DE BMW X5 xDrive40e PLUG-IN HYBRIDE.

OM STIL VAN TE WORDEN.

Het beste van twee werelden, verenigd in één uitgesproken comfortabele plug-in hybrid met standaard vierwielaandrijving: de BMW X5 xDrive40e. Innovatie gecombineerd met de luxe en veelzijdigheid van een BMW X5. Indrukwekkende rijdynamiek, hoogste efficiency en milieuvriendelijkheid – een uniek concept dat perfect is afgestemd op de kwaliteiten van een Sports Activity Vehicle.

Individueel rijgedrag.

Highlight 1 van 1
De BMW X5 xDrive40e beschikt als plug-in hybride over verschillende aandrijfmodi waarmee de bestuurder veel invloed heeft op het reële verbruik. Maar ook het persoonlijke rijgedrag speelt hierbij een belangrijke rol. Met een volledig opgeladen accu kan een afstand van ongeveer 30 kilometer worden afgelegd zonder dat de auto daarbij een druppel brandstof verbruikt. In de AUTO eDrive modus ligt met de optimale combinatie van elektro- en verbrandingsmotor de focus op de hoogst mogelijke efficiency.

Bij het rijden in de stad profiteert de BMW X5 xDrive40e optimaal van de voordelen van zijn plug-in hybride concept. Korte afstanden kunnen puur elektrisch worden afgelegd, terwijl in rijprogramma HYBRID een gemiddeld verbruik van 3,3 tot 3,4 l/100 km bij een emissie van 77 tot 78 g CO2/km mogelijk is. Daarmee kan de BMW X5 xDrive40e zich in de stad een echte drieliter-auto noemen.

Ook voor forenzen is de BMW X5 xDrive40e de optimale auto. Op een rit van 50 tot 60 kilometer ligt het gemiddelde brandstofverbruik met 6,0 tot 6,5 l/100 km duidelijk onder de waarde van andere auto's in deze klasse. Kortom: geniet van de comfortabele luxe van een BMW X model bij een laag verbruik.

Geniet van rijplezier met een laag verbruik – ook op langere ritten. De gecombineerde totale actieradius van de BMW X5 xDrive40e bedraagt 830 kilometer. Dat komt neer op een gemiddeld verbruik van 10,5 tot 11 l/100 km voor een langere reis.

OPLADEN.

Highlight 1 van 1

Via een gangbaar huishoudelijk stopcontact of aan de BMW i Wallbox uit het omvangrijke product- en serviceaanbod van 360° ELECTRIC – het opladen van de hoogspanningsaccu in de BMW X5 xDrive40e is zo eenvoudig als het maar kan. Voor de energievoorziening onderweg zijn tal van openbare ChargeNow laadstations beschikbaar.

Intelligent energiemanagement.

Highlight 1 van 1
Zowel voor de dagelijkse route naar het werk als voor weekendtripjes: korte ritten van maximaal ongeveer 30 kilometer kunnen met de BMW X5 xDrive40e zuiver elektrisch en dus emissievrij en zonder brandstofverbruik worden afgelegd. Op langere ritten en wanneer extra vermogen nodig is, zorgt het intelligente energiemanagement voor de meest efficiënte combinatie van elektro- en verbrandingsmotor.

 

Via de eDrive knop selecteert de bestuurder de drie eDrive rijmodi: de standaard AUTO eDRIVE, de puur elektrische modus MAX eDRIVE en de accusparende SAVE BATTERY modus.

In de AUTO eDRIVE modus bepaalt het intelligente systeem BMW EfficientDynamics de meest efficiënte combinatie van elektro- en verbrandingsmotor – afhankelijk van rijsnelheid en de laadstatus van de accu. Deze modus bestaat uit twee fasen: bedraagt de laadstatus van de accu 12 tot 100 %, dan kunt u tot een snelheid van 70 km/h lokaal emissievrij en zonder brandstofverbruik rijden. Bij snelheden daarboven of wanneer u meer vermogen verlangt, schakelt de benzinemotor automatisch bij. Daalt de laadstatus van de accu onder 12 %, dan kunt u de BMW X5 xDrive40e bij lichte acceleratie nog tot een snelheid van 55 km/h puur elektrisch rijden.

Maximaal elektrisch rijplezier: in de MAX eDRIVE modus is tot een snelheid van 120 km/h een zuiver elektrische aandrijving mogelijk. Bij hogere snelheid of als het volledige acceleratiepotentieel benut moet worden, schakelt de verbrandingsmotor automatisch bij.

Bij te lage laadstatus van de accu kan de bestuurder deze efficiënt opladen met de verbrandingsmotor als hij kiest voor de SAVE BATTERY modus, of de laadstatus van de accu behouden. Zo kan de bestuurder actief de accucapaciteit sparen voor puur elektrisch aangedreven ritten op een later tijdstip.

Zodra de bestemming in het navigatiesysteem van de BMW X5 xDrive40e is ingevoerd, analyseert het anticiperende energiemanagement de geplande route aan de hand van constante gegevens zoals de maximum snelheid en realtime informatie over de actuele verkeerssituatie. Zo gebruikt het systeem de zuiver elektrische bedrijfsmodus efficiënt en afgestemd op de situatie, en vooral op routes waar dat het meest voordelig is: bijvoorbeeld voor rijden in de stad.