Interieurfilter vervangen

Elke BMW is voorzien van een interieurfilter. Dit filter wordt ook wel pollenfilter genoemd. Het interieurfilter zuivert de vervuilde buitenlucht die uw auto binnenkomt. Hierdoor worden u en uw medepassagiers beschermt tegen pollen, stof en schadelijke stoffen.

 

Wist u dat er elk uur dat u met uw BMW rijdt er zo'n 300 m³ buitenlucht door het filter stroomt? 

 

Door een vervuild of verstopt interieurfilter wordt de doorstroming van de buitenlucht sterk verminderd. Hierdoor worden de ramen van uw BMW vettig en kunnen deze makkelijker beslaan  waardoor u minder goed zicht heeft. Ook de levensduur van de kachelventilator wordt door stof en verminderde doorstroming negatief beïnvloed.

 

Een vervuild of verstopt interieurfilter kan ook persoonlijke problemen veroorzaken. Een slechte filterwerking kan allergische reacties opleveren bij de inzittende, denk hierbij aan mensen met bijvoorbeeld hooikoorts.

 

Daarom schrijft BMW voor bij iedere olie verversing of om de twee jaar het interieurfilter te vervangen.

 

Voor een gezonde luchtkwaliteit en een optimale werking adviseren wij naast het vervangen van het interieurfilter om tegelijkertijd ook de filterbehuizing en de aangrenzende luchtkanalen te reinigen. Daarvoor biedt Kalfsbeek u voor € 39,- (incl.BTW) extra een behandeling met Airco Well aan. Deze behandeling met het befaamde TUNAP Splash effect zorgt letterlijk en figuurlijk voor een frisse wind door uw BMW.

Wilt u meer weten over een gezonde en goede werking van uw aircosysteem? Neem dan contact op met één van onze Serviceadviseurs. 

 

AIRCO SERVICE

Airco well® zorgt voor gezonde lucht in uw auto.

Het aircoreinigingssysteem airco well® zorgt voor gezonde lucht in de auto. Blijf gezond en laat uw aircosysteem minstens één keer per jaar controleren en reinigen. Maak hiervoor een afspraak bij uw werkplaats.