DE BMW X3 EDITIONS.

EXTRA RIJK UITGERUST EN AANTREKKELIJK GEPRIJSD.

Heeft u interesse in de BMW X3. Goed nieuws. De Kalfsbeek BMW X3 is namelijk tijdelijk leverbaar in twee extra rijkuitgeruste Editions: de xLine en M Sport Edition. Uw voordeel kan oplopen tot € 5.300,-. Naast uw prijsvoordeel krijgt u ook een BMW X3 die volledig voorzien is van een breed scala aan opties en standaard Steptronic automaat. Lees hier meer over de unieke, tijdloze voordelen van de BMW X3 xLine en M Sport Edition. Of maak gelijk een afspraak voor een vrijblijvende proefrit bij een van onze verkoopadviseurs. 


De BMW X3 was als eerste Sports Activity Vehicle ooit de grondlegger van zijn voertuigklasse. Ook de huidige generatie van de allrounder blijft trouw aan zijn traditie: met zijn enorme comfort en bijzondere flexibiliteit is de BMW X3 zowel ideaal voor de uitdagingen van alledag als voor langere reizen. Terwijl het nieuwe exterieur het voor de BMW X Serie kenmerkende karakter uitstraalt, zorgt het interieur dankzij geselecteerde materialen voor een bijzonder hoogwaardige ambiance. Bovendien overtuigt de BMW X3 met zuinige diesel- en benzinemotoren. Ervaar hieronder het design van de nieuwe BMW X3 vergeleken met zijn voorganger.

INTERIEURDESIGN.

Highlight 1 van 1

Het interieur van de BMW X3 combineert een hoogwaardige uitstraling met ingenieuze functionaliteit. Spannende lijnen verbinden het dashboard en de portierpanelen. Samen met de verticale curve van de middenconsole benadrukken ze de moderne uitstraling. De voor BMW kenmerkende bestuurdergerichtheid blijft daarbij gegarandeerd. En dankzij de hogere zitpositie hebben alle passagiers voortreffelijk zicht. Daarnaast overtuigt de BMW X3 met uitrustingen van een hoogwaardige kwaliteit die direct zicht- en voelbaar is. Geselecteerde materialen met details zoals verchroomde randen en oppervlakken met accenten onderstrepen het moderne karakter en de kwaliteit van het interieur.

BMW xDrive.

De intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving past zich ook onder ongunstige rijomstandigheden perfect aan om steeds maximale tractie te kunnen bieden. Met xDrive en de Dynamic Stability Control (DSC) krijgt uw BMW X3 meer rij- en spoorstabiliteit. Voor optimaal wegcontact verdeelt xDrive razendsnel de aandrijfkracht flexibel over beide assen. Daarmee combineert xDrive de voordelen van een vierwielaandrijving – tractie, spoorstabiliteit en veiligheid – met de typische wendbaarheid van een BMW.

Duidelijke informatie ook in onoverzichtelijke situaties: met xDrive behoudt u het overzicht. Zelfs op ruig terrein heeft u toegang tot informatie die relevant is voor offroad-rijden via de instrumentencombinatie en het centrale Control Display. Naast een eenvoudig afleesbaar kompas ter oriëntatie (alleen in combinatie met het navigatiesysteem) worden daar ook de helling van de auto in lengte- en dwarsrichting weergegeven, evenals de actuele stuuruitslag – en dat niet alleen numeriek, maar ook aan de hand van een grafische 3D-weergave van de auto zelf.

EXTERIEURDESIGN.

Highlight 1 van 1

Overtuigend optreden: het exterieur van de BMW X3 maakt standaard een sportieve indruk. De voorzijde heeft dankzij de brede bumper met machtige luchtinlaten een krachtige uitstraling. De grote grille met dubbele nieren prijkt als duidelijk statement prominent in het midden en straalt een krachtig zelfbewustzijn uit. Opvallende koplampen die vanaf de zijkanten tot aan de nieren reiken, geven de voorzijde de finishing touch en zijn optioneel leverbaar in Xenon - of full-LED-techniek. De knipperlichten zijn erin geïntegreerd – net als in de buitenspiegels. De standaard mistlampen voor zijn optioneel eveneens leverbaar met LED-verlichting.

 

Vanaf de zijkant heeft de BMW X3 een uniek silhouet. Een karakterlijn tot aan de achterzijde benadrukt een duidelijke wigvorm, wat het totaalbeeld extra dynamiek verleent. De unieke interpretatie van de Hofmeister-knik kenmerkt de auto daarbij onmiskenbaar als BMW X3. De achterzijde met zijn dominante bumper rondt het geheel af en benadrukt de stevige, stabiele stand. Een ander opvallend detail is de wagenbodembescherming, die in combinatie met de xLine is uitgevoerd in aluminium-look.

8-traps Steptronic transmissie.

De 8-traps automatische transmissie Steptronic in de BMW X3 zet maatstaven in dynamiek, comfort en efficiency en vormt een centraal onderdeel van de het technologiepakket BMW EfficientDynamics. De bijzonder fijngevoelige onderlinge afstemming van de versnellingen maakt een optimale krachtontplooiing mogelijk bij alle snelheden. Dat zorgt voor aanzienlijk lager brandstofverbruik, terwijl u kunt genieten van nog meer sportiviteit en dynamiek. Juist bij hogere snelheden reduceert het toerental dankzij de extra versnellingen, wat resulteert in lager verbruik en minder motorgeluid.

 

De koppelomvormer draagt daaraan bij – zelfs wanneer u zelf schakelt via de elektronische keuzehendel. In combinatie met minimale toerentalsprongen en nauwkeurige afstelling van de transmissie zorgt die voor een bijzonder hoog schakelcomfort en duidelijk minder rijgeluiden.

 

De anticiperende aandrijving van de BMW X3 beïnvloedt het schakelgedrag van de 8-traps Steptronic transmissie wezenlijk. In iedere rijsituatie selecteert het systeem afhankelijk van het geactiveerde rijprogramma de optimale versnelling. In rijprogramma „Sport“ biedt deze functie dankzij gebruikmaking van navigatiedata en een nog vlottere respons extra dynamiek. Rijprogramma „Comfort“ wordt juist gekenmerkt door een op comfort gericht schakelprogramma met minder schakelmomenten. De 8-traps automatische transmissie Steptronic is optioneel leverbaar.