autosport-genen van de BMW X6 M. Die bijzonder goed samengaan met exclusieve materialen, zoals de vollederuitrusting in Aragonbraun, en interieurlijsten in gepolijst carbon of fijn edelhout. Ze bepalen de sportief luxe ambiance in de cockpit van de BMW X6 M, die nog verder kan worden verfijnd met de exclusieve uitrustingen uit de BMW Individual collectie.

8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic.

De razendsnel schakelende 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic van de BMW X6 M zet maatstaven qua sportiviteit en schakelmogelijkheden. De bijzonder fijne onderlinge afstemming van de versnellingen maakt een optimale krachtontplooiing mogelijk – zowel bij lage als bij hoge snelheden – omdat de motor zo steeds in het ideale toerentalbereik kan worden gehouden. Dat zorgt voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik, terwijl u kunt genieten van nog meer sportiviteit en dynamiek. En bij hogere snelheden reduceren de extra versnellingen het toerental, wat wederom resulteert in een lager verbruik. Zelf schakelen kan zowel in modus „D“ alsook in modus „S“, naar keuze via de M transmissiehendel of de M schakel-paddles aan het stuur. In de handmatige modus „S“ schakelt de M Steptronic

transmissie niet automatisch op, waarbij de motor tot aan het maximum toerental uitdraait.

 

Bovendien kan de bestuurder bijzonder sportief bij volgas opschakelen en middels de Drivelogic-functie het schakelgedrag direct met een druk op de knop in drie trappen instellen: van efficiënt en comfortabel via sportief tot extreem sportief met zeer korte schakeltijden. Voor een bijzonder directe krachtverbinding tussen motor en transmissie met minimale trekkrachtonderbrekingen zorgen ook die lange sluittijden van de koppelomvormer. Bij stilstand van de auto is er – exclusief voor de M modellen – geen automatische krachtverbinding tussen motor en transmissie, zodat de BMW X6 M niet gaat „kruipen“. Voor bijvoorbeeld manoeuvreren is „kruipen“ juist weer handig, in dat geval kunt u door kort aantippen van het gaspedaal deze functie activeren.