DE BMW X4.

GRENZELOOS. IMPULSIEF.

De BMW X4 valt op, altijd en overal. Met zijn extraverte design verenigt hij lifestyle en performance. Hij brengt samen wat in dit segment nog niemand bij elkaar heeft gebracht: de typische kracht van de BMW X Serie en de esthetiek van een klassieke coupé. Met krachtige BMW TwinPower Turbo motoren en standaarduitrustingen zoals Variable Sport Steering en Performance Control onderstreept de BMW X4 zijn kenmerkende impulsieve karakter.

EXTERIEURDESIGN.

Highlight 1 van 1

Zijn onafhankelijke zelfbeeld kenmerkt de BMW X4 rondom. Aan de opvallende voorzijde springen de stabiele houding, de krachtige grille en de grote luchtinlaten in het oog. Erin geïntegreerd zijn de dubbele ronde koplampen, optioneel in full-LED-techniek. De sportieve bumpers, bijzonder gespierde wielkasten en brede schouderlijn benadrukken het X-gen van deze Sports Activity Coupé. Van opzij gezien vallen het dynamisch verloop van de coupédaklijn en de kenmerkende tweedelige Hofmeister-knik op. Aan de achterzijde krijgen de verhoudingen een passende afsluiting met krachtig vormgegeven bumpers en LED-achterlichten.

BMW xDrive.

De intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving past zich ook onder ongunstige rijomstandigheden perfect aan om steeds maximale tractie te kunnen bieden. Met xDrive en de Dynamic Stability Control (DSC) krijgt uw BMW X4 meer rij- en spoorstabiliteit. Voor optimaal wegcontact verdeelt xDrive razendsnel de aandrijfkracht flexibel over beide assen. Daarmee combineert xDrive de voordelen van een vierwielaandrijving – tractie, spoorstabiliteit en veiligheid – met de typische wendbaarheid van een BMW.

INTERIEURDESIGN.

Highlight 1 van 1

Wie plaatsneemt op de verhoogde zitpositie in de BMW X4, gaat zitten in een exclusief interieur met helder design. het standaard met leder beklede sportstuurwiel en de sportief vormgegeven keuzehendel van de automatische transmissie zorgen al meteen voor een dynamische indruk. Het vloeiend gevormde dashboard en het grote Control Display plaatsen de bestuurder in het middelpunt van het gebeuren. Als geheel oogt het interieur opgeruimd en ruimtelijk. Zelfs achterin genieten alle passagiers van voldoende dakhoogte. De achterbank geeft de indruk een tweezitter te zijn en onderstreept daarmee het coupékarakter – met desondanks ruimte voor drie passagiers in totaal.

8-traps Steptronic transmissie.

De 8-traps Steptronic transmissie in de BMW X4 zet maatstaven qua dynamiek, comfort en efficiency, en vormt een centraal onderdeel van de het technologiepakket BMW EfficientDynamics. De bijzonder fijngevoelige onderlinge afstemming van de versnellingen maakt een optimale krachtontplooiing mogelijk bij alle snelheden. Dat zorgt voor aanzienlijk lager brandstofverbruik, terwijl u kunt genieten van nog meer sportiviteit en dynamiek. Juist bij hogere snelheden reduceert het toerental dankzij de extra versnellingen, wat resulteert in een lager verbruik en minder motorgeluid.

 

De koppelomvormer draagt daaraan bij – zelfs wanneer u zelf schakelt via de elektronische keuzehendel. In combinatie met minimale toerentalsprongen en nauwkeurige afstelling van de transmissie zorgt die voor een bijzonder hoog schakelcomfort en duidelijk minder rijgeluiden.

 

De anticiperende aandrijving van de BMW X4 beïnvloedt het schakelgedrag van de 8-traps Steptronic transmissie wezenlijk. In iedere rijsituatie selecteert het systeem afhankelijk van het geactiveerde rijprogramma de optimale versnelling. In rijprogramma „Sport“ biedt deze functie dankzij gebruikmaking van navigatiedata en een nog vlottere respons extra dynamiek. Rijprogramma „Comfort“ wordt juist gekenmerkt door een op comfort gericht schakelprogramma met minder schakelmomenten. De 8-traps Steptronic transmissie is optioneel leverbaar.