DE BMW X6.

GRENZELOOS KRACHTIG.

Krachtig en atletisch. De robuuste uitstraling van een BMW X model, en tegelijkertijd de sportieve trekken van een coupé. De BMW X6 verlegt alle grenzen. Zijn sterke BMW TwinPower Turbo motoren volgen het BMW EfficientDynamics principe en verenigen dynamiek en efficiency. BMW xDrive brengt het vermogen stabiel op de weg. Daarbij creëren buitengewone uitrustingen, zoals het Design Pure Extravagance, en hoogwaardige materialen een auto, die overal en altijd opzien baart – en die bovendien verrassend functioneel is.

Exterieurdesign.

Highlight 1 van 1
Breed. Gespierd. Dynamisch. De BMW X6 verenigt de robuuste uitstraling van een BMW X model met de sportiviteit van een coupé. De voorzijde ademt vastberadenheid. Machtige luchtinlaten geven een hint naar de kracht die erachter schuil gaat. De grote, sportief gestileerde dubbele nieren versterken de atletische vormtaal. De combinatie met dubbele ronde koplampen en ver naar buiten geplaatste mistlampen maakt de BMW X6 nog stoerder. Van opzij bezien springt het sportieve, coupé-achtige silhouet in het oog, optisch gedragen door de elegante chromen omlijsting van de zijruiten. Hier is het beweeglijke karakter van de BMW X6 in één oogopslag duidelijk: het eerste deel van de onmiskenbare taillelijn strekt zich uit van de krachtig vormgegeven voorste wielkuipen tot de achterportiergrepen. Het tweede deel begint boven de achterste wielkuipen en loopt vloeiend door tot aan de achterzijde. De dynamiek is nog duidelijker af te lezen aan de indrukwekkend brede achterzijde, waar horizontale lijnen het beeld bepalen: deze auto staat stevig op de weg. De BMW X6 is dan ook bereid om alle grenzen te verleggen.

INTERIEURDESIGN.

Highlight 1 van 1

Heldere structuren. Exclusieve sportiviteit. En een uitmuntende afwerking. Het interieur van de BMW X6 is doordacht tot in het detail. Zoals een BMW betaamt, is de cockpit volledig op de bestuurder gericht. Vanaf de hogere zitpositie hebt u optimaal overzicht. De sportief gevormde stoelen bieden perfecte ondersteuning bij een dynamische rit over bochtige wegen. 

 

Het coupé-achtige silhouet en de vloeiende interieurcontouren omsluiten de passagiers op aangename wijze – hier zit u goed. Het hoogstaande comfort is op alle zitplaatsen voelbaar. Lichte en donkere interieuroppervlakken wisselen elkaar af, en zorgen voor spannende contrasten. De toepassing van hoogwaardige materialen en fijne lederuitrustingen maakt duidelijk: perfectie is hier het doel.

BMW xDrive.

De intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving past zich ook onder ongunstige rijomstandigheden perfect aan om steeds maximale tractie te kunnen bieden. Met xDrive en de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) krijgt uw BMW X6 meer rij- en spoorstabiliteit. Voor optimaal wegcontact verdeelt xDrive de aandrijfkracht razendsnel flexibel over beide assen. Daarmee combineert xDrive de voordelen van vierwielaandrijving – tractie, spoorstabiliteit en veiligheid – met de superieure wendbaarheid die u van een BMW gewend bent.

Duidelijke informatie ook in onoverzichtelijke situaties: met de xDrive statusweergave behoudt u het overzicht. Zelfs op ruig terrein hebt u toegang tot informatie die relevant is voor offroad-rijden – via de instrumentencombinatie en het centrale Control Display van de BMW X6. Naast een eenvoudig afleesbaar kompas ter oriëntatie (alleen in combinatie met navigatiesysteem Professional) wordt daar ook de helling van de auto in lengte- en dwarsrichting weergegeven – en dat niet alleen numeriek, maar ook aan de hand van een grafische 3D-weergave van de auto zelf.

AERODYNAMICA.

Het design van de BMW X6 volgt consequent de BMW EfficientDynamics filosofie. Vooral de in aerodynamisch opzicht geoptimaliseerde voorbumper en wagenbodem overtuigen met innovatieve oplossingen die luchtweerstand en brandstofverbruik verder reduceren.

 

De geïntegreerde Air Curtains van de BMW X6 geleiden lucht via twee verticale luchtinlaten langs de voorspatborden. De luchtsnelheid neemt daar toe en vormt als het ware een luchtgordijn aan de buitenkant van de wielen. Dan is er nog de Air Breather die de luchtstroom bij de voorwielen in goede banen leidt. Deze innovaties verminderen luchtwervelingen en verlagen de luchtweerstand, waardoor het brandstofverbruik lager uitvalt.

 

De automatisch geregelde luchtkleppen van de BMW X6 werken met een sensor die voortdurend de koelingsbehoefte van de motor peilt. Afhankelijk van de uitkomst opent of sluit de luchtaanvoer door de grille. Gesloten lamellen verbeteren de stroomlijn en verkorten de warmloopfase, wat verbruiksverlagend werkt.