Duurzaamheid bij Kalfsbeek

Duurzaamheid bij Kalfsbeek

Bij Kalfsbeek vinden we het belangrijk dat we werken aan een duurzame toekomst. Bent u benieuwd wat wij bij Kalfsbeek doen om zo maatschappelijk verantwoord te ondernemen? En welke nieuwe maatstaven BMW in de automobielbranche zet op het gebied van duurzaamheid? Lees dan snel verder!

slide

Led Verlichting

Bij Kalfsbeek hebben we met de recente verbouwingen overal slimme ledverlichting geplaatst die bespaard waar mogelijk. Dit systeem dimt of schakelt de verlichting uit wanneer dit kan om zoveel mogelijk te besparen, zogenaamde DALI-verlichting.

 

EEN LANGERE LEVENSDUUR EN MINDER ENERGIE VERBRUIK

Doordat onze ledverlichting een stuk langere levensduur hebben en veel minder energie verbruiken, is deze verlichting een stuk beter voor het milieu. Daarnaast worden er bij de productie van ledverlichting minder schadelijke materialen gebruikt en is de CO2 uitstoot een stuk minder.

slide

Zonnepanelen en warmteterugwinningssysteem

Onze auto's worden momenteel nog geladen met reguliere stroom, maar dit wordt langzaam vervangen door zonne-energie en groene stroom. In de komende jaren gaat Kalfsbeek een groot gedeelte van de stroom opwekken door middel van eigen zonnepanelen. Het pand in Schiedam wordt verwarmd met vloerverwarming. Hiernaast wordt er gebruik gemaakt van een warmteterugwinningssysteem dat slim en zuinig omgaat met de verwarming van het pand. 

slide

Vloot

Een groot gedeelte van de medewerkers rijdt een auto van het bedrijf. In hoeverre worden de medewerkers gestimuleerd om een elektrische of hybride BMW te rijden? De i3, een elektrische hatchback, is een populaire auto onder de medewerkers vanwege het feit dat deze auto voordelig is om te rijden vanwege de bijtelling. Hiernaast is er een groot gedeelte van de huurauto’s elektrisch, het betreft hierbij elektrische MINI's en BMW i3’s

Erkend Duurzaam +

Kalfsbeek BMW is als dealer in het bezit van een Erkend Duurzaam + certificaat, dit betekend dat we voldoen aan de eisen op het gebied van Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Erkend Duurzaam is een certificaat dat afgegeven wordt door het IvDM. Het IvDM is in 2008 als stichting opgericht door vier grote brancheverenigingen: BOVAG, FOCWA, RAI Vereniging en Stiba en adviseert mobiliteitsbedrijven op het gebied van duurzaamheid. 

 

DUURZAAM RIJDEN

THE i4.

De BMW i4 is ontwikkeld volgens een allesomvattend duurzaamheidsconcept. Er wordt gebruik gemaakt van een opmerkelijk groot aandeel hergebruikte materialen en de oorsprong van de grondstoffen wordt nauwkeurig in de gaten gehouden en geregistreerd. Bij de productie van de accucellen en vele andere componenten wordt alleen gebruikgemaakt van hernieuwbare energie.

Ontdek meer

THE iX.

Dankzij het omvangrijke duurzaamheidsconcept stoot de BMW iX tijdens zijn gehele levenscyclus 45% minder broeikasgassen uit dan een vergelijkbare SAV met dieselmotor. Dat is mede te danken aan het gebruik van uitsluitend hernieuwbare energie voor de productie en het gebruik van natuurlijke en gerecy-clede materialen – zoals de vloermatten gemaakt van 100% Econyl.

Ontdek meer

THE iX3.

De eerste 100% elektrische SUV. Met een actieradius van tot wel 459 kilometer (volgens de WLTP meetmethode berekend) rijdt u in het beste van twee werelden. Enerzijds emissievrij rijplezier, anderzijds de actieradius van een verbrandingsmotor.

Ontdek meer

THE i7 COMING SOON.

De gebruikte grondstoffen kobalt en lithium die in de hoogvoltage-accu van de nieuwe BMW i7 zijn afkomstig van verantwoorde mijnbouw. Voor de elektromotor is in het geheel geen gebruik gemaakt van zeldzame grondstoffen. En gerecyclede materialen als het plastic garen Econyl in de vloerbedekking besparen het gebruik van grondstoffen.

Ontdek meer

THE iX1 COMING SOON.

De winst op het gebied van duurzaamheid ten opzichte van de zijn voorganger kan voor een deel worden toegeschreven aan niet alleen de verregaande elektrificatie, maar ook het grotere aandeel van groene energie die gebruikt wordt voor de productie en in de toeleveringsketen. Ook de grotere hoeveelheden gerecyclede en natuurlijke materialen die worden gebruikt dragen bij aan de toegenomen duurzaamheid.

Ontdek meer

DUURZAAMHEID BIJ BMW

Duurzaamheid is voor ons een kernthema, waarop we niet bezuinigen. Integendeel: we gaan de toekomst in met een volledig nieuwe en consequente strategie, die niet alleen verder gaat dan onze directe invloed, maar ook het thema duurzaamheid naar een volledig nieuw niveau tilt. De afgelopen jaren en decennia zijn we al belangrijke eisen gaan stellen aan de ecologische balans van onze voertuigen – van de gebruikte materialen en het energieverbruik tot de recycling. De komende jaren blijven we onze verregaande elektrificatiestrategie uitbouwen en in het jaar 2023 bieden we 25 geëlektrificeerde modellen aan. Het doel, klimaatneutrale en emissievrije mobiliteit, kunnen we alleen bereiken door diverse elektrische aandrijftechnieken te gebruiken. 

80% MINDER UITSTOOT

vermindering van de CO2 uitstoot per geproduceerd voertuig in 2030.

20% VERMINDERING

20% vermindering van de CO2 uitstoot in de toeleveringsketen van BMW Group per geproduceerd voertuig in 2030. Zonder maatregelen zou de toenemende elektrificatie leiden tot een stijging van de CO2 emissie per geproduceerde auto in de toeleveringsketen van 40%. Wij gaan voorop met deze nieuwe trend.

20% minder

99% minder afval

Van het afval dat ontstaat bij onze wereldwijde productie van 2,5 miljoen voertuigen per jaar wordt gerecycled.

Op de weg naar een duurzame, grondstof besparende en toekomstbestendige productie, is het recyclen van gebruikte materialen essentieel. Wereldwijd recycled BMW al voor 99 procent van zijn producten in de interne productie. Denk daarbij aan gerecyclede materialen en de recycling van afgedankte auto's.

100% Groen

Sinds 2020 voorzien we onze locaties wereldwijd uitsluitend van stroom uit hernieuwbare energiebronnen.